40 Ton chemische wapens achtergelaten door de VS en EU gesponsorde rebellen

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor fake gifgasaanval in Khan Shaykun cartoon

Gerelateerde afbeelding

 

In de bevrijde gebieden (van rebellen of liever gezegd terroristen)  in Syrië zijn chemische wapenproductiefaciliteiten ontdekt, zegt het Russische ministerie van Defensie.
Meer dan 40 ton chemische wapens werden achtergelaten door “rebellen”  die zich daar terug trokken of verjaagd zijn zei het ministerie afgelopen woensdag. “Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken wees erop dat er in de gebieden meer dan 40 ton giftige stoffen zijn aangetroffen,” zei Igor Kirillov, de commandant van de nucleaire, biologische en chemische beschermingseenheden van Rusland.

Kirillov zei dat het Westen  niet ophoudt met haar leugens en onwaarheden over Syrië en bereid is alle middelen te gebruiken die nodig zijn om ook Rusland in diskrediet te brengen. Hij herinnerde zich het voorbeeld van Khan Shaykhun uit Syrië, waar het westen direct Assad m.b.h.v. Rusland beschuldigde!

De commandant bekritiseerde ook de internationale organisaties voor hun weigering om met Damascus samen te werken bij het onderzoeken van de vermeende chemische aanvallen in het land.

Eind februari 2018, zei het Russische verzoeningscentrum in Syrië dat het informatie had gekregen dat “rebellen” in de buitenwijk van Damascus in Oost-Ghouta ‘een gifgasaanval hadden voorbereid  om de regeringstroepen de schuld te geven van het gebruik van chemische wapens tegen burgers. ”

De vrijgave van deze gegevens “heeft de plannen van de door de VS geleide coalitie om cruciale Syrische militaire doelen te vernietigen verijdeld om de machtsverhoudingen te veranderen ten gunste van de zogenaamde” gematigde oppositie “, zei hij.

Alarm “Fake” chemische gasaanval terroristen, waarschuwingen waren er al!

“De verschuiving in focus van de 87ste sessie van het OPCW (Organisatie voor het verbod op Chemische Wapens) over het Syrische “chemische dossier” over de ongefundeerde beschuldigingen tegen Rusland over de chemische aanval in Salisbury  (moordverzoek op ex-spion Sergei Skripal) en de schending van de Chemische Wapens Conventie bevestigt alleen maar de conclusie dat de doelen van de coalitie zijn gedwarsboomd, “merkte Kirillov op.

De vermeende chemische aanval in Khan Shaykhun in het gouvernement Idlib vond plaats op 4 april 2017 in een gebied dat wordt gecontroleerd door de terroristische groep Al-Nusra . Tot 100 burgers zouden zijn gedood door saringas, vrijgekomen in een luchtaanval door Syrische regeringstroepen. Washington haastte zich onmiddellijk om Damascus de schuld te geven voor de aanval en vuurde 59 Tomahawk-kruisraketten af ​​op de Shayrat Airbase, waarbij Syrische soldaten het leven lieten. Trump beweerde dat het de bases was waarvan de naar verluidt, bewapende jets met de chemische stof opstegen.

Afbeeldingsresultaat voor fake gifgasaanval in Khan Shaykun cartoon

CARGO AANGEKOMEN IN SYRIË BIJ ISIS VANUIT NEDERLAND MET AMMUNITIE EN WAPENS De video van 19/10/2017 toen Al-Mayadeen in Syrië, veroverd werd door het SAA

 

Bron: Rt, SANA

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *