Beerput Afghanistan

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Opeens klapt er iemand uit school, vooralsnog gedeeltelijk, Marco Kroon een marinier, geeërd door Willem-Alexander, gaat doodleuk beweren dat hij iemand vermoord heeft in een zogenaamd safe-house, in Kabul, Afghanistan, 2007.

Gerelateerde afbeelding

Afghanistan de oorlog, begonnen door de grootste crimineel George Bush Jr., in 2001, zogenaamd waren ze betrokken bij de aanslag op het World Trade Centre, niemand heeft het over de werkelijke daders uit Saoedie Arabië, of de werkelijke toedracht! Afgedaan als complotverhalen!

Maar wat er daar gebeurd is uit naam van oorlog tegen het terrorisme is gewoon gruwelijk. Vele NATO soldaten hebben bloedbaden aangericht samen met de VS. Afghanistan een arm land teruggezet in de middeleeuwen en bezet door NATO en VS. Een beerput van dood en verder, hieronder een samenvatting van de vele misdaden die er gepleegt zijn en met name uit 2007, toen Marco de man in het Safe house vermoordde (soort Homeland). Als je het overzicht leest en het te veel wordt, bedenk dan maar dat het alléén 2007 betreft. De westerse regering, toen ook o.l.v. Premier Rutte, hebben zich schuldig gemaakt (alweer) aan volkerenmoord, door een oorlog te beginnen of ondersteunen in Afghanistan.

Coalitie-gevechtsoperaties in Afghanistan in 2007

Amerikaanse en Britse troepen in de provincie Helmand,
In januari en februari 2007 hebben Britse Royal Marines Operatie Volcano opgezet om opstandelingen op te ruimen van vuurpunten in het dorp Barikju, ten noorden van Kajaki.  Dit werd gevolgd door Operatie Achilles, een groot ingrijpend offensief dat begon in maart en eindigde in eind mei.

Op 4 maart 2007 werden ten minste 12 burgers gedood en 33 gewonden door Amerikaanse mariniers in het Shinwar-district van de provincie Nangrahar in Afghanistan  toen de Amerikanen reageerden op een bommenwerper met buitensporig geweld, en groepen van omstanders langs 10 raakten. mijl (16 km) van de snelweg met machinegeweer vuur. Het  is bekend geworden als het Shinwar-bloedbad. De 120 leden tellende Marine-eenheid die verantwoordelijk was voor de aanval werd gevraagd het land te verlaten omdat het incident de relaties tussen de eenheid en de lokale Afghaanse bevolking beschadigde.

Britse en ISAF-troepen bleven vechten tegen de Taliban, die het Sangin-district van de provincie Helmand belegerde sinds juni 2006 tot april 2007. Een gecombineerde operatie van Afghaanse, Britse, Canadese, Deense, Estse en Amerikaanse troepen verwijderden de Taliban van Sangin, en de Afghaanse regering kon terugkeren. Talibankrachten waren echter nog steeds in de omliggende gebieden.

Op 1 mei verving de Britse majoor-generaal Jacko Page de Nederlandse majoor-generaal Ton van Loon als ISAF Regional Commander South.

Op 12 mei 2007 vermoordden alleen ISAF Special Forces en VS-strijdkrachten, (Willo Calzada, (nu Ret.), James Brown, Billy Orson), International Security Assistance Forces (ISAF), Mullah Dadullah, een beruchte Taliban-bevelhebber die de leiding had over het leiden van operaties in het zuiden van het land; elf andere Taliban-strijders werden gedood in hetzelfde vuurgevecht. (je kunt de reconstructie terugzien in de serie Homeland).

Operatie Achilles eindigde op 30 mei 2007 en werd onmiddellijk gevolgd door Operation Lastay Kulang die nacht.

Slacht om Chora 

Het Nederlands leger schoot op de Taliban in Chora.  firing on Taliban in Chura. June 16, 2007. Photo by David Axe.

De Slag om Chora vond plaats in en rond de stad Chora (3.000 inwoners), in de provincie Orūzgān, tussen 15 juni en 19 juni 2007. Het was een strijd tussen voornamelijk Nederlandse en Australische ISAF en Afghaanse troepen aan de ene kant en de Taliban-troepen aan de andere kant voor de controle over het Chora-district dat door de Taliban als een zeer strategisch gebied wordt beschouwd. Deze strijd bleek het grootste Taliban-offensief van het jaar in Afghanistan te zijn en resulteerde in de dood van meer dan 250 mensen in slechts drie dagen.  Op 18 juni trokken de Taliban-troepen zich terug en vluchtten de bergen in, waardoor de stad zwaar beschadigd werd, maar in de handen van ISAF.

Augustus tot oktober 2007

Talibanstrijders lanceerden op 8 augustus een directe aanval op een Amerikaanse en Afghaanse coalitiebasis met codenaam Firebase Anaconda. De Taliban-aanval werd afgeslagen, waarbij minstens twee dozijn Taliban-jagers werden gedood.

Op 28 augustus 2007 werden ten minste 100 Taliban-strijders en een Afghaanse soldaat van het nationale leger om het leven gebracht tijdens verschillende schermutselingen in het district Shah Wali Kot in de provincie Kandahar.

Op 28 oktober 2007 werden ongeveer 80 Taliban-strijders gedood in een zes uur durend gevecht met troepen van de door de VS geleide coalitie in de Afghaanse provincie Helmand.

Tijdens de laatste dagen van oktober omringden de Canadese strijdkrachten ongeveer 300 militanten in de buurt van Arghandab en doodden er minstens 50. Dit zou een mogelijk Taliban-offensief op Kandahar hebben gestopt.

De sterkte van de Taliban-troepen werd geschat door Westerse functionarissen en analisten op ongeveer 10.000 strijders, volgens een rapport van 30 oktober in The New York Times. Van dat aantal zijn “slechts 2.000 tot 3.000 zeer gemotiveerde, opstandelingen”, meldde de Times. De rest bestaande uit vervreemde, jonge Afghaanse mannen die boos zijn op bombardementen van de VS of vechten om geld te krijgen. In 2007 kwamen meer Afghaanse strijders dan ooit tevoren naar Afghanistan, volgens functionarissen van de Afghaanse en Amerikaanse autoriteiten. Naar schatting 100 tot 300  strijders zijn buitenlanders, meestal uit Pakistan, Oezbekistan, Tsjetsjenië, verschillende Arabische landen en misschien zelfs Turkije en West-China. Ze zijn doorgaans fanatieker en gewelddadiger en brengen vaak vaardigheden mee, zoals het vermogen om meer geavanceerde video’s op het internet te plaatsen of expertise op het gebied van bommen maken. Maar wat is 300 tegenover het NATO of VS leger kun je je af vragen en de bewapening ook!

 Harekate Yolo 

Eind oktober 2007 lanceerde het regionale commando-noorden samen met het Afghaanse nationale leger en de Afghaanse nationale veiligheidstroepen zijn eerste grote operatie tegen vijandige troepen in de noordelijke provincies. Het bestond uit ongeveer 2000 coalitietroepen uit Afghanistan, Noorwegen, Duitsland, Italië, Spanje en Hongarije en het doel was Taliban-militanten van verschillende locaties in het district Ghowrmach, Faryab P, af te zetten.

NATO coalitie

Australië 
Het belangrijkste element van de inzet van Australië voor Afghanistan was een 400-koppige sterke Reconstruction Task Force (RTF) verbonden aan het door Nederland geleide Provincial Reconstruction Team (PRT), Task Force Uruzgan, in Uruzgan, Afghanistan.

Canada
Ongeveer 700 medewerkers van de Canadian Forces waren operationeel in Afghanistan in 2007, voornamelijk in de zuidelijke regio van Afghanistan. Het Canadese contingent, gevestigd op Kandahar Airfield, omvatte een infanteriebatalgroep, bestaande uit (naast zijn infanteriebedrijven) eenheden van gepantserde verkenning, tanks, artillerie en ingenieurs van bedrijfsformaat. De gevechtsgroep werd ingezet in verschillende  operationele bases. Het leverde ook de Kandahar PRT op, inclusief een infanterie gesecialiseerd (privé ondernemeningen zoals Blackwater) bedrijf, en een operationeel mentorschap en verbindingsteam (OMLT) om het Afghaanse leger en de politie te trainen en te onderhouden. Een klein maar belangrijk team van Canadese officieren leverde een bijdrage  aan het ‘Strategisch Adviseerteam’ in Kabul en aan de toenmalige Afghaanse regering en assisteerde het bij het beheer van alle afdelingen en programma’s.

In augustus 2007 verving het 3e Battalion Royal het 22e Régiment Battle Group van het Royal Canadian Regiment en vormde de ruggengraat van een contingent voornamelijk uit Valcartier, Quebec, dat alle manoeuvreerelementen leverde, het OMLT-team van 150 trainers voor de ANA Kandaks en de meesten van de militaire elementen van het Provincial Reconstruction Team (PRT).

B Squadron Lord Strathcona’s Horse (Royal Canadians) uit Edmonton, uitgerust met vijftien Leopard C2-tanks, voegde zich bij de Canadese gevechtsgroep om Canadese operaties te ondersteunen.  De voormalige Duitse Leopard 2A6M-tanks waren vanaf september 2007 operationeel in Afghanistan (nu vernieuwd ein Afrin, toen Afghanen vermoorden nu Koerden). B Squadron is een samengestelde subeenheid bestaande uit troepen van elk van de drie reguliere gepantserde regimenten van Canada.

Denemarken

Tussen 400 en 600 Deense strijdkrachten werden in Afghanistan ingezet door het Koninklijke Deense leger, meestal in de provincie Helmand, waarvan het merendeel zich op Camp Bastion bevond, met uitzondering van ongeveer 50 DDF-personeel dat dienst deed bij verschillende militaire en civiele organisaties.

Estland
Had meer dan 100 grondtroepen actief in Afghanistan in 2007, ter ondersteuning van de NAVO-troepen in het zuiden.

Frankrijk
Ongeveer 1100 personeelsleden werden ingezet in Kabul als onderdeel van ISAF. Zes Franse Mirage 2000D (de Fransen altijd in voor een oorlog, denk aan de verwoesting van Libië) close air support-vliegtuigen en twee C-135F-tankvliegtuigen waren gevestigd op de luchthaven van Dushanbe, Tadzjikistan, maar verhuisden op 26 september 2007 naar Kandahar; van daaruit voeren ze operaties uit ter ondersteuning van alle coalitietroepen. Een gemengde eenheid van tweehonderd marine, luchtmacht en het leger van speciale strijdkrachten bevond zich in het zuiden van Afghanistan in het begin van 2007.

Duitsland 
De Duitse bijdrage aan ISAF (3.500 soldaten spant de kroon, maar ja de Duitser bekend om hun vechtlust over de eeuwen heen, deinzen er niet voor terug om Afghanen te vermoorden, wist je dat er op hun leopardtanks nog het ijzeren kruis staat afgebeeld?), waren voornamelijk actief in het noorden van Afghanistan. Om coalitiegevechtsoperaties in heel Afghanistan te ondersteunen, heeft de Duitse luchtmacht Panavia Tornado-verkenningsvliegtuigen ingezet van Aufklärungsgeschwader 51 (51st Reconnaissance Wing), gestationeerd in Mazar-i-Sharif, Noord-Afghanistan.

Hongarije
Hongarije had meer dan 200 soldaten wijd in Afghanistan onder de ISAF. De meesten van hen steunen de noordelijke provincies in PRT Pol-e Khomri.

Nederland
Nederland had 1.400 (best veel voor een klein landje, waar een klein land niet groot in kan zijn toch?) troepen in de provincie Uruzgan in het zuiden van Afghanistan in Tarin Kowt (1.200), in Kamp Holland, en Deh Rahwod (200) van eind 2006 en tot en met 2007. De soldaten van Task Force Uruzgan waren meestal afkomstig van het 12 Infanteriebataljon Regiment Van Heutsz (Air Assault) aangevuld met soldaten van 44 Pantserinfanteriebataljon Regiment Johan Willem Friso (toepasselijke naam nietwaar?)en het 42 Tankbataljon Regiment Huzaren Prins van Oranje (Top voor Willem grootst in de strijd). PzH 2000 gemotoriseerde artilleriestukken werden ook voor de eerste keer ingezet en ingezet in gevechten. Een versterkte ondernemergroep van A (Kings ‘) bedrijf van 11 Grenadier en Ranger Guards Battalion van de 11e Air Assault Brigade diende als de regionale eenheid South’s reserve-eenheid / QRF.

De Koninklijke Luchtmacht steun bestond uit zes F-16 close-air-support vliegtuigen (gestationeerd op Kandahar Air Field), zes Chinook transporthelikopters van 298 Squadron gestationeerd op Kandahar Airfield en zes AH-64 aanvalshelikopters van 301 Squadron in Camp Holland in Tarin Kowt. De Chinooks hebben in mei 2007 vijf Eurocopter Cougars vervangen.  Er was ook een klein aantal KCT-leden actief in Zuid-Afghanistan, wiens taak het was om op de Talliban te jagen en speelde een grote rol in de Slag bij Chora toen ze de taak kregen het dorp te verdedigen tot een 500 man sterke Nederlandse batlle-groep. aankomen. De KCT-troepen vochten naast gevechtsgevechten in de straten van Chora naast de Australische SAS-leden (Ja daar komt Marco in beeld denk ik zo).

Nederland heeft deze oorlog altijd afgedaan als een VREDESMISSIE terwijl het een regelrechte oorlog was, hezelfde doen ze in Irak, Mali en geprobeerd in Syrië. Waar oorlog is, is geen vrede!

Noorwegen
De Noorse troepen in Afghanistan bestonden uit een gemechaniseerd bedrijf en een ondersteunend squadron uit de Telemark Bataljon, en een inlichtingen-, surveillance- en verkenningseskader uit de Etterretningsbataljonen.

De speciale krachten N en Kystjegerkommandoen waren betrokken bij operatie Harekate Yolo.

Telemark Bataljon, allemaal werkzaam bij ISAF-troepen in het noorden van Afghanistan.
Ook special forces uit de

Dit is slechts het topje van de ijsberg, vanaf 2007 tot nu zijn er nog vele gruweldaden gepleegd. De vraag is direct, wat heeft Nederland überhaupt daar te zoeken, de VS achterna lopen in oorlogsvoering, dat is alles! Het gaat nu alleen maar van kwaad tot erger

Bron: NOS, Wikipedia

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *