DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor wk 2018 russia

Het WK in Rusland loopt voor veel topteams toch niet altijd even soepel. De Toplanden als Frankrijk, Spanje, Argentinië, Duitsland en Brazilië stellen eigenlijk allemaal teleur.

Zo speelde Spanje gelijk tegen Portugal en won het nipt en zeer moeizaam door een klutsgoal van Diego Costa van het nietige Iran. Neem daarna Frankrijk, de 2 overwinningen waren zeer moeizaam met 1 goal verschil tegen Australië en Peru! Dan heb je Argentinië wat helemaal teleurstelt met een gelijkspel tegen IJsland en een dikke nederlaag tegen Kroatië. Brazilië wat tegen Zwitserland gelijkspeelde en pas in de blessuretijd Costa Rica over de knie wist te leggen. Dan de Titelverdediger van het Wereldkampioenschap voetbal Duitsland verloor ‘maar’ met 0-1 van Mexico wat dik verdiend was, het had namelijk wel 0-4/ 0-5 kunnen zijn. Tegen Zweden werd dan wel gewonnen met 2-1, de winnende werd pas in blessuretijd gemaakt. Anders was Duitsland bijna uitgeschakeld geweest!

De Uitslagen wat overzichtelijker:

Portugal- Spanje 3:3  ,    Iran- Spanje 0:1

Frankrijk- Australië 2:1    , Frankrijk- Peru 1:0

Argentinië- IJsland 1:1 ,    Argentinië- Kroatië 0:3

Brazilië- Zwitserland  1:1  , Brazilië- Costa Rica 2:0

Duitsland- Mexico 0:1  ,    Duitsland- Zweden 2:1

Het kan natuurlijk komen door de vermoeidheid van alle spelers die veel wedstrijden hebben gespeeld in dit seizoen en daarom de krachten sparen voor de betere tegenstanders in de knock-out fase.