Rusland geeft geen gehoor aan de oproep van Israël om Iran niet toe te laten tot de Golan

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor putin trump summit cartoon

Rusland heeft naar verluidt een Israëlische eis afgewezen om Iraanse militairen  weg te houden van de bezette Golan hoogte.

De Israëlische website van Ynetnews schreef afgelopen vrijdag dat Moskou tot nu toe het Israëlische verzoek om Iraanse militairen  te verwijderen tot op 80 kilometer afstand van de Golan hoogte, had afgewezen.

Eerder deze week had de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een privé-ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin in Moskou.

De Israëlische premier zei dat Tel Aviv “geen actie zal ondernemen tegen” de regering van de Syrische president Bashar al-Assad en verzocht Moskou dringend  “de Iraniërs te verwijderen”.

Los daarvan dreigde de Israëlische minister van militaire zaken “Lieberman” direct te handelen tegen wat hij “Iraanse invloed in Syrië” noemde.

Syrië zal de Poetin-Trump “summit”domineren

“Er zijn heel veel problemen in de context van Syrië” en als we dat regionale conflicten noemen,  zal Syrië de focus zijn van de gesprekken tussen Poetin en Trump,” zei Dmitry Peskov, een perswoordvoerder van President Poetin, afgelopen vrijdag.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, zei op 4 juli dat Iran één van de belangrijkste spelers in de regio is  en dat het “absoluut onrealistisch” zou zijn om te verwachten dat het afstand zou doen van haar belangen in Syrië.

Volgens de pro-Israëlische-site Yet news: 
Terwijl de twee leiders zich voorbereiden op een top in Helsinki volgende maandag, wordt verwacht dat het belangrijkste punt zal zijn van het verwijderen van Iraanse en Hezbollah-troepen uit de buurt van de Golan hoogte en ze te vervangen door Assads soldaten, ondanks de eis van Israël dat ze volledig uit Syrië worden verwijderd.

Hasbara van Israelische kant over de summit: Ook Rusland is niet dol op de Iraanse aanwezigheid in Syrië en zelfs (Syrische president) Assad begrijpt dat de Iraniërs hem uitbuiten om hun eigen belangen in het gebied te bevorderen. Daarom is het belangrijk om te coördineren met de Russen en anderen die betrokken zijn bij dit conflict, “legde de bron uit”.

Afbeeldingsresultaat voor hasbara

Zo werkt propaganda en hasbara van Israël:

Hasbara: Publieke diplomatie in Israël verwijst naar public-relations inspanningen om in het buitenland positieve informatie over de staat Israël en zijn acties te verspreiden. 

De term wordt gebruikt door de Israëlische regering en haar aanhangers om de inspanningen te beschrijven om overheidsbeleid uit te leggen en om Israël te promoten in het licht van negatieve persberichten en om tegen te gaan wat zij zien als pogingen om Israël te delegitimeren. Hasbara betekent 'verklaring' en is eigenlijk positieve propaganda voor de staat Israël! Je zou het ten dele ook "fake"nieuws kunnen noemen, propaganda is meestal positief voor één kant en negatief voor de andere kant, dit is onrealistisch, maar altijd gebruikt door de politiek, om hun eigen stelsel te propaganderen. De reguliere media in desbettreffende wordt de propaganda "spreekbuis" van deze poltiek en is dus niet onpartijdig en onafhankelijk, zoals de NOS, kranten als het NRC, Volkskrant etc.

Daarom is het lezen of luisteren van de reguliere MSM niet genoeg,voor de waarheid, of wie delen van de waarheid wil vinden. Daarom worden ook regeringen, m.n. in het westen onrustig en hanteren nu ook "pers-on-vrijheid". Door allerlei maatregelen en krampachtig te doen over Twitter, algorithme e.a.

Voor de uitkomst van de Summit moeten we afwachten, veel zal er niet veranderen, Trump is onberekenbaar en Poetin probeert de “vrede” te bewaren, waar soms geweld voor nodig is, de taal van oorlog is de enigste taal van de VS en haar bondegnoten EU/NATO/ISräel hanteren onder het mom van democratie!

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Public_diplomacy_of_Israel, Press TV, Yet News

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *