De laatste coup van Victoria Nuland – Cyprus

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor victoria nuland and cyprus cartoon

Sinds april 2016 hebben de Amerikaanse neoconservatieven geprobeerd om de status van Cyprus te veranderen.

1. Het eiland te herenigen en zijn soevereiniteit te ontmantelen.

2. Het ontnemen van zijn leger.

Victoria Nuland, zij zou minister van Buitenlandse Zaken (BZ) geworden zijn onder Hillary Clinton, is in haar laatste dagen aan het manoeuvreren. Haar  plan is om Turkije vast te koppelen aan de NAVO om zo Turkije haar toenadering tot Rusland te voorkomen.

Afbeeldingsresultaat voor victoria nuland and cyprus cartoon

Victoria Nuland heeft haast – veel haast:

Victoria Nuland, de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, kon  niet veel tijd en energie besteden aan Kerstmis en Nieuwjaar afgelopen december. Ze heeft nog een zeer urgent en dringend probleem op te lossen, voor zij het ministerie van Buitenlandse Zaken verlaat, het “Cyprus conflict”. De manier waarop zij dit conflict wil oplossen is het eiland te transformeren in een zogenaamd tweede lid van de EU, na Griekenland, in een protectoraat. Aangezien de voorgestelde oplossing voor Cyprus een instabiele oplossing zal zijn, gezien het conflict, is er de mogelijkheid  van het uitlokken van een Bosnisch-type conflict binnen, grenzen van de EU.

Tegelijkertijd wil ze ook van Turkije een totale overeenkomst met de EU en NAVO. Op grond van diverse bepalingen, de overeenkomst is momenteel in behandeling via een (spoed) conferentie in Genève en wordt aldaar besproken en misschien wel goedgekeurd. Het zal na akkoord gelegaliseerd worden  in Genève, Turkije heeft dan het recht op  militaire aanwezigheid en het recht om militair in te grijpen in de Europese Unie.

Een positieve uitkomst van de conferentie in  Genève zal enorme strategische gevolgen hebben voor Europa en het Midden-Oosten, het zal de hele “Oostelijke Mediterraanse regio”, transformeren in een soort van “Mare Nostrum” van de “Naval Forces marine strijdkrachten”, een bezetting, van de totale Middelandse zee en een nieuw wapen tegen de geo-politieke invloed van Rusland en China, een eeuwenoude lange droom van het  Britse imperiale rijk. Het zal een grote  verandering van het Middellandse strategische landschap vormen. Het laatste bolwerk wat “beschermd”moet worden door de EU/NAVO en VS.

Afbeeldingsresultaat voor kofi annan

Mevrouw Nuland wil op Cyprus  een nieuwe versie van het Annan-plan (Kofi Annan VN, de zacht overkomende man van de VN) , destijds verworpen door de overgrote meerderheid van de Cyprioten tijdens het referendum 2004.  Ondanks de enorme druk die ze (Cyprioten) hadden vanuit de EU en de VN  werd er een ware terreurcampagne tegen hen gevoerd, waarschuwingen over wat hen wel niet te wachten stond als ze nee zouden stemmen.

Het Annan-plan schendt alle essentiële onderdelen van het Europees, internationaal en constitutioneel recht, met inbegrip van het VN-Handvest. In het licht van de bepalingen ervan en het vertegenwoordigt de meest uitgebreide inspanning om een JA te krijgen, die ooit ondernomen is.  Om zo de  nederlaag van het nazisme, in 1945, namelijk een totalitair systeem in elk westers land op te leggen nu (gedeeltelijk) voorbij was.

Het idee achter plan:

De oplossing voorziet in het opleggen van een nieuwe “staat” een volledige status van ontwapening voor Cyprus,  een permanente maatregel, net zoals dat gebeurde met Duitsland en Japan na de 2e Wereldoorlog. In Orwelliaanse termen heet dit “Cyprus gedemilitariseerd”. In werkelijkheid zullen er veel problemen uitgelokt worden, als gevolg van de militaire bewapening van Groot-Brittannië, Turkije  en andere NAVO-landen vol met  “oorlogstuig uit diverse landen” die er aanwezig zullen zijn op Cyprus. Groot-Brittannië en Turkije zullen het het wettelijke recht hebben om militair in te grijpen, omdat het dan  grondgebied is van de Europese Unie. Kortom een nieuwe bezetting zal plaatsvinden, onder het mom van veiligheid.

Zo zijn oost-Europese landen ook bezet geraakt, alles onder het mom van veiligheid in hun zelf gecreëerde vijand die nu Rusland heet en binnenkort zal China ook onderdeel van het vijandsbeeld (zuid-Chinese zee conflict) worden. De bevolking in diverse delen van (oost) Europa worden overgoten met “Color Revoluties”, evenzo de Cyprioten. Mits Trump zijn buitenlandbeleid zal wijzigen. De toekomst zal het uitwijzen en laten we hopen dat “Frau” Nuland geen tijd meer overheeft voor haar “snode”plannen met Cyrpus. Vandaag zal het in het nieuws zijn! Ik vrees dat dit plan goedgekeurd zal worden. Sultan Erdogan waait met alle winden mee!

Bron: Dimitri Konstantakopoulos independant journalist.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *