Het NRC is vervallen tot “sensatie pseudo onderzoekjournalistiek” krant!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor nrc staats en propaganda krantGerelateerde afbeelding

Ik neem het NRC al vaker onder de loep en zie steeds meer het verval van “echte” journalistiek. Gek is het niet, punt één werken er op de redactie’s van het Midden-Oosten en Rusland best “op leeftijd zijnde” journalisten, die nog in het tijdperk van de Sovjet Unie of “zogenaamde “dictatoriale” regimes leven.

M.n. Rusland kenners, kennen het Rusland van tot 1991 en misschien nog even de periode van, hoe ik het noem, de anarchistische-uitverkoop periode, tot de huidige regering, ol.v. van President Poetin, die op verzoek vele Russen het land bij elkaar heeft gebracht, meer welvaart en terug als wereldmacht! Dit is een doorn in het oog van de Westerse landen en daarom misschien sponsort de Nederlandse regering, in de vorm van een subsidie, de niet zo onafhankelijke journalisten zoals Hubert Smeets https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hubert_Smeets  e.a., die https://raamoprusland.nl/  die hebben dit platform in 2016 opgericht, met steun van de overheid natuurlijk, dus niet onafhankelijk, zodra je afhankelijk bent van een overheid, kan je niet meer onafhankelijk berichtgeven! Dat moge duidelijk zijn!

Het platform Raam op Rusland, is in 2016 opgericht met een startsubsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, verzamelt berichten over Rusland en zijn buitenlandse politiek. Verder wil discussies stimuleren tussen experts uit Oost en West om zo een archief op te bouwen met “onontbeerlijke achtergrondinformatie over de regio”.

De initiatiefnemers Hella Rottenberg, Laura Starink en Hubert Smeets werkten in het verleden allen als Moskou-correspondent voor respectievelijk de Volkskrant en NRC Handelsblad.

Ze stellen: “Na de Brexit, de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten en met een spannend verkiezingsjaar in Europa voor de boeg is het meer dan ooit van belang te weten wat Ruslands ambities zijn en hoe het Westen daarop moet reageren.”


Stichting Raam op Rusland

Lo Casteleijn (voorzitter)
Menno Hurenkamp (secretaris/penningmeester)
Bob Deen (lid)
Lily Sprangers (lid)

Raad van Advies

Nanci Adler (directeur Holocaust- en Genocidestudies bij het NIOD)
Max Bader (docent aan de Universiteit Leiden)
Dick Berlijn (voormalig Commandant der Strijdkrachten)
Harry van den Bergh (voormalig lid der Tweede Kamer)
Nienke de Deugd (docent aan de Rijksuniversiteit Groningen)
Lucia van Geuns (energiespecialist bij TNO)
Jessica Gorter (zelfstandig documentairemaker en cineast)
Victor Halberstadt (emeritus hoogleraar aan de Universiteit Leiden)
Adriaan Jacobovits de Szeged (voormalig diplomaat voor Nederland)
Michail Kemper (hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam)
Ben Knapen (ex-journalist, oud-uitgever, lid der Eerste Kamer voor het CDA)
Marcel Kurpershoek (voormalig diplomaat voor Nederland)
Geert Mak (schrijver)
Jacques Schraven (commissaris Tata Steel en ex-voorzitter VNO-NCW)
Lien Verpoest (docent aan de Katholieke Universiteit Leuven)

Redactie

Hella Rottenberg
Hubert Smeets
Laura Starink

Bestuur Stichting Raam op Rusland

Lo Casteleijn (voorzitter)
Menno Hurenkamp (secretaris/penningmeester)
Bob Deen (lid)
Lily Sprangers (lid)

Bovenstaande informatie zegt genoeg over hun gedachtegoed en als je echte “onafhankelijke” berichtgeving wilt lezen, zeker niet Raam op Rusland, daar schrijven ze “Nederlands politiek gekleurde”stukken over Rusland, was het bar en boos over Syrië afgelopen zeven jaar in het NRC, niet één van de zogenaamde deskundige heeft een voet in Syrië gezet (afgelopen zeven jaar) en schrijven wat de politiek hen ingaf, of nog erger hun bekrompen visie van de jaren negentig, deze midden-oosten deskundige (n) met een wel heel erg gekleurde bril, zijn vaak te zien bij NOS/Nieuwsuur met propaganda voor het Nederlandse volk.

Biografie

Carolien Roelants (1948) was dertig jaar Midden-Oostenredacteur voor NRC Handelsblad. Naast haar verslag en duiding van ontwikkelingen in het Midden-Oosten voor de krant schreef ze enkele boeken over de regio, waaronder Iran achter de schermen en, samen met collega Paul Aarts, Saoedie-Arabië, de revolutie die nog moet komen. Paul Aarts is van het heztzelfde soort, op leeftijd, loop achter in de ontwikkeling van deze tijd en schotelen de Nederlandse bevolking "oude zienswijze door een gekleurde politieke bril" voor en worden er nog voor betaald ook! Lees wat journalist Stan van Houcke over haar schreef al in 2008 http://stanvanhoucke.blogspot.com/2008/05/carolien-roelants.html 

Het wordt tijd dat er  een “frisse” wind met een open wereldblik door Nederland gaat waaien en er een eind wordt gemaakt aan het “oude media kartel”, die totale “oudbakken” info voorschotelt, met vastomlijnde “koude oorlog” retoriek en pro-Israël standpunten, als er zelfs al een Dick Berlijn (voormalig Commandant der Strijdkrachten) bestuurslid is, bij een een platform wat zogenaamd onafhankelijk bericht, dan klopt het totaal niet..Leuke “old-boys en Girls” clubjes met overheidsteun!

Wat mij en vele met mij tot ongeloof gebracht heeft is het verhaal van eerst de Skripal’s, waar zonder gedegen Nederlands onderzoek, zoals het de journalistiek betaamt, de schuld bij Rusland gelegd wordt en dan als klap op de vuurpijl het waanzinnige verhaal van vandaag, wat zo als een roman kan worden verkocht, een politieke thriller, zo zou ik het kopen, gepromoot door “Moby Dick”! https://programma.bnnvara.nl/moby-dick!

Afbeeldingsresultaat voor de media rusland leugenAfbeeldingsresultaat voor de media rusland leugen

 

NRC: 'Twee Russische spionnen aangehouden in Den Haag'

DEN HAAG - In Den Haag zijn dit voorjaar twee Russische spionnen aangehouden die op weg waren naar Zwitserland. Het reisdoel was het Spiez laboratorium, dat zowel de gifgasaanvallen in Syrie als de aanslag op de Russische dubbelspion Sergej Skripal onderzocht. Dat meldt NRC donderdagavond.
De aanhouding was het resultaat van een samenwerking van verschillende inlichtingendiensten in Europa, waaronder de Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Dat blijkt uit onderzoek van NRC en de Zwitserse krant Tages-Anzeiger.

Het duo had, volgens bronnen rond het onderzoek, apparatuur bij zich om in te breken op het computernetwerk van het laboratorium. De twee zouden werken voor de Russische militaire inlichtingendienst GROe.


'Laboratorium onderzocht gifgasaanvallen'

Aan de ontmaskering van de spionnen in Den Haag is geen ruchtbaarheid gegeven. Wel meldde premier Mark Rutte (VVD) op 26 maart van dit jaar dat het kabinet, als reactie op de aanslag in Salisbury, besloten had 'twee Russische inlichtingenmedewerkers die op de Russische ambassade werken' uit te zetten. Het is onduidelijk of dit de twee ontmaskerde spionnen zijn. De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst MIVD wil geen commentaar geven.

Volgens justitie in Bern worden de twee verdacht van spionage-activiteiten in Zwitserland. Het Spiez laboratorium bij Bern was namens de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag betrokken bij het onderzoek naar de gifgasaanvallen van de door Rusland gesteunde regering Assad in Syrie en de aanslag op de Russische dubbelspion Sergej Skripal in het Britse Salisbury. In april zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov 'uit vertrouwelijke bron' het rapport van Spiez in het Skripal-onderzoek te hebben gekregen.

Mooi verhaal, het enigste wat er als daadwerkelijke bewijzen naar boven komt, is de uitgezette diplomaten (Russische na de Skripal koude oorlog affaire). Zo wordt het Nederlandse publiek geinformeerd over Rusland en in het verleden over Syrië, waar ook de alles aan elkaar gelogen was! Schuld de politiek en staatsmedia! Dan ook nog beweren, dat veel van wat zij noemen de “alternatieve media”, waar op sommige site’s zeker “rotzooi” wordt geschreven, allemaal “complotdenkers” zijn en “nepnieuws” verspreiden, propaganda en leugens, maar wat de “reguliere media en politiek:  aan het Nederlandse volk verkopen is pas nepnieuws, propaganda en manipulatie!

 

Bron: NRC, Politikiek-den Haag, Raam op Rusland.

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *