Erdogan in Keulen voor opening allergrootste Moskee van Duitsland

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

DITIB Zentralmoschee Köln-Ehrenfeld (DW/M. Odabasi)

Foto: DW (de nieuwe Moskee in Köln)

Laat ik er maar mee beginnen, dat ik en ik denk velen met mij, die alle geblokkerd zijn of net als ik, de toegang geweigerd in Turkije omdat het meneer Erdogan en zijn regering niet bevalt als er kritiek komt over Syrië  en op Turkije, dan spreek ik niet eens over cartoons of aanstootgevende teksten, maar gewoon een artikel over het vliegtuig dat destijds is neergehaald (Russisch) of mijn artikel of Ahmed Yala, de ex-politiechef  van Erdogan. De Turkse betrokkenheid in de oorlog in Syrië, de lange arm van meneer in Erdogan in Nederland (Denk) en Duitsland.

Terwijl veel Turkse journalisten, rechters, wetenschappers er dagelijks beschuldigd van worden om zogenaamd een “Gülenist” te zijn, laten Rutte en Merkel toe dat hij met geld uit Turkije Moskeeën en verenigen ondersteunt!

Vergeten wordt de mensenrechten  situatie en dan bedoel ik niet alleen de Koerden, maar m.n. de Turkse Aleviten die sinds tientallen jaren in Turkije vervolgd worden. Deze progressieve groep die graag een scheiding van “kerk en staat” ziet, gelijkheid voor mannen en vrouwen etc. Daarvan worden de aanhangers massaal opgepakt en in de gevangenis gezet! Niemand protesteert echt, ze krijgen asiel, als ze in de gelukkige omstandigeheden zijn, het land op tijd te kunnen verlaten. Deze mensen horen inderdaad asiel te krijgen en niet de massale toestroom van 2015, want daaronder zitten vele ex-jihadisten, ondersteund door diezelfde  Erdogan en tegenstanders van ook de Turkse Aleviten (niet  te verwarren met de Syrische Alawieten).

The Turkish authority has issued an order to block your WordPress.com site: https://freesuriyah.wordpress.com/ www.freesuriyah.eu
And issued a court order, not allowed entering Turkey, the owner of above mentioned WordPress, will be arrested, by court order of the Istanbul 6th Criminal court.

Unfortunately, we must comply to keep WordPress.com accessible for everyone in Turkey. We will not be challenging this order in court, but if you wish to discuss what the legal avenues of appeal may be, please get in touch as soon as possible. There is usually a very short period of time in which objections can be lodged. We may be able to remove the block in certain circumstances if you decide to completely remove the content at issue, though we would not want to encourage doing so in cases of political censorship. Again, please reply back to this e-mail to discuss the possible options.

As a result of this order, your site is now inaccessible for Internet visitors originating from Turkey. They will instead see a message explaining why the content was blocked.

Also you are not allowed to enter Turkey and refusal for a visa, a lifelong ban on the owner of the above mentioned WordPress has been issued by the Istanbul 6th Criminal Court:

T.C.
İSTANBUL
6. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ
TÜRK MİLLETİ ADINA
DEĞİŞİK İŞ KARAR
DEĞİŞİK İŞ NO : 2018/3996 D.İş
HAKİM : Ekrem ER 165588
KATİP : Berker KUBAT 204449
TALEP EDEN : RECEP TAYYİP ERDOĞAN
VEKİLİ : Av. AHMET ÖZEL
TALEP : Erişimin Engellenmesi

Vonnis:
Istanbul 6th Criminal Judgeship of Peace 2018-3996 Misc (1) (1)


https://apokalypsnu.nl/2018/07/27/freesuriyah-verbannen-in-turkije-en-toegang-ontzegd-freesuriyah/

Foto: Eerder werd er al zijn standbeeld weggehaald in Wiesbaden, welke “buitenlandse” leider heeft er nu een standbeeld in Duitsland? Juist Erdogan!

Afbeeldingsresultaat voor standbeeld erdogan in wiesbaden

Turkse vrachtwagens vol met gasflessen gespot op weg naar Idlib om “nieuwe chemische aanval” te fabriceren!

De Turkse Moskee in Keulen

De Turks-Islamitische Vereniging DITIB kondigde het bezoek van Recep Tayyip Erdogan vorige maand aan, maar gaf geen details.

De premier van Nordrein-Westfalen, Armin Laschet, wil absoluut niet aanwezig zijn op de opening  aankomende 29 september. De “Staatskanselari”j van Düsseldorf aanvaardde echter wel een verklaring van DITIB.  Hoe de ontvangst eruit zal zien, is nog onduidelijk.

De premier benadrukte herhaaldelijk dat internationale betrekkingen een open uitwisseling en kritische dialoog nodig hadden. Hij was daar klaar voor. Een gezamenlijke opening van de moskee lijkt echter “niet de geschikte plaats” te zijn. “De premier is daarvoor niet beschikbaar.

Erdogan wil volgende week tijdens zijn bezoek aan Duitsland, vrijdag en zaterdag, onder meer met bondskanselier Angela Merkel en bondspresident Frank-Walter Steinmeier ontmoeten.

Gerelateerde afbeeldingAfbeeldingsresultaat voor merkel en erdoganAfbeeldingsresultaat voor merkel en erdogan

Verlengde arm Erdogan

Als de overkoepelende organisatie van Turkse moskee gemeenschappen in Duitsland, is DITIB formeel een onafhankelijke Duitse vereniging. De imams in de DITIB-moskeeën worden echter meestal door de Turkse religieuze instantie Diyanet gestuurd, die rechtstreeks aan de regering in Ankara rapporteert.

De Grote moskee, ontworpen door de Duitse architecten Gottfried en Paul Böhm, wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse moskeeën in West-Europa. Het middelpunt van de moskee, die toegankelijk is via royale trappen, is de 36 meter hoge koepelhal met gebogen betonnen schalen en glazen gevels. De zaal biedt plaats aan 1100 gelovigen. Het werd voor het eerst gebruikt voor vrijdaggebeden iets meer dan een jaar geleden, maar is nog niet officieel geopend. Kantoorruimte wordt al enkele jaren gebruikt. Het leggen van de hoeksteen vond plaats in november 2009, de openings ceremonie was in februari 2011.

Yücel keert zich tegen het bezoek van Erdogan

Ondertussen, eerder vastgehouden in Turkije bekritiseert de  journalist Deniz Yücel scherp  het aanstaande bezoek aan Duitsland van Erdogan. De federale president Frank-Walter Steinmeier ontvangt zo een “crimineel” die, samen met vele anderen, schuldig is bevonden  vrijheid beroving van veel mensen in en buiten Turkije, zei Yücel . Yücel zei verder dat de zogenaamde federale overheid in Duitsland de mensen in Turkije verraadt, die een liberaal-seculiere samenleving willen, van democratie is ook geen sprake in Duitsland als zij Erdogan ontvangen.

De 44-jarige journalist beschuldigde Turkije van het ontbreken van de rechtsstaat in Turkije. De gebruikelijke praktijk van Turkse rechtbanken is: “Arresteer eerst, en dan het bewijs (War on Terror methode) .” Dat moet stoppen. Hij roept de westerse regeringen op veel harder op te treden  in de relaties met Turkije. “Bij gangsters moet je de taal spreken die zij spreken,” zei hij. Deniz Yücel is een Duits-Turkse journalist en uitgever.

Spionagebeschuldigingen en gevangenisstraf 

De Turkse regering beschuldigde Yücel herhaaldelijk van spionage namens het Duitse inlichtingenagentschap BND , ter ondersteuning van de vermeende terroristische organisaties FETÖ en PKK . De regering beweerde verder dat Yücel de twee groepen had geholpen om aanzetten tot geweld in Turkije . In een toespraak in 2017 verklaarde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat “Yücel een spion is, geen journalist”. 

Op 14 februari 2017 werd Yücel formeel aangeklaagd door een Turkse rechtbank en gevangengezet wegens spionage . Zijn opsluiting werd breed bekritiseerd door journalisten, politici en het Duitse publiek.  Op 16 februari 2018, na meer dan een jaar gevangenisstraf, werd Yücel vrijgelaten.

Yücel kreeg sterke publieke steun in Duitsland tijdens zijn gevangenschap. De Twitter- hashtag #FreeDeniz is actief en populair geweest.

Lijst van vastgehouden journalisten:

De hele lijst 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_arrested_journalists_in_Turkey

Jailed and wanted Journalists in Turkey- Updated List

Bron: Wikipedia, DW, Freesuriyah

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *