Een geplande moordaanslag op Poetin in Servië was het werk van een Bosnische IS Jihadist

Straattekening met een portret van de Russische president in het centrum van Belgrado.

Foto: Pravda.Ru/Eastern news
DONEER EN STEUN ONS WERK
DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Terrorist gearresteerd in de buurt van de grens met Kosovo

De verdachte van een geplande moordaanslag op President Poetin, van Rusland, liep op straat van de stad Novi Pazar met een zware rugzak op zijn schouders. De politie vond dit verdacht. Ze zagen een jonge man lopen, die zichtbaar nerveus was. In zijn rugzak zat een geweer die normaal gesproken gebruikt wordt door sluipschutters. Agenten van de Servische”special service” kwamen onmiddellijk in actie – aan de vooravond van het bezoek van de Russische president Poetin aan Servië.

Nadat ze hem aangehouden hadden verrichtte zij een huiszoeking, in het appartement van de verdachte Armin Ali Bashich, daar vonden ze een minilaboratorium voor de productie van geïmproviseerde explosieven en verschillende chemische ingrediënten, uurwerkmechanismen, die kunnen worden gebruikt om een mijn te assembleren, draden, detonators, apparaten voor ontploffing op afstand en telefoons, eenvoudige sets van een “jonge chemicus”. Ook vonden zij de vlag van ISIS en propagandistische literatuur met folders van de “Islamitische Staat”.

Tijdens het zoeken naar het appartement, werd de gedetineerde gevonden een mini-laboratorium voor de productie van geïmproviseerde explosieven.  Foto: OOSTEN NIEUWS
Foto: Pravda / East News

“Het is bekend dat Poetin het doelwit is van terroristen vanwege de oorlog die Rusland, tot internationaal terrorisme heeft verklaard,” meldden de Servische media, daarbij verwijzend naar ISIS in Syrië en Irak.  Dus was het erg aannemelijk dat Ali Bashich op de dag van het bezoek van President Poetin aan Servië, een bom had kunnen activeren. Maar gelukkig hadden de Servische veiligheidsdiensten alles onder controle en konden Ali Bashich oppakken.

 In Belgrado, Servië is de Russische President Poetin, bijzonder geliefd en gerespecteerd. Door de wederzijdse banden, die jaren teruggaan. Armin Ali Bashevich heeft niet de Servische nationaliteit Hij is Bosniër (ex-slaven in het Ottomaanse rijk, die zich tijdens de Turkse bezetting tot de islam bekeerde). Vanwege veel lokale conflicten, ook mede dankzij de ex-Joegoslavië oorlog, waar de NATO Belgrado bombardeerde in 1999 en de inmenging van de VS en NATO, bepaalt, helaas, religie hier de nationaliteit. En hoewel hij ook een staatsburger is van Servië, ziet hij zichzelf als een etnische moslim. 

Tijdens de Syrië, maar ook al in de periode van de Irak oorlog, zijn veel Bosniërs aanhanger geworden van IS en het wahabisme.


Bosnische militia
 
In het begin van de oorlog (1992) vochten de Bosnische Kroaten en de Bosnische moslims tegen de Bosnische Serviërs, die als gevolg van de onafhankelijkheidsverklaring een eigen republiek hadden uitgeroepen: de Servische Republiek, gesteund door Servië.
In 1993 ontstond er ook oorlog tussen de moslims en de Bosnische Kroaten, omdat  de Kroaten een gedeelte van Bosnië wilden inlijven bij Krotië. De Kroaten kregen hierbij steun vanuit Kroatië. In 1994 sloten de Bosnische Moslims en Bosnische Kroaten vrede na tussenkomst van de Kroatische president Franjo Tudjman.
De Kroatische en Bosnische Moslim milities waren uitgerust met tanks en wapens uit Duitsland, waaronder de Duitse Leopard-tanks . Ook de artillerie, waaronder zelfrijdend geschut, van NATO herkomst werden tegen de Servische eenheden in stelling gebracht.  Destijds sprak een correspondent van het blad Military Technology , na een bezoek aan het front, (een journalist die dus wel ECHT onderzoek deed)  zijn verbazing uit over het aantal verschillende vuurwapens waarmee de Kroatische en Moslim (Bosniakken) troepen waren uitgerust. Oude Duitse geweren werden naast de modernste Amerikaanse pistolen gebruikt. Britse luchtafweer-raketten en Duitse anti-tankraketten.

 Buitenlandse strijders

Moslimvrijwilligers uit verschillende landen kwamen in de tweede helft van 1992 naar Bosnië en Herzegovina.  Ze vormden de mujahideen-gevechtsgroepen die bekend stonden als El Mujahid en werden vergezeld door lokale, radicale Bosnische moslims. De eerste buitenlandse groep die aankwam werd geleid door Abu Abdul Al-Aziz uit Saoedi-Arabië.  Izetbegović  (President van Bosnië) en de SDA (strijdkrachten) beweerden aanvankelijk dat ze geen kennis hadden van de mujahideen-eenheden in de regio. De mujahideen kregen financiële steun van  Saoedi-Arabië. Hun mankracht werd geschat op  4000 strijders, maar het echte aantal is nooit boven tafel gekomen, rapporten spreken van veel meer.  Deze strijders werden berucht voor de gruweldaden tegen de Kroatische en Servische bevolking.  Berecht zijn ze nooit, omdat de NATO/VS, bij voorhand al partij getrokken had voor Bosnische Moslims en naderhand Kroaten, al hadden ze een probleem met Tudjman (President van Kroatië), omdat hij anti-semitische uitspraken zou hebben gedaan.
Veel van deze ex-strijders hebben later kampen opgericht met hulp, of onder toeziend oog van de NATO en VS om strijders op te leiden voor IS, eerst al-Queda, veel rapporten en foto’s zijn het bewijs hiervoor. Deze hebben wederom veel gruwelijkheden uitgevoerd aan burgers in Irak en Syrië.

file:///C:/Users/Eigenaar/Downloads/hsz_20171_159_176_angol.pdf

http://www.balkaninsight.com/en/article/bosnian-authorities-have-responded-to-terrorism-threats-says-expert-02-03-2017 

Afbeeldingsresultaat voor Jihadisten camps in Bosnia

Sputnik InternationalKosovo’s Daesh Camps Act as Creche for Young Terrorists

Bron: https://www.kp.ru, Freesuriay.eu, foto: Eastern News

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *