Hoe Amerika ISIS hielp om Deir-ez-zour te veroveren

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

The Duran – Afra Dagher – vertaling  SonjaE

De Verenigde Staten heeft ISIS geholpen met het veroveren van  de strategische oostelijke Syrische stad Deir ez-Zour, deze stad is een onmisbare schakel , als het as van het verzet in het  Midden-Oosten.

Afbeeldingsresultaat voor isis capturing deir-ez-zor with help of the US

Het feit dat het zo beangstigend en ernstig is , dat de weg werd vrijgemaakt door de VS en haar coalitie, zodat ISIS ongestoord het oostelijke deel van Syrië kon bezetten, zonder veel tegenstand.

Alvorens verder te gaan, dit is de waarheid, die Afraa Dagher een Syrische Journaliste in Syrië, getuige van is, van de oorlog en haar gruwelijkheden en ik kan persoonlijk instaan voor haar integriteit.

In Syrië noemen strijders zich de “Free Syrian Army (FSA)” of “islamitische staat strijders (IS)” of Daesh of een andere naam die bij hen past. Er is niets “magische”aan de naam. Het is gewoon een caleidoscoop van namen bedoeld om verwarring te veroorzaken. In werkelijkheid zijn het altijd dezelfde mensen die zichzelf door deze verschillende namen identificeren, maar met dezelfde ideologie: Het wahabisme, gepredikt in Saoedi Arabië .

De VS en haar bondgenoten weten dit natuurlijk. Ze houden van dit spel van de namen, zodat ze kunnen pretenderen alsof dat er “gematigden rebellen ” in Syrië zijn, die ze kunnen steunen in plaats van terroristen, dat klinkt te erg voor de EU en VS bevolking en dat deze zogenaamde “gematigden” geschikt zijn om een overgangsperiode te vormen voor de legitieme gekozen Syrische regering. In Syrië kan niemand voor de gek gehouden worden door deze dodelijke woordspeling.

De waarheid is dat het Syrische volk wordt afgeslacht door koelbloedige huurlingen. Zij noemen zichzelf de “Free Syrian Army (FSA)”, “Ahrar Al Sham”, “Jaish Al Islam” of een van een groot aantal andere namen die allemaal maar gewoon facties zijn en aangesloten bij Al-Qaeda’s en Al Nusra . Ze zijn echter altijd hetzelfde koelbloedige huurlingen betaald door Turkije, de Arabische Golfstaten,  om agressie, dood en verderf  tegen het Syrische volk te plegen.

De organisatie die nu meestal “ISIS” wordt genoemd, maar die op verschillende momenten in de geschiedenis  verschillende namen heeft, is er duidelijk een onderdeel van.


Afbeeldingsresultaat voor The coalition and the US sponsoring ISIS

Zoals ik al eerder gezegd heb, was het een valse “Islamitische Staat” opzettelijk gecreëerd om als een magneet te werken om, Takfiri strijders naar Syrië te krijgen, om oorlog te voeren tegen het Syrische volk en het doorbreken van de As van het verzet, die de mensen en landen samenbrengt van het Midden-Oosten (Syrië, Hezbollah, Iran en nu steeds meer Irak), die zich verzetten tegen de VS-Israëlisch-Saoedische macht in het Midden-Oosten.

De “Islamitische Staat ‘is ontworpen om Takfiri strijders aan te trekken van over de hele wereld om de oorlog tegen Syrië te beginnen. Op die manier dus oorlog te voeren om  Syrië te vernietigen en te breken. De oorlog wordt gesponsord en gefinancierd door Saoedi-Arabië, de echte ondersteuner van het kwaad: het wahabisme, alsmede door landen als Qatar en Turkije, VS en Europa.

Het  blijkt uit het feit dat wanneer het Syrische Arabische Leger (SAA)  foto’s toont van dode ISIS terroristen blijken het vooral terroristen uit Saoedi-Arabië, Marokko, Tunesië en andere (Europese) landen, niet uit Syrië.

Dat er een continuïteit is tussen de strijders die nu ISIS heten en de Takfiri strijders die zich in het gebied gevestigd hebben, sinds het begin van de oorlog is gemakkelijk te doorzien om alleen maar te kijken naar wat er gebeurd is in Deir ez-Zour.

Dit gebied is ondedeel van het beleg en onder vuur door Takfiri-strijders, sinds het begin van het conflict. Op dat moment hadden de takfiri geen idee hoe ze zichzelf moesten noemen, ze noemden zichzelf zeker geen  “ISIS”, of Daesh. Ze noemden zichzelf toen maar het “Vrije Syrische Leger (FSA)”, en later “Jabhat al-Nusra” (dwz. Al-Qaeda). Tegenwoordig noemen ze zichzelf de ‘Islamitische Staat “(dwz ISIS.).  Maar ze zijn altijd dezelfde koelbloedige terroristen, onder dezelfde slogan verenigd -” vertel deze regeringsgezinde Syrische mensen, we zijn hun slachters -!

Zodra deze terroristen zich gevestigd hadden in het gebied en dat duurde niet lang (2011).  Begonnen zij aan hun schrikbewind door de moord op twee docenten die naar  Deir er-Zour waren gekomen uit de kustgebieden, om les te geven in de minst ontwikkelde gebieden van Syrië . Zoals ik uit eigen ervaring weet gaan er al jarenlang docenten naar Deir-ez-Zour. Gestuurd door de regering!

Afbeeldingsresultaat voor The coalition and the US sponsoring ISIS
ED: Deir-ez-Zour, behoort tot een stammengebied in Syrië, die er nog oude tradities op na houden, meisjes trouwen met de leeftijd van 12, een man heeft 4 vrouwen en zij leven meestal van veeteelt en in familiestammen.

Dit is hoe deze criminelen zich overal in Syrië vestigden, ongeacht welke naam ze dragen. Dit is precies hoe ze zich gedragen in hun “valse” hoofdstad van ISIS: Al-Raqqa, en in vele andere plaatsen.

De door de VS geleide “anti-ISIS” coalitie, heeft actief samengewerkt met ​​ISIS, het eerste bewijs is : 7 december 2015, toen de bombardement (van de zogenaamde coalitie)  een Syrische militair kamp in Deir ez-Zour raakte en doodden (volgens het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken) drie Syrische soldaten en  vernietigde hun  wapens, maar ook winkels, en apparatuur en burgerdoelen.

In september 2016,  vonden Israëlische en Amerikaanse luchtaanvallen plaats op Syrische leger posities, door de Israëli’s in de Golan Hoogte, door de VS op 17 september 2016 in Deir ez-Zour. Hoewel het de Amerikaanse luchtaanval is, die de meeste aandacht trok, blijft het feit dat er  twee aanvallen waren en geen toeval is.

De door de VS geleide “anti-ISIS” coalitie, voerde een luchtaanval uit op 17 september 2016 en vernietigde een belangrijke Syrische militaire positie in de Thardeh bergen,  de belangrijkste luchtmachtbasis van de Syrische troepen in dat gebied en die de troepen beschermde. Het doodde 83 Syrische soldaten en vernietigde voertuigen, wapens winkels, radarstations, tanks en andere gepantserde voertuigen.

De luchtaanval werd onmiddellijk gevolgd door een ISIS aanval, waardoor ISIS kon doorbreken naar de weg die leidt door het Al- Therdah gebergte, de terroristen hadden dit vaak geprobeerd – meer geen succes sinds 2014 -tot deze aanval!

Bovendien waren de door de VS geleide “anti-ISIS” coalitie bombardementen ook gericht op de infrastructuur, die niet in handen was van IS, bruggen en elektriciteitscentrales in Deir ez-Zour, in wat het nu lijkt op een poging om de Syrische troepen daar te verlammen, belemmeren en het vermogen van de Syrische luchtmacht om luchtaanvallen op ISIS uit te voeren te verlammen. Ook de  posities van het SAA, gedurende de nacht uit te schakelen (doordat het onmogelijk was voor de Syrische strijdkrachten op de grond om zich te onderscheiden van de Takfiri gevechtsvliegtuigen) en waardoor het moeilijk was voor hen om te communiceren met andere Syrische eenheden elders.

Gerelateerde afbeelding

Bovendien is op 8 januari 2017, de  door de VS geleide “anti- ISIS” coalitie een grond operatie begonnen in het oosten van Syrië (onder Obama),  met de Amerikaanse Special Forces en landing per helikopter, zogenaamd gericht op het doden van ISIS commandanten. Kolonel John Dorrian, de woordvoerder van de door de VS geleide “anti-ISIS” coalitie, heeft bevestigd dat de aanval plaatsvond, maar weigerde details te verstrekken of te zeggen of er ISIS commandanten  gevangen genomen waren of gedood.

Enkele dagen na deze operatie, begonnen ISIS terroristen in de  provincie Deir el-Zour, een aanval op een veel grotere schaal dan ze ooit eerder hadden gedaan. Niet alleen waren ze talrijker, maar ze zagen er beter georganiseerd en beter bewapend uit, dan ze op enig ander moment waren geweest. Bovendien leken ze gedetailleerde kennis van de verdediging posities van het Syrische leger te hebben.

Onvermijdelijk dat men zich afvragen wat het werkelijke doel van de inval eigenlijk was?

De door de VS geleide “anti-ISIS ‘coalitie heeft geen foto’s van ISIS gevangenen of van ISIS doden, veroorzaakt door deze operatie vrijgegeven. Alles wat men met zekerheid kan zeggen is dat na de zogenaamde aanval op ISIS, het leek alsof ISIS sterker en en beter georganiseerd waren.

Tijdens de Amerikaanse verkiezingen, zei president kandidaat: Hillary Clinton  over het Amerikaanse beleid ten aanzien van ISIS het volgende:

We hopen dat we binnen een jaar in staat zullen zijn om  ISIS uit Irak te verdrijven en dan misschien in Syrië.

Het resultaat van dit beleid, van voorganger Obama zien we nu in Deir ez-Zour.

Deze escalatie zou Syriërs en het Syrische Arabische Leger veel meer doden kosten. In werkelijkheid blijven de echte “meesters” van deze gewapende groeperingen  dromen van het omkeren van de Syrische, Iraanse en Russische overwinning in Syrië, ongeacht wat de onderhandelaars in Astana tegen elkaar gezegd hebben afgelopen dagen.
Ze zijn van plan om dit te doen door het bewapenen van Deir ez-Zour, zodat zij het grensgebied tussen Syrië en Irak onder controle kunnen brengen d.m.v. terroristen  en zo deze regio af te snijden van de rest van Syrië.

Deir ez-Zour is een belangrijk strategisch punt in deze oorlog. Het is een belangrijke schakel, het geografische punt van de As van het verzet, het strekt zich uit van Zuid-Libanon aan de Middellandse Zee,  Damascus verder landinwaarts, en dan door naar Bagdad, en Teheran.

Dat is de reden waarom de Verenigde Staten, Turkije en Saoedi-Arabië  zo angstig zijn dat de terroristen het gaan verliezen.


Afbeeldingsresultaat voor The coalition and the US sponsoring ISIS
Het Syrische Arabische Leger, ondersteund door de Russische luchtmacht, zal er echter ervoor zorgen dat de taak is niet gemakkelijk voor hen wordt, zo niet onmogelijk. Met de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump zullen we afwachten, of hij zijn belofte waar maakt en samen met Rusland en Syrië deze door de VS en EU gesponsorde terroristen te elimineren!
Bron: The Duran – AFRAA DAGHER

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *