Libanon, de nieuwe oorlog, samen met Iran, van de deep-state?

Na het bedreigen van Hezbollah zal de VS worden gevraagd om Libanon te verlaten.


Foto: Markaba – zuid-Libanon 2018, Claudius Lucassen.
Dankzij Hezbollah, is Libanon er weer bovenop gekomen en zij zijn voorbereid op een escalatie met de Zionistische staat Israël, die illegaal oorlogen voert zowel in Libanon, Palestina als Syrië. De wereld is stil en de era of zogenaamd “fake news”, waar de alternatieve media iedere dag mee te maken heeft, is het moeilijk er over te berichten. Iedere uitspraak die tegen Israël gericht is of het woord Hezbollah kan je al in de Facebook “gevangenis” doen belanden

De krant uit de Emiraten, “The National” – citeert bronnen met kennis van Amerikaanse plannen – en meldt dat de Verenigde Staten sancties overwegen tegen de Shia Libanese parlements voorzitter Nabih Berri (AMAL partij) , samen met een aantal van zijn financiële supporters.

Goed geïnformeerde bronnen die op de hoogte zijn , zeiden dat “zo’n stap – als het serieus is en niet alleen een loze bedreiging – zal leiden tot de gedwongen vertrek van alle Amerikaanse troepen uit Libanon, met name degenen die het Libanese leger trainen en andere veiligheidstroepen. Deze stap zal ook worden genomen tegen alle Amerikaanse overheidsgerelateerde organisaties, als vergelding tegen de agressieve beslissingen van het Amerikaanse establishment, de “deep-state”.

De muur in zuid-Libanon, gebouwd door Israhell voor provocatie tegen zuid-libanon. Zuid-Libanon wordt voornamelijk bewoond door aanhangers van Hezbollah en de shia partij (AMAL) van Nabil Barri. (sjiitische islam). Een doorn in het oog van de “deep-state” en de zionistische staat Israhell, die in 2006 de oorlog met Hezbollah verloren en uit is op wraak en de implementatie van het Yinon plan.
http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2016/12/27/wat-is-anti-semitisme

https://en.wikipedia.org/wiki/Yinon_Plan

De bronnen zeggen dat Nabih Berri niet alleen de steun geniet van zijn AMAL-beweging of Hezbollah en hun respectieve leden van het Parlement en de ministers, maar ook de steun van de meerderheid van de Libanese parlementsleden. Zij zijn het die hem decennialang hebben gekozen. Daarom zal elke VS-deep-state-stap tegen de supporters van de AMAL partij in Libanon of waar ook ter wereld, met het doel Berri indirect te raken, met dezelfde vergelding als de VS in Libanon, tegen de aanwezigheid van de VS in het land bestreden worden.


UNIFIL soldaten uit Indonesië, die permanent de muur bewaken, foto: Claudius Lucassen
Libanon heeft niet gevraagd om een oorlog, deze ook niet begonnen, ook is het tegen de wil van het Libanese volk, de muur, degene die het bestand schenden zijn Israël, zoals dit het geval is met Palestina en Syrië.

Berri heeft een brede vriendenkring onder presidenten van vele landen (midden-oosten, Iran maar ook Afrika) , die klaar staan om met hem strijden tegen de “deep-state” van de VS. De reactie zal naar verwachting zwaarder en zichtbaarder zijn dan de louter mondelinge veroordeling door de Arabische staten van de annexatie van Israël van de Golanhoogten en Jeruzalem . Waarschuwen insiders (bronnen).


Foto: Claudius Lucassen, een mausoleum voor gevallen Hezbollah strijders in Beirout, waar wij als enigste westerlingen naar binnen mochten!

Onlangs was de afgevaardige van de “deep-state”, Mike Pompeo op bezoek bij president Aoun, om hem te waarschuwen, voor wat? Geen samenwerking aan te gaan, of liever gezegd Hezbollah te bestrijden, samen met de AMAL partij van Nabil Berri, de “deep-state”, is namelijk nu in staat (na de verkiezing of fraude van Bibi King Nethanyahu) eindelijk de oorlog met Iran te gaan beginnen. Natuurlijk moeten Hezbollah en de AMAL partij eerst bestreden worden, zij worden immers ondersteund door Iran en Rusland.

HEZBOLLAH

Hezbollah heeft Israel een grote nederlaag toegebracht, in 2006, waarvan de resten nog te zien zijn in zuid-Libanon, in Mleeta!

Mleeta, zuid-Libanon, een gedenkpark aan de 2006 oorlog met Israhell. Foto: Claudius Lucassen – 2018.

Tot op de dag van vandaag is de grens bewaakt doot UNIFIL, als je door het zuiden rijdt, zoals ik heb gedaan, zie je de “dunne”scheidingslijn tussen Libanon en Israël, in Mleeta, het uiterste zuiden is een museum opgericht ter nagedachtenis van de strijd die Hezbollah gewonnen heeft – tot nu toe, de eindstrijd is onderweg en eerder dan we zouden verwachten.

Op 11 augustus 2006 werd door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties Resolutie 1701 aangenomen. Daarin werden Hezbollah en Israël opgeroepen, respectievelijk de aanvallen en de militaire operaties onmiddellijk te staken. De Libanese regering en UNIFIL werden opgeroepen om hun troepen in het zuiden gezamenlijk te deployeren en de regering van Israël werd opgeroepen parallel daarmee haar troepen uit Zuidelijk Libanon terug te trekken. Volgens afspraak zou de Blauwe Grens door beide partijen gerespecteerd worden en zonder toestemming van de Libanese regering zouden zich geen vreemde strijdkrachten in Libanon ophouden of wapenmateriaal gekocht of aangevoerd worden. Alle resterende, in Israëlisch bezit zijnde, kaarten van landmijnen in Libanon zouden aan de V.N. overhandigd worden!

De Zionisten houden niet op met provoceren, met leugens en “False Flags”, of het nu in Syrië is of Libanon, terwijl bondgenoot EU diverse “False Flags” uitvoerd in de steden van de EU, zoals Parijs en het kloppend hart van het kapitalisme en zionisme London!



https://freesuriyah.eu/?p=1858
6 mei 2018, de verkiezingen in Libanon ,Hezbollah was de grote overwinnaar, vooral in het zuiden en de arme wijken Dahieh in Beirout, die pro-Hezbollah zijn, maar ook vele Christenen hebben op Hezbollah gestemd, omdat zoals ik al eerder schreef, de situatie voor veel Libanezen, uitzichtloos is en de huidige regering, collaboreerde met Israël of Saoedi Arabië! Daar gaat nu verandering in komen. De “deep-state” , o.l.v. “the Joker”, Trump is voornemens het hele midden-oosten in oorlog te storten! President Aoun heeft nu de steun van Rusland gezocht!

Conclusie

Zo’n stap van de “deep-state”kan alleen maar betekenen dat de VS Libanon jarenlang in politiek onrust en instabiliteit jaagt, zo niet een nieuwe oorlog stort.

Afbeeldingsresultaat voor nabil berri
Nabil berri met Ayatollah Khomeini (1979) Foto: Printerest

Maar de Libanese president Michel Aoun ging verder dan Berri en steunt Hezbollah. Nabil Berri ontving samen met Aoun de Amerikaanse minister Mike Pompeo,vorige maand in Libanon en vertelde dat “hij (Berri) de vader is van het verzet” tegen Israël .

President Aoun ging na het bezoek van Pompeo direct naar Moskou om een ​​militaire deal met Rusland te sluiten, verklaarde bij thuiskomst in Libanon, de volledige steun voor het Russische plan om alle Syrische vluchtelingen terug te laten keren naar Syrië te ondersteunen, vertelde daarna aan Pompeo dat hij het verzet (Hezbollah) volledig steunt. Aoun beeindigde dit alles door een buitengewoon warm welkom te bieden aan de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Jorge Arreaza (die eerder op bezoek was in Syrië, bij President Assad) in het presidentiële paleis van Baabda, tot ongenoegen van de Amerikaanse “deep-state, dat momenteel bezig is met een regime”-change tegen president Maduro, samen met haar medestanders de EU/NATO.

Bron: Internationalist 360, bronnen in Libanon, Freesuriay, Wikipedia, deCommunityvanmorgen.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *