Bewijs dat Douma “chemische aanval” in scene was gezet: het ongepubliceerde rapport van de ingenieurs van het OPCW


https://timhayward.wordpress.com/2019/05/13/evidence-that-douma-chemical-attack-was-staged-opcws-unpublished-engineers-report/

De vermeende chemische aanval op Douma in april 2018 was slechts een voorwendsel voor luchtaanvallen op Syrië door Frankrijk, het VK en de VS. Het eindrapport over de vermeende aanslag gepubliceerd door het OPCW liet zien waarom de feitenonderzoeksmissie (FFM) tijdens zijn bezoek aan Douma in april 2018 geen technische beoordelingen had gemaakt, van de locaties en positie van de (chemische containers) cilinders, maar dit zes maanden later inspecteerde, toen inspectie niet langer mogelijk was en beoordelingen afhankelijk moesten zijn van anderen verkregen afbeeldingen en metingen. Een briefingsnota door de werkgroep over Syrië Propaganda en media benadrukten dit als een voor de hand liggende anomalie.

OPCW-medewerkers hebben met de werkgroep gecommuniceerd en documenten aan hen “gelekt”, waaruit deze feiten boven tafel gekomen zijn.

De werkgroep heeft vernomen dat een onderzoek werd uitgevoerd door een technisch subteam van de FFM, te beginnen met inspecties ter plaatse in april-mei 2018, gevolgd door een gedetailleerde engineering analyse met medewerking van computermodellen van twee Europese universiteiten. Het rapport van dit onderzoek was uitgesloten in het gepubliceerde eindverslag van de OPCW-onderzoeksmissie, waarin alleen verwezen werd naar beoordelingen van niet-geïdentificeerde ‘engineeringexperts’ die in oktober 2018 in opdracht waren gegeven en in december 2018 waren verkregen.

Afbeeldingsresultaat voor OPCW propaganda from the west

Een kopie van een 15 pagina’s tellende samenvatting van het rapport met de titel “Engineering Assessment van twee cilinders waargenomen bij het Douma-incident” wordt hier geplaatst

http://syriapropagandamedia.org/wp-content/uploads/2019/05/Engineering-assessment-of-two-cylinders-observed-at-the-Douma-incident-27-February-2019-1.pdf.

(Iedereen die een eigen link naar het document wil plaatsen, wordt vriendelijk verzocht om het document te downloaden en te linken vanaf hun eigen server, om de werkgroepen niet te overladen.)

De werkgroep heeft een toelichting gegeven op het document : zie ‘Beoordeling door het technische subteam van de OPCW-feitenonderzoeksmissie ter bestudering van de vermeende chemische aanval in Douma in april 2018’, door Paul McKeigue, David Miller en Piers Robinson.

Bron:
https://timhayward.wordpress.com/2019/05/13/evidence-that-douma-chemical-attack-was-staged-opcws-unpublished-engineers-report/

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *