De Oeigoerse Jihadisten in Syrië

Oeigoerse jongens, trainen voor de jihad in Syrië, Idlib. Volgens vele bronnen zijn er ongeveer 18.000 strijders vanuit China naar Idlib vertrokken, vanaf 2015 hebben zij hun eigen enclave genaamd Al- Zanbaki, gelegen aan de Turkse grens. Naar schatting zijn er nu 40.000 Oeigoeren in Idlib (vrouwen en kinderen meegerekend).
Foto: Idlib – anonieme bron

Veel aandacht is er de afgelopen tijd besteed aan de Oeigoeren, in de Nederlandse en andere westerse media. Opeens zijn de Oeigoeren het middelpunt van de westerse aandacht, waarom? Uit democratische redenen, of humanitaire redenen? Nee in geen geval, de Oeigoeren zijn op zich niet belangrijk voor het westen, zij het niet dat zij in de meest westelijke provicie van China wonen, Xinjiang, gelegen aan de zijderoute https://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe_Zijderoute, zij tot het moslim geloof behoren (soennieten) en nauwe verwantschap hebben met Turkije (hun taal is verwant met het Turks en veel Oeigoeren spreken Turks). In China, gezien het communisme (eigenlijk kan men spreken over kapitalistisch communisme) ziet men niet graag een prominente uiting van religie. Vele bronnen spreken van onderdrukking van de Oeigoeren, maar echte bewijzen zijn er niet.

Daarom zijn zovele Oeigoeren (18.000 is maar een ruwe schatting) vertrokken naar Syrië en vooral naar Idlib, wat grenst aan Turkije en hun eigen partij de Turkistan Islamic Party (TIP) hebben opericht, die onder de supervisie van de Turkse geheime dienst staan en nauwe banden hebben met de andere groepen die in Idlib aanwezig zijn: Ahrar-as-Sham, Al-Queda en ISIS. De Oeigoeren verenigd in de Turkistan Islamic Party zouden de stad Al-Zanbaki (net aan de Turkse grens) getransformeerd hebben in een ingegraven kamp (enclave). We weten niet veel over wat er in deze stad gaande is, het is een verboden stad. Deze Oeigoeren beweren al-Queda te zijn. Ze weigeren terug te keren naar China (waar ze zouden worden veroordeeld).

Op een video (undercover in Idlib) (1) is te horen hoe deze groep functioneert. Bij aankomst kregen zij van Ahrar -as-Sham diverse boeken om te bestuderen, hoe de jihad werkt in Idlib. De boeken zijn geschreven in het Turks en gedrukt in Turkije. (bron: YouTube)

De leerboeken van de Turkistan Islamic Party, in het Turks, gedrukt en geschreven in Turkije een geschenk van Ahrar-as-Sham. (Tahrir-as-Sham Jays-al-Islam)

De Jihadisten in Idlib

De Syrische bevolking die nog aanwezig is in Idlib: volgens informatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek, had Idlib een bevolking van 98.791 in 2004 en in 2011 was de bevolking ongeveer 165.000. Voordat de jihadisten (waaronder de Oeigoeren) begonnen met hun terreur tegen de Syrische bevolking en hun zogenaamde revolutie verklaarde, met ondersteuning van het westen, waaronder ook Nederland, waren de inwoners vooral soennitische moslims, ook was er een belangrijke christelijke minderheid. Deze christelijke minderheid is gedwongen geworden te “islamiseren”en de overgebleven Syrische soennieten moesten onder druk meedoen met deze westerse gesponsorde jihadisten.

Het Mariabeeld in Idlib voor 2011
Het Mariabeeld na 2011, weggehaald door de jihadisten en door de zwarte ISIS vlag vervangen

De propaganda in de westerse media, liever gezegd de leugens, is dat de Syrische luchtmacht i.s.m. de Russische de Syrische bevolking bombardeert en dood. Het eigenlijke verhaal is dat de jihadisten (waaronder de Oeigoeren), de Syrische bevolking langzaam maar zeker doden, de landbouwgrond van de christenen en soennieten werden geconfisceerd, huizen in beslag genomen en vrouwen tot huisslaaf gemaakt. Gelukkig kon het merendeel van de Syrische bevolking vluchten zo’n 66.000 in 2011 en in later jaren nog meerdere duizenden. Syrië bombardeert hoofdzakelijk de leegstaande huizen waar de jihadisten zich verschanst hebben en ook de enclave van de Oeigoeren. Natuurlijk vallen er burgerslachtoffers, zoals in alle oorlogen. Maar het merendeel van de doden zijn jihadisten en hun helpers de Witte Helmen, die Al-Queda zijn. Ook veldhospitalen van de jihadisten worden gebombardeerd ( dit zijn geen ziekenhuizen van de Syrische staat). De Syrische burgers die nog in Idlib en omgeving wonen, krijgen geen medische hulp en leven van 20-30 dollar per maand, als zij geluk hebben.

De Oeigoeren (TIP) hebben de voledige controle over Jisr-al-Shogur, waar de zogenaamde revolutie begon (voor meer details zie mijn boek) (2). De Oeigoeren worden als een “grote” militie of zelfs al leger gezien, niet alleen in Idlib, maar ook in Jisr-al-Shogur. Ze staan bekend om hun “onverschrokkenheid”, de reden daarvan zou kunnen zijn, dat zij niet terug kunnen naar China, waar hen de doodstraf wacht, zij zullen strijden tot het bittere eind!

Geheime opname in Al-Zanbaki, hier is duidelijk te zien, dat de bewoners (jihadisten) Aziaten (Chinese Oeigoeren) zijn. Foto: YouTube

De leider van TIP is Ibrahim Mansour; De Turkistan Islamitische Partij in Syrië (TIP) is een gewapende Oeigoerse salafistische jihadistische groep met een grote aanwezigheid in Syrië. Terwijl de TIP actief is in Syrië, is het leiderschap van de organisatie, gevestigd in Afghanistan en Pakistan  De Syrische tak van de Turkistan Islamic Party maakt gebruik van de Turkse Postal Service en Turkse banken om fondsen te werven via de organisatie “Turkistan İslam Derneği” via de website “Doğu Turkistan Bülteni

Conclusie

Recentelijk hebben 22 landen een verklaring ondertekend om een ​​eind te maken aan de gedwongen detentie en schendingen van de rechten tegen moslims en minderheden in de “concentratiekampen” in de autonome regio Xinjiang  in het noordwesten van China. Aan de hand van opnamen, zouden de Oeigoeren gederadicaliseerd worden, het westen noemt dit heropvoedingskampen. Deze onderteking, staat in verband met de grote verliezen in Idlib. Het westen, die alleen maar deze verklaring hebben ondertekend, sponsoren (of hebben gesponsord) , vele zogenaamde “oppositie” groepen in Idlib, waaronder Nederland de Witte Helmen (Al-Queda) en 22 andere groepen waaronder Jays-al-Islam( nu Ahrar-as-Sham) (https://freesuriyah.eu/?p=2074) . Als Idlib valt, zullen de overgebleven jihadisten in aanmerking komen voor terugkeer naar Europa, alleen de Oeigoeren kunnen niet terug, China zal hen de doodstraf geven!

Turkije’s Erdogan heeft onlangs China bezocht en probeert een balans te vinden in deze lastige situatie. Enerzijds kan het land zich niet veroorloven in een conflict te geraken met China en zowel Rusland. Turkije is inmiddels “overgelopen” naar het geopolitieke kamp van Rusland en China. Zij hebben pas levering ontvangen van de S-400 raketten uit Rusland en hebben daardoor sancties opgelegd gekregen van de EU. Blijft het punt dat Turkije wel degelijk jihadisten sponsort en in 2016 olie van ISIS doorliet, die werd verkocht in Europa.

Mijn artikel over de klokkenluider Ahmed Yahla vertelt het hele verhaal;

http://www.uitpers.be/artikel/2016/09/25/erdogan-en-navo-bondgenoten-van-is/

Turkse ex-politiechef klapt uit de biecht

Een voormalige senior terrorismebestrijdingambtenaar in Turkije heeft uit de biecht geklapt. Hij vertelt dat Turkije en de NAVO de Islamitische Staat (IS, ook ISIS en Daesh genoemd) gesponsord hebben als geopolitiek instrument, om de regionale invloed van Turkije uit te breiden en om mogelijk te maken dat president Recep Tayyip Erdogan zijn politieke tegenstanders kon uitschakelen.

Ahmet Sait Yayla – was hoofd van de “Counter-Terrorism and Operations Division”  van de Turkse nationale politie tussen 2010 en 2012, voordat hij hoofd werd van de afdeling Openbare Orde en Criminaliteitspreventie tot 2014. Eerder had hij in de Counter-Terrorism and Operations Division gewerkt als een “mid-level manager” voordat hij hoofd werd van de politie in Ankara en Sanliurfa.

In interviews met het blad “Insurge intelligence”, onthulde Yayla dat hij er persoonlijk getuige van was geweest dat de Turkse staat IS sponsort. Dit leidde hem ertoe om af te treden. Hij besloot klokkenluider te worden, speciaal na het autoritaire optreden van Erdogan, na de mislukte militaire staatsgreep afgelopen juli. Dit is de eerste keer dat de voormalige terrorismebestrijdingchef onthult wat hij weet over de steun van de Turkse regering aan de islamitische terreurgroepen.

Zo blijft Idlib een geopolitiek spel, waar alle landen een speler zijn op het grote schaakbord. De Oeigoeren zijn slechst een instrument.

Bron: (1) https://www.youtube.com/watch?time_continue=656&v=a9NyL78kDUQ

Hoe Syrië de oorlog won van het westen
(2) https://www.bol.com/nl/p/hoe-syrie-de-oorlog-won-van-het-westen/9200000110044124/

Bron: Wikipedia, freesuriyah, Doğu Turkistan Bülteni , YouTube, Uitpers.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *