Zal Europa veranderen in Afrika? Genua is het al !

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

"EU-Express. Snel, direct, illegaal". Cartoon van Schrank, The Economist.

Voordat ik aan mijn verhaal begin, laat er iets duidelijk zijn, ik ben geen racist, geen “white” power vrouw, daarvoor is mijn achtergrond te gemixed. Maar ik ben een bezorgd Europees/Nederlands burger, die de signalen ziet, van wat er om ons heen gebeurd. De immigratie.

Immigratie is nodig, als je het met goed beleid uitvoert. Maar toch niet wat we nu zien? Heb je weleens de serie “via Genua”  gezien? Treurig, het eens zo mooie Italië, is verloren, want ik zie, alleen als ultra-rechts, aan macht komt , geen oplossing komen van de huidige regering en dit geldt voor : Griekenland, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk,  België en Nederland. Europa is naar de mallemoer, laat ik dat maar eens gezegd hebben. De regeringen zijn schuld, het is niet erg, zelfs goed om vluchtelingen een veilig onderdak te geven. Dat zal bijna niemand ontkennen. Maar van vluchteling is emigrant geworden. Vluchteling zijn is iets heel anders..!

Nu is het hek van de dam en in Afrika, wat leeggeroofd is door Europa, decennia lang, leeft in zulke armoede dat alle jongeren de emigratie wagen naar Europa..Geen vlucht maar emigratie.

Via Genua: Ilja Leonard Pfeijffer staat voor het eerst stil in de Genovese straat, de Via di Prè, het onderzoeksgebied van dit drieluik. Hij brengt in deze eerste aflevering de problemen in kaart. In de wijk wonen veel werkloze Afrikanen. Velen van hen hebben geen verblijfsvergunning. De criminaliteit lonkt in Prè. En dan komen er ook nog eens bijna dagelijks nieuwe veelal jongemannen uit West-Afrika de stad binnen, op zoek naar werk dat er niet echt lijkt te zijn.

Je zag het al jaren geleden aankomen, als je als westers land en burger, verzinkt in kapitalisme en individualisme, moraal en zorg voor je eigen medemens weg is. Hoe kan je dan mededogen voelen met Afrika? Af en toe een aktietje en de dag daarna gaan we vrolijk door. Maar de echte schuld ligt bij de politiek die kapitalisme omarmt en verder oogkleppen opheeft!. Die politiek bedrijven met oorlog, regime-change en zelfs hun eigen burgers niet kunnen beschermen. De economische crisis, waar veel mensen in de armoede gedreven werden, door de banken, die nu nog vrolijk doorgaan! Een keer barst de bom en dat is nu!

De wereld is in revolutie, alleen loopt de gevestigde politiek hier achter aan en probeert alles goed te praten, hun fouten en fouten en het maar doorgaan met fouten. Maar ze kunnen het niet tegenhouden. Het is nu 5 over 12 en de revolutie is begonnen in Amerika en zal Europa spoedig overspoelen. Gewaarschuwd hebben wij, activisten en wakkere journalisten, maar het helpt niet echt. De massa is gehypnotiseerd en de politiek stond erbij en keek erna!

Een Duitse Krant:

Die Bundesregierung sieht angesichts der stärkeren Migration und gestiegener Geburtenraten gute Chancen, die aktuelle Bevölkerungszahl in Deutschland bis ins Jahr 2060 stabil zu halten.

Das geht nach Informationen der “Rheinischen Post” (Mittwoch) aus der demografiepolitischen Bilanz zum Ende der Legislaturperiode hervor, die das Kabinett an diesem Mittwoch beraten will.

“Aus bevölkerungswissenschaftlicher Sicht erscheint auch eine höhere dauerhafte Zuwanderung von 300.000 möglich”, zitiert die Zeitung aus dem Bericht.

Anders als in früheren Prognosen geht die Regierung demnach nicht mehr von einem Sinken der Bevölkerungszahl von derzeit 82 Millionen auf 73 oder gar 67 Millionen aus. Einde bericht.

 

Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen het hoofd koel te houden en doen wat het beste is voor je gezin en land.

De toekomst zal er niet rooskleurig uitzien voorlopig, maar dat is altijd tijdens een revolutie!

Bron: VPRO. Ilja Pfeiffer, Rheinischen Post

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *