Waarom de bevrijding van het kleine stadje Al-Habit, Idlib zo belangrijk is voor Syrië

Afbeeldingsresultaat voor liberation of al-habit
Foto: Fars News
Op 12 augustus 2019 werd het stadje Al-Habit in de provincie Idlib bevrijd en veroverd door het Syrische leger, met behulp van de Russische luchtmacht.
Het stadje ligt dichtbij Khan Shaykun en Ma’arrat al Numan en Jisr-al-Shogour. Op de weg naar de uiteindelijke bevrijding van Idlib.


MAP;
https://www.google.com/maps/place/Hbit,+Syri%C3%AB/@35.67383,36.3602483,9.17z/data=!4m5!3m4!1s0x152461437f0c7c47:0xb8184f7cea715e26!8m2!3d35.4409636!4d36.539177

DONEER EN STEUN ONS WERK
DONATE AND SUPPORT US
NL30 ABNA 0895 2288 31  

In 2011 begonnen de zogenaamde opstanden in Da’ara maar ook in Ma’arrat al Numan en natuurlijk Jisr-al-Shogour. Het gebied waar de meeste terroristen zich nu verschansen, m.n. Jisr-al-Shogour zit vol met Hayat Tahrir-as-Sham en de Oeigoeren van de Turkistan Party.

Het is waar het allemaal begon; https://freesuriyah.wordpress.com/2015/11/20/syrie-de-burgeroorlog-die-een-terroristische-oorlog-is/

Een plaats genaamd Jisr al-Shugour:

Jisr al-Shughour is een stad van rond de veertigduizend inwoners in de provincie Idlib, ongeveer ongveer 30 kilometer van de   Turkse grens. Het is bekend om zijn conservatieve soennitische bevolking met een sterke Moslimbroederschap aanwezigheid en is de plaats van een bloedbad in 1980 in dezelfde opstand van het  beroemde Hama bloedbad (onder Hafez al-Assad, Bashar al-Assad heeft hier dus niets mee te doen, de Moslimbroeders spelen een fatale rol in Syrië, zij zijn extreem gewelddadig en net als ISIS kunnen zij alleen met geweld bestreden worden, zelfs de meest pacifistische mens moet dit kunnen beamen) staken het  Baath-partij hoofdkwartier in brand, als gevolg veel slachtoffers.

In het begin van juni 2011, toen de wreedheden op de schaal van nu nog geen gemeengoed  waren in de huidige crisis, gebeurde er een ander  bloedbad. 120 Veiligheidsleden en een onbekend aantal burgers verloren hun leven. In de nasleep, vluchtten de meeste van de bewoners de stadnaar Aleppo en andere steden in de buurt, maar enkele duizenden over de Turkse grens, dit is de oorzaak van de eerste golf van vluchtelingen en de eerste kampen werden opgezet  voor hen in het buurland, in een tijd waarin het aantal doden in de crisis werd geschat op ongeveer 1.000 mensen.

Het aantal leden van van veiligheidsdienst en burgerslachtoffers die  gedood werden is  algemeen aanvaard door alle commentatoren, alleen de redenen verschillen. Volgens officiële overheidsbronnen, kwamen terroristische groeperingen in de  stad met behulp van de overheid auto’s en het dragen van de militaire uniformen, filmde zichzelf terwijl zij de veroorzakers waren van de algemene ravage en het opzetten van meerdere hinderlagen. Verkleed als soldaten en veiligheidstroepen, die zij bij de aanval op het hoofdkwartier gestolen hadden.
Volgens de oppositie bronnen, was er inderdaad een muiterij gebeurd en sommige van de slachtoffers waren overlopers neergeschoten door hun collega’s omdat ze weigerden te schieten op vreedzame demonstranten, terwijl anderen werden gedood door een woedende menigte als vergelding voor de aanvallen op burgers.

In het begin van juni 2011, in de stad van Jisr al-Shogour – een Moslim Broederschap bolwerk in de buurt van de Turkse grens – werden ongeveer 140 leden van de politie en de veiligheidsdiensten werden afgeslacht.

Het is de moeite waard te vermelden dat de stad Jisr-al-Shagour wordt beschouwd als de eerste stad die getuige was van het doden van de regeringstroepen op 3, 4, 5 en 6 juli in 2011 na het doden van 140 leden van de veiligheidstroepen en de politie. 

Voor meer info:

Hoe Syrië de oorlog won van het westen
Voor een beschrijving van de gebeurtenissen in Jisr-al-Shogour kun je mijn boek bestellen en lezen. https://www.bol.com/nl/p/hoe-syrie-de-oorlog-won-van-het-westen/9200000110044124/

In de komende dagen zal het Syrische leger, met de hulp van het Russiche leger optrekken richting Khan Shaykun en uiteindelijk Jisr-al-Shogour;

Nogmaals undercover in Idlib.

De Oeigoeren (TIP) hebben de voledige controle over Jisr-al-Shogur, waar de zogenaamde revolutie begon (voor meer details zie mijn boek) . De Oeigoeren worden als een “grote” militie of zelfs al leger gezien, niet alleen in Idlib, maar ook in Jisr-al-Shogur. Ze staan bekend om hun “onverschrokkenheid”, de reden daarvan zou kunnen zijn, dat zij niet terug kunnen naar China, waar hen de doodstraf wacht, zij zullen strijden tot het bittere eind!

De situatie aan het front 12 Augustus 2019.

Bron: Freesuriyah, YouTube, Bol.com, Hoe Syrië won in het westen

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *