Wat zal Rusland kiezen na Poetin?

Afbeeldingsresultaat voor after putin
President Poetin werd door Boris Jeltsin als de nieuwe president van Rusland benoemd in 1999, sinds zijn aantreden is Rusland aanzienlijk veranderd, hij laat het Russische volk de keuze, met de veranderingen die hij met zijn regering heeft gemaakt, volgens een analyse van de door het Westen verguisde intellectueel Alexander Dugin.

Veel wordt erover gespeculeerd in de Westerse media, over Poetin, die verguisd en geliefd wordt door velen, binnen en buiten Rusland. Volgens de intellectueel Alexander Dugin, heeft hij een uniek project bewerkstelligt tijdens zijn regeringstermijn. Zoals te zien is in onderstaande video. Maar de (Westerse) Wikipedia zegt dat Dugin fascistische ideeën heeft wat totaal belachelijk is en onderdeel van de Westerse propaganda machine.

Alexander Dugin – een van de controversiële – verboden analisten van de Russische politiek in het Westen – stelt dat “de kolossale missie” van Poetin alleen goed wordt geëvalueerd door de mensen, m.a.w de Russen , als hij weg is. In de context van Dugin zijn de labels ‘patriottisme’ en ‘liberalisme’ tegengesteld – terwijl Poetin’s politiek gelijktijdig wordt toegeschreven aan beide. Als zodanig zal in 2024 – Rusland als land volgens Dugin een beslissing moeten nemen of het lid wordt van de “de antichrist” een progressief-liberale-kapitalistische wereldorde – of, om dit begrip te verwerpen – waarschuwt hij – zal het met een confrontatie met het Westen komen.
Welke zal het zijn?

Poetin heeft een “unieke” formule voor Rusland opgezet, een project zoals Dugin het noemt. Namelijk een mix tussen patriottisme en liberalisme-kapitalisme, een regeringsvorm uniek voor Rusland en eigenlijk voor de rest van de wereld. Poetin “erfde” een kapot Rusland in 2000, waar Boris Jeltsin het progressief-liberaal project van het Westen had uitgevoerd, na de anarchie en uitverkoop na de val van het communisme.

Het Westen was snel aanwezig om volgens de kapitalistische normen die in het Westen heersen, Rusland in de uitverkoop te doen, zonder pardon voor de Russische bevolking die letterlijk aan de grond zat, gepensioneerden uit de vuilnisbakken aten en velen stierven aan kou en honger. Een volk dat jaren onder het communisme geleefd had, waar geen “eigen” kapitaal was, men niet naar rechtbanken ging en alles door de staat geregeld werd. Een schok voor de meeste Russen en al snel werd door het alomvattende kapitalisme en de opkomst van de oligarchen Rusland een “criminele” staat.

Dit was de erfenis die Poetin kreeg in het jaar 2000 en al snel zette hij een “uniek” project op voor Rusland. Het patriottisme moest ten dele terug, maar Rusland kon ook niet zonder liberalisme en kapitalisme, dus werd het een mix, die er tot de dag van vandaag te vinden is. Een mix die er nog niet geweest is in de geschiedenis van Rusland, maar ook niet in Westerse landen. Het Westen, die gekozen hebben voor het “harde” kapitalisme en het socialisme vaarwel gezegd hebben, met als gevolg een “sociaal” arme maatschappij waar het kapitaal regeert zonder pardon. De macht van de “sterkere” is het motto.

Rusland vaart wel bij deze nieuwe regeringsvorm van patriottisme en liberarisme- kapitalisme. De oudere bevolking wordt niet vergeten en zijn blij met het patriotistische element. De jongeren zijn blij met een stuk kapitalisme, in de wereld van “Smartphones, internet en moderniteit”.

Een ideale mix, wat ook voor verbetering van de levensstandaard van vele Russen gezorgd heeft. Zonder de identiteit van Rusland te verliezen. Dat zal de erfenis van Poetin zijn in 2024.

Zoals Dugin zegt de bevolking kan zelf kiezen, dat is ook onderdeel van Poetin’s nalatenschap. Wat zal het zijn nietsontziende kapitalisme, wat in Westerse landen heerst, de uitverkoop van alle levensbehoefte? Of deze unieke mix van patriottisme en liberalisme-kapitalisme .

Het is aan de Russen en misschien kan Rusland een voorbeeld zijn voor Westerse landen en de VS, waar het kapitalisme op instorten staat een nog nooit zoveel armoede en ongenoegen onder de bevolking is geweest. Waar zelfs terrorisme tot kapitalisme verheven is (ISIS en vluchtelingen). De tijd zal het leren, of het Westen dit zal inzien, zo niet kan Alexander Dugin weleens gelijk krijgen en krijgen we een confrontatie tussen Rusland en het Westen. De “wargames” van de NATO zijn al in volle gang. Laten we hopen dat het “vernuft ” van de Westerse bevolking tot leven komt en de “gele vesten” een voorbeeld kunnen zijn die tot een kettingreactie zal leiden, het kapitalisme in de ijskast kan en misschien deze nieuwe regeringsvorm adopteren. De tijd zal het leren.

[dntplgn] 

Loading

One thought on “Wat zal Rusland kiezen na Poetin?

  1. Sterk artikel. 2 dingen: ”Poetin heeft een “unieke” formule voor Rusland opgezet, een project zoals Dugin het noemt. Namelijk een mix tussen patriottisme en liberalisme-kapitalisme, een regeringsvorm uniek voor Rusland en eigenlijk voor de rest van de wereld”
    Ik denk niet dat het uniek is. Ik denk dat hetzelfde systeem in China gehanteerd wordt. Het grote verschil is dat in China de communisten vanaf Mao altijd aan de macht zijn geweest en dat Rusland uit een kapitalistisch dal kruipt waar de kapitalisten met hun economische macht nog veel tegenwerking kunnen geven.
    Ook geloof ik niet dat er een confrontatie komt tussen het ”westen” en het ”oosten”, tenminste niet met de VS. Ze zijn niet gek daar en ze weten ook wel dat ze de laatste jaren alle oorlogen hebben verloren en zeker ook de ”grote oorlog” gaan verliezen. En wie wil er moedwillig aan zelfvernietiging werken? Ook de kapitalisten niet. Wel lijkt het me zeker dat er via huurlingenlegers en handlangers al Erdogan en Johnson nog veel bloed gaat vloeien. Net als Dugin zegt, het kapitalisme staat op instorten. Maar helaas zijn ze nog niet verslagen en ze zullen er alles aan doen (vergeefs) om hun macht te herstellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *