Nieuw CIA rapport onthult dat Amerika al meer dan 25 jaar plannen heeft om Syrië te destabiliseren

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Anti-Assad protesters burn a picture of Syrian President Bashar al-Assad with 'Corruption' written across his face. (AP/Kostas Tsironis)

Uit een CIA-rapport, opgesteld in 1986, blijkt dat de CIA,  “opzettelijk provocerend”  de regering  en de mogelijkheid “om te destabiliseren” onderzocht om de toenmalige president Hafez al-Assad brutaal te verwijderen.

SYRIË – Terwijl na het bijna zeven jaar durende conflict, wat het westen een ‘burgeroorlog’ noemt in Syrië, wordt verondersteld dat het begonnen is, in 2011, de afgelopen jaren  aangetoond hebben, dat het conflict in Syrië  daadwerkelijk al voor het CIA/Pentagon 25 eerder begonnen is, vooraf, aan de “officiële” start van het conflict.

In 2010, publiceerde Wikileaks honderdduizenden kabels over geheime informatie van het Amerikaanse “State Department”, waaronder een kabel uit 2006 waaruit blijkt dat het destabiliseren van de Syrische regering een primaire doelstelling was van het Amerikaanse beleid in het Midden-Oosten. De uiteindelijke bedoeling was het omver  werpen van Iran, een van de trouwste bondgenoten van Syrië. Uit deze kabel is verder gebleken dat het Amerikaanse “doel was om de Syrische regering te ondermijnen met alle beschikbare middelen”.

Bovendien, vertelde een gepensioneerde Amerikaanse leger generaal: Wesley Clark in een interview met: Democracy Now, dat de plannen voor “regime change” in Syrië al sinds 2001 bestaan. We kennen allemaal de speech van George Bush Jr.: “The Axes of Evil”, hij noemde de landen die hij “kapot” ging maken door ” regime change” in zijn speech, financieel wordt de VS geholpen door meerdere organisaties van George Soros.

Nu, in een onlangs vrijgegeven document van de Central Intelligence Agency (CIA) is aangetoond dat deze veranderingen en plannen van “regime change” van nog eerder datum dateren , n.l.,  late jaren 1980 – en mogelijk zelfs eerder.

Het vrijgegeven document werd in juli 1986 geschreven door de “Foreign Subversion and Instability Center (FSIC)”, een onderdeel van het CIA “Mission Center for Global Issues (MCGI) (Soros organisatie)” en is getiteld “Syrië regime downfall”.

Scenario’s van een dramatische politieke verandering” Als het document zelf zegt”, het doel ervan is om te analyseren – in een “opzettelijk provocerend” wijze – “en een aantal mogelijke scenario’s die kunnen leiden tot de verdrijving van president Assad (Bashar al-Assad’s vader, Hafez) of andere dramatische verandering in Syrië, zoals oorlog.”

Het verslag van de  distributielijst suggereren dat het werd ontworpen door topambtenaren van de regering-Reagan, in het bijzonder omdat het werd uitgedeeld aan de nationale veiligheid leiders (National Security Homeland, NSA). Ook werd het uitgedeeld aan een handvol belangrijke spelers in de VS-Syrië relaties, zoals de voormalige ambassadeur in Syrië William Eagleton.

Hoewel het document  bijna 25 jaar oud is, is een groot deel van de analyse in het document, in verband te brengen met de  recente gebeurtenissen in Syrië , met name de onderdelen die hebben geleid tot het uitbreken van het conflict in 2011.

Het belangrijkste destabiliserende factor is het aanzetten van de opkomst van sektarisch geweld tussen soennitische moslim elementen tegen de regerende Alawieten en (een sjiitische stroming ) en de christelijke minderheid in het land. Evenals de mogelijkheid om de Russische invloed in Syrië en elders in het Midden-Oosten tegen te gaan. Deze overeenkomsten suggereren dat de Amerikaanse “regime change” inspanningen in Syrië dateren van meer dan 30 jaar geleden – een bewijs van de aanhoudende imperialistische elementen die consequent het Amerikaanse buitenlands beleid domineren.
A Free Syrian Army fighter from the Al-Faruk brigade, center, steps on a portrait of Syrian President Bashar Assad, Sept. 22, 2012 (AP/Hussein Malla)

Foto: Goedgekeurd door de VS en gemaakt door de vs: het zogenaamde FSA (Free Syrian Army), wat echter geen echt leger is, maar in elkaar gezet door de VS, trappen op de afbeelding van President Assad (Bashar).

Alle “individuen en groepen die aanzetten of overname pogingen”, worden door de CIA ondersteund, de soennitische bevolking van Syrië stonden hoog op ranglijst onder hen. De CIA merkt op dat “sektarisch geweld”  de politieke en militaire elite zouden vermorzelen . “Het document stelt ook dat” een vernieuwing van geweld tussen alawitische moslims en soennieten, we zouden de soennieten kunnen inspireren tot een bloedige opstand in het leger  en zo een revolutie beginnen.

Het document zegt verder dat soennieten ” die 60 procent deel uit maken (maakte) van het Syrische officierenkorps ” en dat met de meerderheid van deze manschappen, hoofdzakelijk soennitische dienstplichtigen, er een oorlog uitgelokt zou kunnen worden. Bovendien stelt het document, dat als de Syrische regering zou overreageren op “kleine uitbraken van soennitische dissidentie,” er grootschalige onrust zou kunnen worden geactiveerd – “. En dat een scenario zou kunnen zijn voor een burgeroorlog”

De CIA heeft een sterke voorkeur voor een soennitische geleide regering in Syrië,  omdat dan de “VS haar belangen in Syrië waarschijnlijk het best zouden worden bediend door een soennitische regime, “in het bijzonder door soennitische” zogenaamde gematigden” die  afhankelijk zouden worden gemaakt van de VS en westerse hulp en investeringen om het land zo weer op te bouwen na de totale destructie die zou volgen op een oorlog, het land zou zo “bezet” kunnen worden door het westen en totaal afhankelijk, net als landen in de regio zoals Saoedi-Arabië en Jordanië.

Deze evaluatie, merkte het  Libertarian Institute (LI) op, is “opmerkelijk consistent” gezien de recente gebeurtenissen, met name van degenen die het huidige conflict in Syrië verslaan in de media en politiek, die vaak misleidend door veel media wordt beschreven als een gedefinieerde ‘burgeroorlog. “Bijvoorbeeld, de zogenaamde oppositie, die zouden gevochten hebben om de Assad-regering omver te werpen.

We weten, ook de westerse media en regeringen, die er bewust hun mond over houden, dat de zogenaamde oppositie geformeerd is door de VS en het westen, de meest criminele elementen zijn opgeleid tot zogenaamde “vrijheid strijders” net als bij Al-Queda en Osama bin Laden. We weten al  meer dan 6 jaar dat Abu-Bakr-al-Bagdadi, gevangen heeft gezeten in het beruchte “Camp Bucca”, te vergelijken met Abu Graib, verder zou je het kunnen vergelijken met voormalige concentratiekampen in Duitsland,  voormalig Joegoslavië etc.

Bovengenoemde is opgeleid in “Camp Bucca (Bakr al- Bagdadi), niet bevestigde bronnen zeggen dat hij eigenlijk een Mossad agent is, opgeleid in “Camp-Bucca” om zo Irakezen m.n. soennieten, te selecteren net als Al-Queda, is IS ontstaan.

Volgens de bestrijding van terrorisme Centre in West Point, is “de Syrische oppositie, met name de gewapende, een soennitische onderneming.” Soenni versplintering, de CTC merkt verder op:  “zij besturen grote delen van de oppositie tegen de (Assad) regering. In 2014, merkte de Guardian op dat de oppositie  “bijna uitsluitend soennitische strijder waren.”

Pro-Syrian government demonstrators hold Baath party flags and a picture of President Bashar Assad at a rally at Sabe Bahrat Square to commemorate the 65th anniversary of the foundation of the Ruling Baath Arab Socialist Party in Damascus, Syria, Saturday, April 7, 2012. (AP Photo Bassem Tellawi)

Pro-Syrische regering demonstranten zwaaien met Baath-partij vlaggen en Palestijnse vlaggen, er wonen veel Palestijnen in Syrië en een foto van president Bashar Assad bij een verzameling bij Sabe Bahrat Ruit om de 65ste verjaardag van de stichting van de regerende Baath-Arabische Socialistische Partij in Damascus, Syrië, zaterdag 7 april, 2012 te herdenken. (AP Photo Bassem Tellawi)

Daarnaast het optreden van Bashar al-Assad  tegen protesten in 2011, met name de eerste protesten in de stad Da’ara, worden vaak gecrediteerd met inspirerende woorden en teksten om aanhangers van de zogenaamde oppositie, om de wapens op te nemen  “het te verdrijven van loyalist (regeringsgezinde) troepen uit hun gebied.”

Volgens de BBC, was Assad’s optreden tegen de protesten tussen maart en mei van 2011 dodelijk met meer dan 1.000 doden, maar “niet nader genoemde mensenrechtenactivisten” waren vaak de bron van deze cijfers, wat erop wijst dat dergelijke statistieken onnauwkeurig  zijn.  Bewezen is wel, via vele bronnen ter plekke, dat Assad aarzelde om de protesten neer te slaan, uit getuigenissen van soldaten blijkt dat zij als eerst het slachtoffer waren van deze “gemaakte” opstanden en dagenlang opgesloten waren in hun kantoren en gebouwen, uiteindelijke vrezend voor hun leven, want veel kameraden waren reeds doodgeschoten, toen pas kwam er van hogerhand het bevel om zich terug te trekken en dit deden zij, aangevallen door de al (toen nog) moslim broeders, die zich onder de demonstranten bevonden, met wapens, geleverd door de VS en haar bondgenoten.

Terug naar het document uit de jaren 80:  het zegt verder dat de versplintering van de alawitische moslims ook een destabiliserende factor in het land zou kunnen zijn. Het zegt het door alawieten gedomineerde Syrische leger ook een rol zou kunnen spelen in de verdrijving van Assad.  Militaire ontevredenheid, zoals de CIA beweerde, zou kunnen ontstaan ​​als Assad  een grote nederlaag tegen Israël te verduren zou krijgen (Hafez Al-Assad) , vooral als hij de Syrische Golanhoogte zou proberen terug te vorderen.

Syrië en Israël  zijn in staat van oorlog sinds 1967, toen Israël de Golanhoogte bezette tijdens de zesdaagse Oorlog. Daarnaast heeft de CIA geprobeerd een wig te drijven onder de alawieten, in het bijzonder met Hafez al-Assad’s broer Rifaat – een controversieel figuur in de Syrische politiek. Die nu in Parijs woont.

Deze conflicten binnen de alawieten heersende klasse werden uitgebreid genoemd in een rapport uit 2006 van het “State Department”  waarbij “een aantal reeds lang bestaande kwetsbaarheden en dreigende problemen de kansen zouden kunnen bieden en de druk op Bashar zou kunnen opvoeren.

De Moslim Broederschap en  de VS ” Regime Change”

Highly ranking Muslim Brotherhood official Abdul-Majeed Zneibat, left, listens as Hamas leader Khaled Mashaal, right, talks to reporters in Damascus, Tuesday Jan, 31, 2006 . (AP/Bassm Tellawi).

De Moslimbroederschap officiële vertegenwoordiger: Abdul-Majeed Zneibat, links, luistert als Hamas-leider Khaled Mashaal, rechts, praat met verslaggevers in Damascus, dinsdag Jan 31, 2006. (AP / BASSM Tellawi).

Terwijl het document (uit de 80-jaren) aanzienlijke ruimte besteedt aan het bespreken van de mogelijkheid van het geïnduceerde sektarisch geweld, was toen de fractie geïdentificeerd, als de meeste kans hebbende om met succes het zogenaamde Assad-“regime” te destabiliseren,  de moslim Broederschap zou zijn. Opgericht in Egypte in 1928, heeft de moslim Broederschap verspreid over het hele Midden-Oosten, steeds meer invloed in meerdere landen gekregen.

Verschillende landen, zoals, Rusland, Syrië en de V.A.E.,  classificeren de Broederschap als een terroristische groepering, al sinds 2006. Ondanks de brede erkenning als zodanig, heeft de  CIA een innige relatie met de Broederschap, die dateert uit de jaren 50 van de vorige eeuw tot vandaag de dag!

In een verslag uit 1986 van de CIA, wordt de moslimbroederschap expliciet vastgesteld als sterkste en de meeste capaciteit hebbende, voor het leiden van elke soennitische oppositie tegen de alawitische moslims en de bijbehorende Ba’ath politieke partij.  Het rapport merkt op dat het “de rol van de Broederschap was om zich te exploiteren en orkestreren door oppositie en activiteit met andere georganiseerde groepen”.  Deze groepen bestaan ​​nog steeds, en onder de juiste leiding konden ze samenvloeien tot een grote beweging.” In 2003 konden de resten van de moslim Broederschap – enkele teruggekeerd uit ballingschap in Irak – de kern worden van de leiderschap “en een  soennitische dissidente beweging worden zoals ISIS, ISIL, IS, Al-Queda” en vele andere fracties in Syrië en Irak.

Ook interessant is het feit dat in het 1986 document vermeldt wordt dat de Broederschap onderdeel wordt van de toekomst en op lange termijn:  het neerslaan van een door de Broederschap geleide opstand. In de vroege jaren van 1980 leidde dit ertoe dat het grootste deel van haar Syrische leden werden verbannen (Hama opstand 1982) of ondergronds te gaan. Ook kwamen vele vluchtelingen naar Europa (toen al) en kregen politiek asiel in bijna alle landen van de EU, behalve de VS.

Bijna drie decennia later, moet het geen verrassing zijn dat de Broederschap een leidende rol is in de creatie en militarisering van de Syrische oppositie met Abu-Bakr al-Bagdadi aan het hoofd, uit niet bevestigde bronnen, maar gefotografeerd vele malen met senator John McCain, is de leider Abu Bakr-al Bagdadi – alias Shimon Elliot – hoofd  van deze radicale organisatie, die dood en verderf in de wereld zaait!

Toen deze geradicaliseerde Syrische oppositie begon te militariseren in 2011, na het ontvangen van wapens, geld en informatie van de CIA en andere NAVO-geallieerde inlichtingendiensten, zijn zij zogenaamd naar voren gekomen als de Syrische Nationale Raad , als het gezicht van wat in wezen een door het Westen gesteunde ” terroristische zogenaamde rebellen organisatie” is en zich bezig hield met het omver werpen Assad.

Het Carnegie Middle East Center, schrijft in een artikel over de Broederschap: het is de “de meest invloedrijke islamistische component binnen de zogenaamde Syrische raad.” Van 2011 tot 2015 sluisde de CIA  meer dan $ 1 miljard per jaar naar hen voor training en bewapening van de oppositie ” terroristische rebellen” in Syrië . Het programma  bestaat nog steeds, al werd het in 2015 verlaagd met 20%. Groepen zoals de “Witte Helmen”, zijn een onderdeel van deze “smerige” campagne van dood en verderf!

In 2012, toen het Opperste Militaire Commando van de zogenaamde oppositie werd opgericht in Syrië merkte Reuters op dat de Moslimbroederschap deze oppositie domineerde en de eigenlijke leiders waren: “het verenigd commando bevat alleen  banden met de Moslim Broederschap en salafisten …  de hoogste officieren die  deserteerde uit het leger van Assad waren eigenlijk “geheime moslimbroeders”. “De beslissing om de Broederschap een belangrijke rol in de oppositie te geven  werd gerealiseerd tijdens gesprekken, bijgewoond door veiligheids ambtenaren uit de VS, groot-Brittannië VK, Frankrijk, de Golf monarchieën en Jordanië.

In 2012, riep de woorvoerder van het Broederschap  Mahmoud Ghozlan op om:  ‘in te grijpen door Arabische, islamitische en internationale overheden’ in Syrië ” om het (Assad) “regime” ten val te brengen.

Het Carnegie Middle East Centers schreef: “sinds het begin van de (zogenaamde) revolutie, heeft het Broederschap volgehouden dat buitenlandse interventie de enige mogelijke oplossing is voor de crisis in Syrië, “wat suggereert dat het Broederschap actief op zoek was naar een buitenlandse militaire interventie om Assad te verdrijven, het doel van de CIA.

In 2012 meldde ” The New York Times”:

“CIA-agenten opereren, in het geheim in zuid-Turkije en helpen zo de (moslim broeders strijders) bondgenoten te beslissen welke Syrische oppositie strijders over de grens kunnen … ze werden ontvangen door middel van een schimmige netwerk van tussenpersonen, waaronder het Syrische moslim Broederschap.”

Maar ondanks het feit dat de Syrische oppositie hoofdzakelijk bestaat uit fundamentalistische soennieten en elementen in de Moslim Broederschap en zij de belangrijkste leidinggevende functies hebben,  zijn de verwachte gevolgen van de soennitische dissidentie tegen  Assad regering niet precies gegaan zoals in het verslag van 1986 werd verwacht.

Ze zijn de belangrijkste segmenten van de soennitische meerderheid in Syrië vergeten die zijn namelijk voorstander van de regering van President Assad, in het bijzonder de midden- en hogere klasse soennieten, evenals de soennitische zakelijke  klassen. Daarnaast zijn veel soennieten – vanuit het perspectief van de VS – bang en voelen  zich meer bedreigd door de gewapende zogenaamde oppositie dan de  regering van President Assad,  Soennieten zijn ook goed vertegenwoordigd in regeringsgezinde milities, zoals het National Defense Force.

Het destabiliseren en “regime change ” van Rusland via Syrië

Syrian President Bashar Al Assad (left) and his Russian counterpart Vlamidir Putin (right) Een foto uit 2005: 25 januari , de Syrische president Bashar Assad, links, en de Russische president Vladimir Poetin schudden handen tijdens een ondertekeningsceremonie in het Kremlin, Moskou. (AP foto)

Hoewel Syrië de focus is van dit onlangs vrijgegeven rapport, is rol van Rusland – prominent in de bespreking van het politieke landschap van Syrië en de potentiële kwetsbaarheden het vermelden waard. Het rapport zegt dat “Syrië het middelpunt is van de invloed van Moskou in het Midden-Oosten.”

Het rapport vermeldt ook uitdrukkelijk een aantal belangrijke punten met betrekking tot Rusland en de strategische relatie van Syrië, het zegt  dat de ‘voortzetting van de seculiere regering van President Assad gewenst is voor Rusland , eraan toe voegend dat” als de soennieten de macht krijgen (marionetten van de VS) de positie van Moskou zou verzwakken.”

Ook vermeldde het rapport dat  bijna alle wapens in Syrië uit Moskou en Oost-Europa komen (dwz de Syrische Regering niet de rebellen, die hebben wapens en steun van de VS en haar bondgenoten) .” Dit feit en belang”  zal bij grote verschuivingen of beleidswijzigingen in het Syrische leiderschap”  ​​Rusland er toe aan zetten om in te grijpen in Syrië, volgens het VS rapport.

Natuurlijk, kon Rusland – toen de Assad-regering werd bedreigd door de oppositie – niet ingrijpen om haar belangen in Syrië te beschermen.  Daarom werd gestart met luchtbombardementen  tegen de “gematigde lees terroristen”  die ook in verband worden gebracht met de terroristisch rebellen in 2015 in Rusland, het werd al snel een groot conflict en Rusland de grootste bondgenoot van Assad in zijn strijd om de macht te behouden en de terroristen te elimineren.

Overigens, is de rol van Rusland in Syrië uitgegroeid tot het lanceerplatform voor de Amerikaanse obsessie met de Russische “inmenging” en “agressie” in de afgelopen jaren, dit heeft ertoe geleid dat de Verenigde Staten en Rusland’s diplomatieke betrekkingen het hoogtepunt van negativiteit en een propaganda oorlog hebben bereikt, sinds de Koude Oorlog .

De CIA is zeer enthousiast om de binnenlandse anti-Russische hysterie aan te wakkeren. De melding van Moskou in het rapport 1986 over Syrië suggereert dat de huidige VS-regering’s (dwz onder Obama en Hillary zou dezelfde weg bewandelen) poging om Bashar al-Assad’s regering te destabiliseren ten minste ten dele is ingegeven door het jarenlange doel: het isoleren van Rusland en zijn internationale invloed te beperken.

Verder kijken dan Syrië

Syrian rebels attend a training session in Maaret Ikhwan near Idlib, Syria.

Foto: CIA gesteunde Syrische rebellen (moslimbroeder terroristen) die deelnemen aan een training in Maaret ichwaan de buurt van Idlib, Syrië. Foto; AP

Een van de aspecten, het meest over het hoofd gezien, is het verslag met de vermelding over andere landen dan Syrië, met name Rusland . Bovendien, zegt een begeleidende brief bij het document, geschreven door de directeur van het Global Issues Mission Center (GIMC), dat personen genoemd in de distributielijst  soortgelijke documenten zullen  “ontvangen  over andere landen wanneer ze zijn “voltooid.”

Het feit dat de CIA een centrum heeft dat gewijd is aan “buitenlandse subversie en instabiliteit” – evenals de CIA’s gedocumenteerde voorliefde voor “regime change” – bevestigt dat de decennia-lange inspanning om Syrië te destabiliseren  parallel loopt met de inspanningen van de CIA om andere regeringen te destabiliseren, in de hele wereld en op bestelling, gefinancierd door George Soros’s organisaties om ze te vervangen met overheden, waar de Amerikaanse belangen voorop staan.

Deze destabilisatie “inspanningen” worden vaak uitgevoerd met weinig of geen burgers die vaak gevangen zitten in precaire situaties in het kruisvuur zogezegd.

Zoals in het verslag uit 1986 en de kabel van Wikileaks uit 2006 en de brief, blijkt ook dat de regering van President Assad een  periode bracht van  van “ongekende stabiliteit en economische groei” in Syrië. Zijn “fouten” waren: soevereiniteit, seculier en geen marionet regering van de VS zijn. Ook het afwijzen van de olie/gas deal met de toenmalige Franse President: Sarkozy, heeft kwaad bloed gezet bij de EU/westerse regeringen, die er geen geld aan konden verdienen!

De CIA en het Amerikaanse regering hebben echter gekozen om een agenda van destabilisatie na te streven. Bijna zeven jaar later, is het dodental in de inspanningen van het Westen om Assad te verdrijven  boven een half miljoen uitgekomen en heeft bijgedragen tot de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

Lees hier de memo en rapport:

CIA-RDP86T01017R000100770001-5

Bron: Mintpress, Wikileaks, the Guardian, the New York Times, Reuters, Carnegie Middle East Centre, AP,Global Issues Mission Centre, Foreign Subversion and Instability Center, Libetarion Institute, CIA, Mission Center for Global Issues,CTC.

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *