Giro 555 en de vergeten oorlog in Jemen

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor jemen

Opeens, na jaren van ellende en oorlog, gaat giro 555 open, lees hieronder de argumentatie:

De samenwerkende Nederlandse Hulporganisaties hebben maandag Giro555 opengesteld om de door hongersnood bedreigde bevolking in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan te helpen.

Volgens de organisaties lijden zeker 20 miljoen mensen in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. De situatie in Zuid-Soedan is voor 100.000 mensen acuut, ze leven op de rand van de hongerdood. (bron nu.nl)

Na jaren van systematisch bombarderen van Nederlandse vriend Saoedi-Arabië, is Jemen kapot gebombardeerd tienduizenden mensen gedood, hongersnood door klimaatverandering schrijven ze. Door oorlog, waar wij als Nederland (alweer) medeplichtig zijn, we hebben weggekeken en gewoon vrienden, om zakelijke redenen, gebleven met de exporteur van oorlog en de Wahabi ideologie, die al miljoenen mensen op de wereld het leven heeft gekost, in Syrie, Irak en Jemen.

Er zijn tal van bomaanslagen op ziekenhuizen en scholen  geweest, maar de regeringen van Saoedi-Arabië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk weigeren om de risico’s van de verkoop van wapens aan Jemen stop te zetten en te  zorgen voor diplomatie .De westerse machten en Saoedi-Arabië zijn indirect verantwoordelijk voor het schenden van het internationaal recht in Afrika en het Midden-Oosten .

Niets komt er in het nieuws over de oorzaak, gevolg en oplossing voor Jemen, het gaat precies zo als in Irak, Libië en Syrië. De schuldigen zijn altijd de anderen of het klimaat. Goedgepraat wordt het in de media en politiek, het is ver van ons bed en wij zijn niet verantwoordelijk, dat zijn we wel, d.w.z. de politiek, wapenindustrie en media!

Vergeten wordt de troepenmacht van de VS en Europa, dis zich in Afrika bevinden. De Verenigde Staten voeren buiten het oog van de wereld al jaren oorlog in Afrika. Lokale legereenheden worden getraind en betaald. Drones houden alles vanuit de lucht in de gaten. En de Amerikanen hebben overal op het continent eigen mensen zitten. De nieuwe ‘war on terror’ speelt zich af in Afrika!

AFRICOM

Om te begrijpen wat de Verenigde Staten in Afrika doen, moeten we terug naar 1998. In augustus van dat jaar bliezen moslimterroristen de Amerikaanse ambassades van Kenia en Tanzania op, met meer dan tweehonderd doden tot gevolg.

Wat volgde, was een geleidelijke militarisering van de regio. In 2002 opende president George W. Bush een militaire basis in het strategisch gelegen staatje Djibouti. Een slimme keuze, want vanuit daar zijn broeinesten als Jemen en Somalië gemakkelijk te bereiken. In de twaalf jaar daarna is de basis in Djibouti steeds belangrijker geworden. Van een paar honderd man is het aantal militairen er gegroeid naar zo’n vierduizend.

Wat zegt zo’n cijfer? Dat niet alleen in Oost-Afrika, maar ook elders op het continent, de Verenigde Staten aan een stille opmars bezig zijn. Aanvankelijk vooral om oliebelangen veilig te stellen, inmiddels ook om terreur te bestrijden. De ogen van de wereld zijn al geruime tijd gericht op Irak, Afghanistan en Pakistan, maar de ‘war on terror’ heeft zich daar nooit toe beperkt.

Elke islamistische organisatie die banden heeft, of zegt te hebben, met Al-Qaeda, is sinds de aanslagen op Dit stuk legt uit hoe dat mandaat tot stand kwam. de Twin Towers fair game.’ Ook in Afrika. Of het nu gaat om Al-Shabaab (Somalië), Boko Haram (Nigeria en omgeving) of Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (Sahelregio), een dreiging is een dreiging.

In 2008 is daarom Africa Command in het leven geroepen, kortweg AFRICOM. Lees hier de missie van AFRICOM. AFRICOM coördineert alle Amerikaanse militaire activiteiten in Afrika, en huist – opvallend genoeg – in Stuttgart. Volgens de eigen website moet de organisatie ‘defensiecapaciteiten’ vergroten, reageren op crises en ‘transnationale dreigingen’ terugdringen. De bestrijding van Al-Qaeda en aanverwante organisaties is daarbij ‘top priority,’ zo laat een woordvoerder per mail weten.

United States Africa Command
Seal of the United States Africa Command.svg

The Emblem of the United States Africa Command
ActiveAuthorized: 15 December 2006
Announced: 6 February 2007
Established: 1 October 2007
Activated: 1 October 2008[1]
Country United States of America
TypeUnified Combatant Command
Size2,000 (1,500 stationed at HQ in Germany)[2]
Part ofUnited States Department of Defense Seal.svg Department of Defense
HeadquartersKelley Barracks, Stuttgart, Germany
Nickname(s)U.S. AFRICOM, USAFRICOM
Engagements2011 military intervention in Libya
Websitewww.africom.mil
Commanders
CommanderGeneral Thomas D. Waldhauser,
United States Marine Corps
Deputy for Military OperationsVice Admiral Michael T. Franken, U.S. Navy
Deputy for
Civil-Military Engagement
Ambassador Alexander M. Laskaris,
U.S. Department of State[3]

En Nederland doet ook gewoon mee, in Mali en helpt deze in het leven geroepen AFRICOM. Gek toch dat er zoveel vluchtelingen vanuit Afrika komen? Niet dus, de VS maakt samen met haar bondgenoot de NATO, Afrika kapot, en juist ja in bovengenoemde landen heerst er volgens de  geïndoctrineerde (politiek gekleurd en niet in staat onafhankelijk onderzoek te doen) Nederlandse media droogte en moeten we dus geld geven aan GIRO 555, alleen vermelden ze oorzaken niet van de droogte, het is geen droogte, het is oorlog, dood en verderf, met onze medeplichtigheid!

Ik zou zeggen, geef het geld van AFRICACOM aan de mensen in Afrika, geef hen economische voorspoed, zodat ze niet naar Europa hoeven te komen!

Bron: Nu.nl, de Correspondent, Wikileaks, intpolicydigest.. AFRICACOM Stuttgart.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *