De “nep White-Helmets” demonstratie in Utrecht!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349

Ja daar waren ze weer, de zogenaamde Syriërs – tegenstanders van de Syrische regering, onderdeel van de Witte Helmen brigade. Voor wie het nog niet weet, de witte helmen zijn opgericht door het VK (Engeland), hieronder een stukje wat ik in 2016 schreef:

De White Helmets in Nederland, de Soapserie

(METRO nieuws) Afgelopen zaterdag ,1 Oktober 2016, stonden ze er dan: de “Blockbuster White Helmets”gesponsord by Hollywood en “Netflix”, in een alliantie met Amnesty International, Pax Christi Nederland en de Socialistische Partij (SP). Demonstrerend voor de Russische ambassade in Den Haag. Een handvol mensen, die geloven in Hollywood sprookjes en geen kaas gegeten hebben van “buitenland politiek”, oorlog en vrede!
Demonstreren tegen de “kindermoordenaar”Assad en het “beest”Poetin, die toch zo slecht zijn en bommen gooien op een (klein deel) van Aleppo, waar volgens hen “rebellen”vechten tegen het vreselijke Assad regime.

In eerdere artikelen, heb ik al aangetoond, dat er geen “gematigde”rebellen zijn, met name in oost-Aleppo, zijn AL-Queda, Al-Nusra, Ahrar al Sham en IS alleen aanwezig. Aangetoond heb ik mijn laatse artikel, dat de NOS spreekt met een Al-Queda terrorist, vanuit Handarat kamp (Palestijns vluchtelingenkamp in oost-Aleppo), een kamp bezet door hen, de al-Queda terroristen, vol met Syrische/Palestijnen. Deze journalist is een ordinaire terrorist, die nota bene gezocht wordt door de “UK”, bij hen vermeld staat op een lijst met “gezochte”terroristen: Misschien is hij nu ook dood, door de bommen van Assad, deze geradicaliseerde Marokkaan of Saudiër, die talloze onschuldige mensen, waaronder ook kinderen en vrouwen, vermoord heeft!

De rol en “functie”van de zogenaamde “White Helmets”is ook allang bewezen: een organisatie gesponsord door de VS. Deze lui, zijn allemaal stuk voor stuk lid van AL-Queda en Al-Nusra, ze zetten als het hen uitkomt een “witte helm”op en gaan zogenaamd mensen redden. M.n. kinderen, die opgetuigd, geschminkt worden voor de “speciale foto”, die dan weer verzonden kan worden naar westerse media, zodat iedereen ah en wee kan roepen, die barbaar van een Assad doodt zijn eigen bevolking.

En dan die bommen op ziekenhuizen, voor de oorlog, telde oost Aleppo 3 reguliere ziekenhuizen. Als we de media mogen geloven , zijn er afgelopen weken wel 20 gebombardeerd. “Factcheking” maar weer NOS en politiek!

Propaganda allemaal, het demoniseren van de “vrije”landen is al een tijdje aan de gang en het grootste obstakel is Rusland. Dus ga je hen van alles de schuld geven, MH17, bommen op Syrië, dictatuur en verklaar je hen tot vijand van het “vrije”westen, die samen , gebroederlijk met de VS het aansturen op een wereldoorlog.
Dan nog het lef hebben om voor de Russische ambassade met deze onzin te gaan staan. Einde bericht.

Nu stonden ze afgelopen zondag in Utrecht, demonstratie of liever gezegd een “show” of “theaterstuk”, volgens bronnen, die ook de foto’s gemaakt heeft, tegen de zogenaamde zoveelste “gifgas” aanval van boeman Assad! Waar geen feiten zijn en geen onderzoek naar de toedracht en alle regels van het Internationaal recht geschonden zijn door de VS en haar bondgenoten!

Babygrafjes van karton, met poppen neergelegd op het plein voor de kerk en de toeschouwers bombarderen met een pamplet over de gifgas moordenaar Assad – walgelijk!

Ook schreef ik al eerder dit:

De nep “White Helmets”in Nederland

22-11-2016

By: Sonja van den Ende

Gisterenavond waren ze weer, in Nederland, de  moslimbroeders van de hulporganisatie de “White Helmets”, gezellig met elkaar in filmhuis Den Haag en minister Koenders van buitenlandse zaken was er natuurlijk ook, ze waren speciaal “on tour” door Nederland, om te laten zien hoe ze mensen redden in Oost-Aleppo, in hun nieuwe documentaire, te zien als “Hollowood blockbuster”op Netflix en verschillende bioscopen in uw omgeving, gepresenteerd als Moviesthatmatter!

Het is sowieso al behoorlijk ziek, als je zegt vanuit een deel van de stad te komen, waar zogenaamd elke dag de regime’s van Rusland en Syrië bombardementen uitvoeren en er geen uitweg is toch?

Lees verder dit verhaal over de organisatie, die eigenlijk bestaat uit Al-Queda en Al-Nusra, die vele Syrische doden op hun geweten hebben, harten opgegeten en mensen de keel doorgesneden hebben, eerst was het Rutte op de foto met Maiwand AL-Afghani (eens de meest gezochte IS terrorist in Nederland) en nu staat Koenders samen met Al-Queda op het podium, top zo kom je de verkiezingen door!

We verbergen het niet’: De “White Helmets” geven  toe dat ze worden gefinancierd door  Westerse regeringen:

Vanessa Beeley, een onafhankelijk onderzoeker en journaliste, die persoonlijk naar  Syrië reisde en een bezoek bracht aan het door oorlog verscheurde  Aleppo, vertelde  dat de “White Helmets” in feite niet kunnen worden bestempeld als een niet-gouvernementele organisatie (NGO) ze worden  met ” miljoenen “gefinancierd door verschillende NAVO/EU -landen die er  belang bij hebben om een “regime change” door te voeren  in Syrië , op bevel van de VS, zij (EU) verklaren openlijk (Nederland) dat Assad weg moet, dit is in strijd met het internationale recht, inmenging in een soevereine staat.

“We zien dat ze  door top ambtenaren  en minister worden ontvangen, als Manuel Valls, de minister-president van Frankrijk,” en nu dus ook Minister Koenders van Nederland.

 De “White Helmets” kunnen  zich niet neutraal en onpartijdig  verklaren wanneer ze openlijk ondersteund worden  door regeringen die de val van een President, de regering en daarbij 80% van het volk willen doorvoeren.:
 

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders kondigde de financiële steun maandag aan tijdens een Syrië-bijeenkomst waar de documentaire White Helmets werd vertoond.Koenders maakt 3 miljoen euro vrij voor de White Helmets, die volgens de minister naar schatting al 73.000 mensen onder het puin vandaan hebben gered. Het bedrag komt bovenop de 4,5 miljoen euro die het kabinet al eerder dit jaar vrijmaakte.

Verder wordt het erg pijnlijk, als blijkt dat, na onderzoek gedaan te hebben plaatselijk en via allerlei bronnen, de organisator van de nep groep een lid blijkt te zijn van Al Nusra en IS . De “White Helmets “zijn  “embedded” en  gecontroleerd door Al Nusra en Islamitische Staat” (IS, voormalig ISIS / ISIL), zij zijn de heersers over oost-Aleppo, dit geverifieerd, door vele getuigen en journalisten ter plekke. Het Nederlandse belastinggeld en dat van andere EU landen gaat gewoon naar terroristische Organisaties, die  elke dag Syrische burgers vermoorden! Einde bericht

Nederland, EU en de VS hebben sinds 2011 de kant van de terroristen gekozen en ondersteunen: AL-Queda, AL-Nusra en andere gelieerde brigades en zoals ik voor de zoveelste keer schrijf IS of ISIS is gemaakt, gefinancierd door de VS, founding Father: senator John McCain.

In Nederland is er in 2011 een soort Syrische Comité opgericht, tegen de Syrische regering, hoofdsponsors waren de Socialistische Partij, afdeling Rotterdam, Groenlinks en Pax Christi, in 2011 hadden ze afbeeldingen van President Assad met hakenkruizen, opgehangen in een kerk!

Hieronder het bericht uit 2012:

(www. freesuriyah.wordpress.com)

Verslag 19 oktober Dag van de Syrische Hoop. Georganiseerd door:

Het Nederlands Syrisch Comité ( de Oppositie).

Dag van de Syrische Hoop

Op 19 oktober vond er van de zogenaamde oppositie de dag van de Syrische Hoop plaats in Rotterdam. Hieronder een verslag van de middag en avond:

Volgens de aankondiging zou het 2 uur beginnen, dit werd echter 5 uur! Volgens mij omdat er niet genoeg mensen waar op komen dagen. Om 5 uur waren er ongeveer 15 tot 20 mensen aanwezig, waarvan ik en 5 andere mensen (Nederlandse) van de kerk zelf en helpers.

Om 5 uur werd er uiteindelijk begonnen met een Oud (luid) speler en een meisje die het  volkslied via haar mobiele telefoon zong, daar zij de tekst waarschijnlijk niet helemaal kende.

INTERVIEW MET KHALID AL HADJI

Daarna volgde er een interview door iemand  genaamd Ali al-Jabari, een jonge man, die duidelijk in Nederland gestudeerd, had van het Syrische Comité Nederland met een man die zichzelf Khalid al Hadji noemde en een verhaal ging vertellen over zijn reis naar Syrië, afgelopen maand naar wat hij noemde de zogenaamde bevrijde gebieden. De bevrijde gebieden zijn volgens hem de gebieden zijn waar dus gevochten word, Idlib, Homs, Aleppo, Banias, Raqqa, Deir-ayn-zor en Noord-Syrië, de steden Jisr-al-sougur,
Ma’an-an-nouman.

Volgens Khalid, is hij gewoon via Turkije binnengekomen, maar onder prikkeldraad doorgekropen. Hij heeft bepaalde gebieden bezocht en liet een paar slecht in elkaar gezette filmpjes zien, waar vrouwen hun beklag deden dat hun mannen vermoord zijn omdat zij alleen een olijftak in hun handen hielden en met meest ongeloofwaardige was een interview met een Italiaanse Pater, waar duidelijk de tekst slecht vertaalt werd in het Arabisch, volgens de vertaling staan de christenen achter het FSA (Free Syrian Army), wat natuurlijk Überhaupt niet waar is en een verhaaltje over de bakermat van de beschrijving.

Volgens heb komen er geen hulpgoederen en ook geen voedsel meer naar de zogenaamde gebieden. Bij de vraag uit het publiek over hoeveel Al-Quada strijders er in het gebied zouden zijn, gaf hij al antwoord 300, wat bij het publiek verbazing teweeg bracht. Want voor en tegenstanders weten dat er minstens 30.000 strijders aanwezig moeten zijn.

Hij gaf openlijk toe op de vraag of er Jihadisten of Salafisten aanwezig zijn dat inderdaad er zijn HEEL VEEL Salafistische groepen aanwezig in de bevrijde gebieden, volgens hem is dat logisch, onder Bashar zou je extremistisch worden, zij hadden geen goed leven en hadden geen  vrijheid van godsdienst, terwijl je duidelijk de aanwezigheid van een Moskee op het filmpje zag.

Ook gaf hij openlijk toe dat de ALLE GROTE STEDEN, DAMASCUS, HOMS, ALEPPO, LATAKIA in handen zijn van de regering en de rebellen daar verslagen zijn.

Het gesprek werd afgesloten met een vraag voor een donatie voor de burgers in de bevrijde gebieden, dekens zouden al genoeg zijn!

Khalid al Hadji viel onder het programmaonderdeel – Helden van het vreedzaam verzet.

INTERVIEW MET TOM DAAMS.

Daarna een interview met Tom Daams, oorlogsfotograaf, die op eigen houtje naar Aleppo afreisde en zijn foto’s publiceerde in de Volkskrant, ook te gast was in September bij Pauw en Witteman, hieronder een stukje over Tom Daams:

Gefascineerd door oorlogsfotografie besluit de 27-jarige Tom Daams om op eigen initiatief naar Syrië af te reizen. Van tevoren schiet hij eerst foto’s van wat rellen in Europa. Maar dat is alleen om te oefenen. Daams is net terug van zijn eerste echte reis als oorlogsfotograaf. Hij reisde mee met een groep rebellen en raakte bevriend met een sluipschutter. Vanavond doet hij verslag van al zijn ervaringen.

Met wat geld en een camera op zak, vliegt Daams eerst naar Turkije om van daaruit liftend naar Syrië te reizen. In het bijzijn van de rebellen van het Vrije Syrische Leger, weet hij indrukwekkende foto’s te maken van de oorlog in Aleppo. Zijn fotoreportage wordt paginagroot in de Volkskrant afgedrukt.

The Unknown Photographer
Daams noemt zich op zijn website The Unknown Photographer. Hierop schrijft hij: ‘You may call me a fool, having no experience in war.  I call it, reaching out to the people who have given up hope and who need to be given a voice, destiny.’

http://pauwenwitteman.vara.nl/Gast-detail.1575.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=27219&cHash=1afe548729fdc492f1eca1b84e5d95ad

Ali begon een paar vragen te stellen aan Tom, waarom hij toch daarheen gegaan was, eigenlijk niet nodig, Tom moest zich elke verdedigen, het waren eigenlijk geen vragen maar regelrechte beschuldigingen, verder vroeg hij hem of hij van Edward Said gehoord had de beroemde Palestijnse literatuur wetenschapper, die het beroemde boek Oriëntalisme uit 1978, geschreven heeft en daarin het idee hierin schetst Said het oriëntalisme als een invloedrijke, effectieve, Europees-ideologische creatie, waarvan de wortels zelfs tot de oudheid zouden zijn te herleiden. De arme Tom was even helemaal de draad van het verhaal kwijt net als ik trouwens, Ali vroeg hem of hij niet met dit idee naar Aleppo gegaan was, Tom kon alleen maar antwoorden dat hij gewoon met eigen ogen wilde zien hoe het in Aleppo was en er foto’s van wilde maken!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Edward_Said

Ik denk persoonlijk dat Tom Daams niet erg veel heeft kunnen vertellen over zijn 10 daags bezoek in Aleppo, er werden teveel (verkeerde) tegenvragen gesteld.

Na afloop van het interview werd er de mogelijkheid gegeven de kunst van de kunstenaar Imranovi Faour, die zogezegd Syrië ontvlucht was en vanuit Egypte deze kunst maak. Te zien was een afbeelding van een hakenkruis, waarmee duidelijk het regime van Assad bedoelt werd!

Kunst van verschillende kunstenaars, zie het hakenkruis wat volgens hen staat voor het Regime van Bashar en de huidige regering in Syrië.

Hierna werd er gelegenheid gegeven om aan de maaltijd deel te nemen, die door verschillende leden van het Syrische Comité was klaargemaakt. Er stond in de uitnodiging dat er gevraagd werd een bedrag te donoren die ten goede zou komen aan het rode kruis! Het bedrag was op 10 euro per bord gezet!

Tijdens deze maaltijd werd het wat drukker, maar echt goed bezocht was het niet, ik schat het op maximum 50 mensen!

 AVONDPROGRAMMA

INTERVIEW PETRA STIENEN EN MOUAZ AL-KHATIB (IMAM OMJADENMOSKEE DAMASCUS

Het programma werd verplaatst van het bijgebouw van de kerk naar kerk zelf, waar eigenlijk het belangrijkste deel van de bijeenkomst was, het interview van Petra Stienen, Arabiste, oud diplomate, jaren in Syrië gewoond en vaak te gast bij Pauw en Witteman.  Volgens Petra speelt hij een belangrijke rol bij de onderhandelingen tussen het regime en de oppositie. Na zijn zijn detentie in maart j.l., ontvluchtte hij Syrië, nu zegt hij, zet hij zich vanuit Caïro in voor een geweldloze machtsoverdracht.

Petra woonde jarenlang in Syrië, lees Damascus, waar zij Mouaz leerde kennen. Maar persoonlijk denk ik dat zij de kant van de Alawieten en Christenen totaal niet kent, haar ideeën en ervaring zijn alleen in Damascus en met de Soennieten.

Het was een eenzijdig gesprek, waar totaal niet ingegaan werd op de positie van de Alawieten en Christenen, het enige was sommige uit de zaal en kerk konden roepen is dood aan Bashar en weg met de Alawieten. Terwijl Mouaz zogezegd wil spreken over GEWELDLOOS verzet!!. Het gesprek duurde ongeveer 45 minuten en werd in het Engels gevoerd.

In de kerk zaten ongeveer 25 tot hooguit 30 mensen, dus mijn conclusie is dat het niet echt leeft onder de Syriërs, die revolutie willen, ga er vanuit dat er van de 30 zo’n 10 Nederlands bij waren.

Dit is de geschiedenis van de zogenaamde oppositie in Nederland, die gevoerd wordt door de kunstenaar: André Abdallah, een Koerd, die nauwelijks Arabisch spreekt, de politieke partijen als de SP, Groen Links nemen de informatie van deze groep over, om zo hun mening te vormen over het Syrische conflict, zonder er geweest te zijn of de andere kant aan te horen, zo houd je de leugens in stand! Daarbij ondersteund van Pax-Christi en Amnesty International.

 

Bron: Metronieuws, Freesuriyah.wordpress.com, anonieme bron (foto’s Utrecht demo)https://freesuriyah.wordpress.com/2012/11/01/50/

Loading

One thought on “De “nep White-Helmets” demonstratie in Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *