Evacuatie van dorpen rondom Idlib en Rif Dimashq uitgesteld

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

In this photo, released by Syria’s official SANA news agency, militants and their family members are seen leaving the al-Waer neighborhood in the Syrian city of Homs on March 27, 2017. (Via AP)

Volgens de laatste informatie is de evacuatie van vier Syrische stadjes in de provincies Idlib en Rif Dimashq, die woensdag zou plaatsvinden als onderdeel van een deal tussen Damascus en zogenaamde rebellen, uitgesteld.

Volgens berichten , wordt vrijdag als nieuwe dag en nieuwe datum gegeven voor de start van het proces van de evacuatie.

De Sjiitische bevolkte steden Foua en Kefraya, gelegen in de noordwestelijke provincie Idlib,  zijn onder een jihadi militant beleg, terwijl de soennitische meerderheid van de steden Zabadani en Madaya, gelegen in de Rif Dimashq provincie in de buurt van de grens van Syrië met Libanon,  zijn belegerd door het Syrische leger. De dorpen Zabadani en Madaya worden gebruikt door Jihadi terroristen, die evenals de bevolking in Foua en Kefraya lijden onder deze terroristen. In december 2016 werden al veel mensen bevrijd uit Foua en Kefraya, maar een merendeel is nog gegijzeld door terroristen

De twee partijen hebben een deal voor de overdracht van 16.000 mensen uit Foua en Kefraya in ruil voor de evacuatie van militanten en hun gezinnen uit Madaya en Zabani,

Op basis van de overeenkomst zullen de burgers in Foua en Kefraya worden overgebracht naar de wijk Jibrin in de buurt van Aleppo en de mensen uit Zabadani en Madaya worden verplaatst naar de stad Idlib. Waar deze militanten, onder bestuur van ISIS, AL-Nusra, Al-Queda zullen wonen.

Bussen zijn reeds verzonden naar de steden voor het overbrengen van de burgerbevolking.

Volgens de overeenkomst, hebben de twee partijen meer dan 30 gevangenen en negen lichamen uitgewisseld. De Takfiri militanten hebben 12 mensen die ze eerder had ontvoerd vrijgelaten en gaven de lichamen van acht vrij.

Populaire commissies in Foua en Kefraya hebben ook  19 militanten en één lichaam vrijgegeven .

Terroristen gestationeerd ten zuiden van Damascus hebben een protest georganiseerd tegen de deal om de vier steden te evacueren.

Deel van de overeenkomst zou ook een wapenstilstand voor gebieden ten zuiden van Damascus, alsmede hulpgoederen op te nemen, zijn.

Afbeeldingsresultaat voor madaya hoax

De hongersnood in Madaya

Facebooktwittergoogle_plusmail

Een nieuw flagrant geval van westerse mediamanipulatie? Zo ziet het naar uit wat betreft de hongersnood in de Syrische stad Madaya, waarvoor de mainstreammedia unaniem de verantwoordelijkheid in de schoenen schuiven van president Bashar al-Assad. Het lijkt er eerder op dat de organisatie Ahrar ash Sham, die de stad bezet tegen de zin van de burgers, die burgers als schild gebruikt en uithongert om de regering onder druk te zetten. (nvdr, pvb)

Hieronder volgt het getuigenis van pater Daniël Maes, 76, nobertijn van de abdij van Postel, die in het Syrische Qara de katholieke gemeenschap en een klooster leidt. Hij is niet te spreken over de westerse verslaggeving over Syrië en schrijft daarom getuigenissen en commentaren. Pater Maes wordt bijgetreden door Sonja van den Ende, een Nederlandse politica en activiste, die zeer betrokken is bij de Syrische kwestie en, evenals pater Maes, de regering van president Assad steunt.

Bevolking van Madaya is tegen de terroristen

De bevolking van Madaya, die vorige maand massaal protesteerde tegen de terroristen (van Ahrar ash Sham) en luid haar steun betuigde aan het leger en de regering, wordt nu door de terroristen én de wereldmedia collectief gestraft.

De media tonen wereldwijd de meest schrijnende beelden van uitgehongerde kinderen en geven zonder enige moeite alle schuld aan het Syrische leger. Alle middelen zijn goed om Syrië toch nog kapot te krijgen. Al zijn het eerder stuiptrekkingen van de terroristen, deze leugens zijn onaanvaardbaar.

Bovendien wordt op wereldvlak nu alles gedaan om een eensgezinde strijd tegen Daesh te verhinderen. Daarom vormen Saoedi-Arabië, Turkije en Israël een verbond tegen Iran. Syrië, Rusland en Iran moeten nu als de baarlijke duivels beschouwd en bestreden worden. De wereld lijkt wel gek geworden.

Toch gaan we verder en vertellen hoe wij het begin van het jaar beleefden. Tevens geven we enkele realistische en hoopvolle perspectieven.

Van harte P. Daniël

Geen levensmiddelenblokkade door regering

Waarom zou Assad zijn eigen achterban laten verhongeren? Beelden van ondervoede kinderen in de stad Madaya zijn gepubliceerd op het internet en uitgezonden op de TV . De foto’s zijn zo schokkend dat ik weiger om ze te delen omdat ze een bewijs zijn van het kwaad dat in de mens ligt. Het is ondenkbaar dat een dergelijk lijden van onschuldige kinderen die geen keuze hebben in de oorlog gedaan wordt door de eigen regering.

Wat echter naar buiten is gebracht is de mythe dat ‘Assad en zijn leger’ de stad belegeren, en dat hij degene is, waardoor zijn eigen volk lijdt. Dit zijn de nieuwszenders in het westen en de US. De Australian Broadcasting Company (ABC) liep voorop om te beweren dat de stad ” zeven maanden belegerd is door de Syrische regeringstroepen en de Hezbollah-milities”.

Ze vermeldt slechts in één kleine alinea, dat Ahrar ash-Sham zich verschanst in de stad van 40.000 mensen, en vermeldt niet dat Ahrar ash-Sham één van de belangrijkste bondgenoot is van Al-Qaeda in Syrië, en van Jabhat al-Nusra zij delen de radicale ideologie. Hoe zijn de voedseltekorten en de blokkade van de overheid oplegt aan Madaya te rechtvaardigen? Niets kan zo’n blokkade rechtvaardigen. Dus is de blokkade niet opgelegd door de Syrische overheid.

Maar Madaya lijdt niet onder een levensmiddel blokkade van ‘de regering’ of zoals we het graag in het westen noemen ‘het regime’, maar de voedseltekorten worden veroorzaakt door de ” Ahrar ash-Sham ” terroristen die proberen de Syrische regering te dwingen om de druk op de belegerde terroristische groep te verlichten.

Dit zeer reële scenario is niet ongebruikelijk voor de propaganda van de westerse media en politiek. Door eenvoudig onderzoekswerk te doen zou eenieder kunnen begrijpen wat de situatie is, wat als een complexe Syrische oorlog wordt beschouwd, die na wederom onderzoek te plegen, niet complex is. Niemand vanuit het Westen, niet de media, niet de politiek geen één van hen hebben overwogen of misschien zelfs gezien hoe de situatie daadwerkelijk is. Ze zien alleen de beelden vanuit het Bureau in de UK (Syrisch Observatorium), deze man, die claimt juiste informatie te hebben, is al 15 jaar niet in Syrië geweest.

Omdat hij banden met de moslimbroeders heeft is hij gevlucht naar het vrije Westen om zijn dubieuze praktijken voort te zetten. Het Westen gelooft hem, ook de westerse media die klakkeloos zijn informatie overnemen. Hier is iets totaal verkeerd met de journalistiek en de politiek!

Dus inderdaad politiek en Tweede Kamer doe er iets aan, zoals de reguliere kranten schrijven, doe iets aan de situatie en stop ermee te zeggen dat de terroristen gematigd zijn, het zijn niets anders dan daders, dezelfde die aanslagen in Europa plegen. Doorbreek de vicieuze cirkel en geef toe, ja we zaten fout, net als bij Irak. Het is geen revolutie, het is een regelrechte inmenging, waarvoor terroristen gebruikt worden, net als in Afghanistan en Irak, wat indruist tegen alle internationale verdragen!

Sonja van den Ende

Deze tekst verscheen eerder op: https://freesuriyah.wordpress.com/2016/01/08/de-hongersnood-in-madaya-inderdaad-2e-kamer-doe-er-iets-aan/

Zie ook bijgevoegde Facebook link een video uit het door terroristen belegerde Madaya..van 30 november j.l. courtesy Hossein Mortada – Journalist

https://www.facebook.com/video.php?v=1067208926663628&pnref=story

Bronnen:

Wikipedia: Harakat Ahrar ash-Sham al-Islamiyya (Arabisch: حركة أحرار الشام الإسلامية, translit. Ahrar ash-Sham, lit. “Islamitische Beweging van de Vrije Mensen van de Levant”) is een coalitie van meerdere islamitische en salafistische eenheden die samengevoegd zijn tot één brigade om te strijden tegen de Baath-regering onder leiding van Bashar al-Assad. Ahrar ash-Sham werd geleid door Hassan Aboud. In juli 2013 had Ahrar ash-Sham 10.000 tot 20.000 strijders, waardoor het de tweede meest krachtige groep is die strijd tegen Assad, na het Vrije Syrische Leger. Het was de belangrijkste organisatie die onder de paraplu van het Syrische Islamitisch Front staat en is een belangrijk onderdeel van het Islamitisch Front. Syrië, de Verenigde Arabische Emiraten en Rusland hebben Ahrar ash-Sham aangemerkt als een terroristische organisatie.

Al-Masdar nieuws

Felicity Arbuthnot, Sarah Abdallah in Lebanon

Bron: Press TV, Freesuriyah, Uitpers

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *