US en haar coalitie gebruiken kind soldaten in Raqqa

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor US is using child soldiers

 

Human Rights Watch (HRW) heeft de VS-coalitie en haar  bondgenoten beschuldigd van het gebruik van kind soldaten tijdens hun  offensief om de noordelijke Syrische stad Raqqah van de Daesh terroristische groep te herwinnen.

Lama Fakih, vice-directeur van het Midden-Oosten bij de HRW, zei dat  dat “sommige Amerikaanse bondgenoten”, met name de zogenaamde Koerdisch-leidende Syrische Democratische Krachten (SDF), kinderen gebruikt voor militaire doeleinden, nu en  in het verleden.
Het roept de Verenigde Staten ook op om de rechten van gedetineerden te respecteren, veilige doorgang te verlenen voor verplaatsing en intensivering van de inspanningen om landmijnen in het gewelddadige gebied te verwijderen.

Washington levert grond en luchtsteun aan het Koerdisch-georiënteerde SDF (illegaal tegen de wil van de Syrische regering) in de strijd om Raqqa.

De Verenigde Staten geven  ook  wapens en andere benodigdheden aan militanten, waaronder die van de SDF, om tegen de regering van Damascus te vechten, onder de pretext van Daesh.

 

Bron: PressTV, HRW

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *