Waarom is Nikki Haley Trump’s ambassadeur bij de VN?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor nikki haley against trump? cartoon

Sommige Donald Trump-aanhangers die,voor hem hebben gestemd op basis van verwachtingen van een meer rationeler buitenlands beleid, lijken bedrogen uit te komen.

Zij suggereren dat de pogingen van de president om in die richting te bewegen worden gesaboteerd door ambtenaren in zijn  administratie die de huidige oorlogssituatie graag zo willen onderhouden. Suggestie: verwijder die ambtenaren, die de boel saboteren en Trump kan zijn belofte misschien waarmeken om Bashar al-Assad gewoon president te laten, zonder oorlog, terwijl de betrekkingen met Rusland ook zouden kunnen worden verbeterd.


Men kan  beginnen met de generaals James Mattis en H. McMaster, die beide hardliners zijn op het gebied van Afghanistan en Iran, te ontslaan. Generaals worden getraind en geïndoctrineerd om te vechten en overwinningen te behalen en niet na te denken over wat er daarna komt. “Gewone” ambtenaren als George Marshall of zelfs Dwight Eisenhower die een bredere visie hadden, zijn zeer zeldzaam, dus je kan niet verwachten dat Mattis of McMaster  iets doen wat buiten hun indoctrinatie “boekje”, valt, dat is misschien een beetje te veel gevraagd.

Maar een aantal andere opmerkelijke keuzes verdienen het om ontslagen te worden als er hoop bestaat dat Trump’s buitenlandse politiek . Vergeet niet Trump bij de Republikeinse partij behoord en die vol zit met “Neo-conservatieven”.

Nummer 1 op de  lijst is de ambassadeur van de Verenigde Naties: Nikki Haley, die bijzonder gevaarlijk is omdat ze een positie heeft waar ze slechte dingen kan doen. Haley is onberekenbaar,  veel van wat ze zegt is zonder goedkeuring door de Trump administratie, . Het is nooit duidelijk of ze voor zichzelf of voor het Witte Huis spreekt. Dit probleem is naar verluidt aangepakt door het “State Department”,  als dat inderdaad het geval is, is de verandering moeilijk in de praktijk te onderscheiden. Wie spreekt de waarheid en wie liegt? Is zij onberekenbaar of Trump?

Haley zit stevig in het zadel van het neocon-kamp ​​en ontvangt lof van senatoren zoals Lindsey Graham van South Carolina en van de Murdoch media cooperation, ook de in de opiniepagina’s van National Review and The Weekly Standard wordt zij toegejuicht. Haar “speechwriter” is Jessica Gavora, die de vrouw is van de toonaangevende neoconservatieve journalist Jonah Goldberg. Haley ziet de Verenigde Naties als beschadigd en opgeblazen, op zichzelf niet een onredelijke conclusie, maar maakt dankbaar gebruik van de VN, als het om “heikele” kwesties gaat!

Als gouverneur van Zuid-Carolina werd Haley beschouwd als een onbetwiste supporter van Israël. Zij tekende een wetsvoorstel, om de activiteiten van de niet-gewelddadige pro-Palestijnse organisaties, de (BDS) beweging te beperken, de eerste wetgeving in haar soort op staatsniveau. Haley heeft ook verklaard dat: ‘nergens de valsheid van de VN meer consistent en schandelijker is dan in zijn vooroordeel tegen onze nauwe bondgenoot Israël.’

Bij een recent bezoek aan Israël werd ze toegejuicht door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu!

Hier komt o.a. de houding van Trump vandaan over Israël? Of door zijn schoonzoon Kuschner, die uit een rijke zionistische joodse familie stamt en getrouwd is met Ivanka, zijn dochter. De zionisten zijn almachtig in Washington. Daaruit voortvloeiend het Yinon plan http://stopdebezetting.org/?p=879– een groter Israël, die Syrië, Irak en dele van Jordanië als joodse grond beschouwd, snap je de verdrijving en chaos in Syrië en Irak.

Afbeeldingsresultaat voor yinon plan

Bron: Global Research – Philip Gibraldi

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *