Pentagon woest, Turkije onthult dat de VS 10 bezetting bases hebben in Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Anadolu Newsagency in Turkije heeft afgelopen dinsdag de precieze locaties van de Amerikaanse bases in het noorden van Syrië gelekt. De exacte locaties waar de Amerikaanse soldaten zich bevinden aan de frontlinies zijn aangeven- dit heeft de lopende vete tussen de twee NAVO-bondgenoten naar nieuwe dimensies gestuurd.

De rapporten die zowel in het Turks als Engels waren gepubliceerd, geeft gedetailleerde informatie over 10 Amerikaanse bases in Noord-Syrië, waaronder troepen verplaatsingen en materieel!

Zonder aan te geven wat specifieke bronnen zijn, onthulde het  nieuwsagentschap de tien buitenposten van de VS die zich bevinden in gebieden die onder controle staan van “terroristische” Koerdische milities in de provincies Aleppo, Hasakah en Raqqa.

Volgens de rapporten zijn de militaire buitenposten “gewoonlijk verborgen om veiligheidsredenen, waardoor ze  moeilijk kunnen worden gedetecteerd.” Ze bevinden zich  “in de terroristische PKK / PYD-Syrische gebieden”, een verwijzing naar Koerdische groepen die de regering van Turkije beschouwt als terroristische organisaties.

Terwijl de locaties van twee van de bases, in het district Rmeilan (in Hasakah provincie) en Harab Isk, een dorp (nabij Kobani, in de provincie Aleppo) al allang bekend waren, zijn de anderen alleen in “buiten” rapporten genoemd of waren ze helemaal onbekend. Anadolu’s verhaal leverde ook systematische en gedetailleerde informatie over troepen nummers, apparatuur en Amerikaanse operationele procedures bij de buitenposten.

Onnodig te zeggen, het Pentagon woedend is.

Bron: Information Clearinghouse

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *