Zal Israël een oorlog regen Iran beginnen?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor Netanyahu wants war with Iran cartoon

Als politici de hitte in hun nek voelen, beginnen ze een oorlog en hun populariteit stijgt, zelfs als de oorlog onnodig of volkomen belachelijk is. Donald Trump, de president die als kandidaat beloofde dat hij het Amerikaanse (indirect de EU bvolking) volk niet in een ander Midden-Oosten oorlog zou slepen, deed precies het omgekeerde van wat hij beloofde toen hij negenenvijftig kruisraketten afvuurde op de Syrische Air Base, zelfs voordat hij zeker wist wat er op de grond gaande was. Het was erg en een dodelijke afloop, maar het was populair naar het volk toe, de doden maken niet uit, zelfs onder leden van het Congres werd het  beschouwd als ‘presidentieel’ in de waarste zin van het woord.

Hezelfde geldt  voor Israël. Voor degenen die de ontwikkelingen niet hebben gevolgd, premier Benjamin Netanyahu is momenteel onder druk gezet door een doorlopend onderzoek naar corruptie naar hem en zijn vrouw. Het zou zo maar kunnen gebeuren dat Netanyahu binnenkort in de gevangenis zal belanden, dus heeft hij gereageerd op de aloude manier door te dreigen met oorlog en zinspeeld op de mogelijkheid van een toegenomen militaire actie en oorlog. Als er oorlog is, gelooft hij, dat hij immuniteit zal hebben, wat ook tijdelijk het geval zal zijn.

Maar de echte reden voor een aanval op Iran, is de verloren oorlog in Syrië en de machtigste “superpower”in het midden-oosten is Iran.

In een  recente ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin, benadrukte Nethanyahu dat er een aantal rode lijnen zijn die Israël niet zal toestaan om te worden overschreden, terwijl hij ook suggereert dat een aantal van hen reeds zijn geschonden, met name door middel van de vermeende bouw van een Iraanse militaire basis in Syrië. Netanyahu voorzag Poetin met “zogenaamde top secret intelligence” en probeerde daarbij een punt te maken en vertelde de Russische premier dat “Iran met versnelde inspanning bezig is om zich militair te verankeren in Syrië. Dit vormt een gevaar voor Israël, het Midden-Oosten en de wereld zelf, volgens Nethanyahu. ”

Netanyahu was natuurlijk terughoudend als het erom ging te antwoorden op Poetin zijn vragen en om Poetin te vertellen dat Israël slechts een beperkte actie in Syrië had ondernomen tegen Hezbollah’s aanvoerlijnen, maar dat was een flagrante leugen, we weten dat  Israël het Syrische leger heeft aangevallen en de rebellen en IS ondersteund.

“We mogen niet vergeten niet dat Iran de dagelijkse vernietiging van Israël voortdurend bedreigt, volgens Nethanyahu. Het wapent terroristische organisaties en begint terreur. Het ontwikkelt intercontinentale ballistische raketten met het voornemen om ze uit te rusten met met kernkoppen, is de retoriek en propaganda van Israël, daarbij natuurlijk niet vermelden dat Israël NOOIT het non-proliferatie verdrag (een overeenkomst voor het “vreedzaam”gebruik van Atoomwapens) met de IAEA (International Atomic Energy Agency) getekend heeft.”

Geschat Arsenaal van Israël:

Ongeveer 80 kernwapens.  Aangezien Israël niet officieel erkend dat het in bezit is van kernwapens, zijn de schattingen van voorraad gebaseerd op die van de Amerikaanse Intelligence Community en benaderingen van deskundigen.

Geschat  materiaal  voor maximaal 200 wapens, op basis van beoordelingen van plutoniumvoorraden.

Belangrijkste systemen

Vliegtuigen: F-16 Falcons en F-15 Eagles die in staat zijn om kernwapens te leveren. Beiden hebben een bereik van 2.500 km. Israël heeft 20 F-35A Lightnings gekocht om oudere F-16’s te vervangen.  Ongeveer 30 van Israël’s kernwapens worden beschouwd als luchtbeschikbare zwaartekrachtbommen.

Land-gebaseerde raketten: Ongeveer 100 Jericho-I (500km bereik) en Jericho-II (1.500km) land- en spoor-mobiele raketten.  Experts geloven dat de Jericho-III-raket, met een bereik van tussen 4.800 km en 6.500 km, in 2011 in werking ging. Ongeveer 50 van Israël’s kernwapens worden vermoedelijk gelanceerd via grondraketen.

Zee-gebaseerde cruisemissies / duikboten: Het specifieke type en capaciteiten van Israël’s zee-gebaseerde cruisemissies zijn onbekend. Israël bezit 5 diesel-elektrische onderzeeërs die in staat zijn om nucleaire wapens te leveren.

Geschatte vernietigings kracht

Total nucleaire wapens 60-200, 1,6-12 megaton

Israëlische Luchtmacht F-16s
Wapens met plutonium: 0,84 ± 0,15 ton
Hoog verrijkt uranium: Ongeveer 0,3 ± 0,12 ton.


Israeli Air Force F-16s

De realiteit is, dat Israël de voorkeur heeft voor chaos in Syrië, omdat het een bedreiging van een verenigde en machtige regering in Damascus voor hen is. Iran zal een bondgenoot van zowel  Syrië als Rusland blijven en zij elimineren de laatste overblijfselen van de al-Qaeda gelieerde jihadisten en ISIS.

Dus Israël heeft twee sterke motieven om een oorlog met Iran te starten, een politieke en de andere blijkbaar gekoppeld aan de zogenaamde nationale veiligheid. Ironisch genoeg weet Nethanyahu, Putin en de EU en hebben het zelfs toegegeven, dat Iran eigenlijk geen bedreiging vormt tegen een nucleair gewapend Israël.

Bron: www.defenseimagery.mil

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *