Israël neemt deel aan massale NAVO-manoeuvre

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor NATO in oost europa cartoon

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de oprichting van de staat Israël in 1948, nemen IDF-soldaten deel aan de “Sabre Strike War Games”een “zogenaamde” oefening  van de NAVO in Europa, tegen Rusland. Zaten ze al niet bij het “Songfestival, nu ook bij de NAVO. De NAVO haar uitspraak, recentelijk, dat zij Israël niet bijstaan in de komende oorlog met Iran, is nu natuurlijk van de tafel, “heerser”Nethanyahu” maakt een “charme” – “de man ontbreekt het totaal aan charme, hij heeft het gezicht van een crimineel”, offensief in Europa om zo de gewenste steun te krijgen voor meer moordpartijen!

De door de VS geleide “Sabre Strike”-militaire oefening met zo’n 18.000 soldaten uit voornamelijk  negentien NAVO-landen is begonnen in de oostelijke flank van   Polen en de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen.

Deze drie landen zijn uitgeproken vijandig tegenover Rusland, de drie Baltische staten omdat zij nog steed in de waan van de oude Sovjet-Unie leven en het “moderne – andere Rusland”totaal aan hen voorbijgegaan is, opgehitst door de Rusland-fobie, die heerst in Europa en de VS (alles te maken met Syrië en het Midden-oosten, olie gas en de opkomende superstaat Rusland, China, Iran).

De angst van Letland

https://i0.wp.com/brandpunt.kro-ncrv.nl/media/filer_public_thumbnails/filer_public/bb/f3/bbf3f440-e0d1-4632-b392-7926af60829e/anp-46211895.jpg__720x405_q85_crop_subsampling-2_upscale.jpg

Polen

Ooit was Polen het grootste land van Europa". "Samen met Litouwen en vormde Polen in de 16e eeuw een dubbel-monarchie. Maar een paar eeuwen later was het helemaal verdwenen.  In de 19e eeuw bestonden het land Polen en zijn taal niet meer." De Polen hebben zich naderhand altijd klein gevoeld tegenover de Russen. "Begin 20e eeuw was er een korte periode van onafhankelijkheid, maar daarna volgde de Tweede Wereldoorlog.""Na de bevrijding was er het communisme. 

De nationaal-katholieke regering die in november 2015 in Polen een absolute, zij het nipte meerderheid behaalde in de Sejm, het Poolse parlement, daardoor voert de huidige Poolse regering een buitenlands beleid dat er op gericht is de binnenlandse steun uit te bouwen. Zo eist het van Duitsland herstelbetalingen voor terreur en vernietiging in de Tweede Wereldoorlog. Volgens een minister kan het ‘gerechtigde bedrag’ oplopen tot boven de 100 miljard euro. Het heeft een nieuwe wet waar duidelijkgezegd wordt dat de Duitser schuldig zijn aan de Holocaust en niet de Polen, dit is o.a. bij Israël in het verkeerde keelgat geschoten en worden ze nu afgeschilderd als anti-semieten.


De Polen zijn, om historische redenen, weliswaar te anti-Russisch maar wel voor een pro-Russische partij die het Kremlin kan steunen. Maar Rusland creërde onrust door de brokstukken van het in 2010 bij Smolensk neergestorte Poolse regeringsvliegtuig – met daarin president Lech Kazcynski, tevens broer van de huidige partijleider Jaroslaw Kaczynski – niet vrij te geven. Daarom is er haat tegen Rusland en steken zij 2 miljard Euro in een Amerikaanse basis in Polen en geven alweer hun soevereiniteit op!


Verder met Israël!

Het doel van de oefening is om de onderlinge samenwerking tussen de deelnemende legers te verbeteren,” verklaarde het IDF.

Het Amerikaanse leger verklaarde zondag dat de “Sabre Strike 18”-oefening tot 15 juni in de regio wordt gehouden als “een boodschap van toewijding en solidariteit van het Bondgenootschap” in een tijd waarin de militaire manoeuvres van Ruslandzorgwekkend is  voor de NAVO-leden (hiermee bedoelen ze de Rusland fobie van Letland, Litouwen en Estland en de haat van Polen.

Sabre Strike is een jaarlijkse internationale oefening die sinds 2010 wordt gehouden door het US Army Army Europe (USAREUR). Het grote verschil is dat het nu met de grens met Rusland is en Israël mee doet, voorbereiden op de Iran oorlog! De NAVO heeft zo’n 6.000 troepen ingezet in de Baltische staten en Polen.

Onlang ontving Israël van haar “grote”vriend de VS ook zijn eerste uitnodiging van de Amerikaanse marine om deel te nemen aan de marineoefening van de Rim of the Pacific (RIMPAC)  in Hawaï.

De Amerikaanse marine kondigde woensdag aan dat 27 landen, 47 oppervlakteschepen, vijf onderzeeërs, 18 nationale landstrijdkrachten en meer dan 200 vliegtuigen en 25.000 personeelsleden in juni aan RIMPAC zullen deelnemen.
RIMPAC , de Rim of the Pacific Exercise , is ’s werelds grootste internationale maritieme oorlogsvoering-oefening .RIMPAC wordt tweejaarlijks gehouden in juni en juli van even jaren uit Honolulu , Hawaii. Het wordt gehost en beheerd door de Pacific Fleet van de Amerikaanse marine , met het hoofdkantoor in Pearl Harbor (precies de goede plek toch WWWII) , in samenwerking met het Korps Mariniers , de Kustwacht en de Hawaiiaanse Nationale Garde troepen onder de controle van de gouverneur van Hawaï . Beschreven door de Amerikaanse marine als een unieke trainingsmogelijkheid die deelnemers helpt bij het koesteren en ondersteunen van de samenwerkingsrelaties die cruciaal zijn voor het waarborgen van de veiligheid van scheepvaartroutes en de veiligheid op de oceanen van de wereld. Het is bedoeld m.n. tegen China!

 

 

Bron: https://freesuriyah.wordpress.com/2016/11/16/de-angst-van-letland/, Freesuriay, Wikipedia, NAVO

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *