Oekraïne beweert dat Nederlandse activa van Gazprom in Rusland in beslag zijn genomen als onderdeel van een compensatie van 2,6 miljard dollar!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor handelsoorlog tussen Rusland en Europa carton

Het Oekraïense energiebedrijf Naftogaz claimt dat de Nederlandse bezittingen van Gazprom in Rusland in beslag zijn genomen conform de uitspraak van het arbitragehof van Stockholm.

Afgelopen februari eiste de rechtbank van Stockholm (Zweden) dat het Russische bedrijf een tekort zou betalen voor de levering van gas aan Oekraïne, waarbij Naftogaz een schadevergoeding van 2,6 miljard dollar werd toegekend. Gazprom zei dat het besluit een onevenwichtigheid ten gunste van Kiev creëerde. De Russische onderneming ging in beroep tegen het vonnis en deelde Naftogaz mee dat het een procedure had gestart voor de beëindiging van  de gasleveringscontracten.

Vorige week diende het Oekraïense energiebedrijf de aanvraag in voor de inbeslagname van aandelen in de dochterondernemingen van Gazprom. Kiev beweert dat de Nederlandse rechter de motie bevestigde, maar zes van de zeven dochterondernemingen van Gazprom weigerden om samen te werken met de juridische directeur.

“Dat heeft echter geen impact op de inbeslagname”, voegde het Oekraïense bedrijf eraan toe.

Het hoofdkantoor van Gazprom International, dat toezicht houdt op de projecten van het bedrijf over de hele wereld, is gevestigd in Amsterdam. Gazprom Energy, een andere dochteronderneming van de onderneming, is ook gevestigd in Nederland.

https://twitter.com/RT_com/status/1002144380529135616


“Naftogaz zal alle legitieme maatregelen en hulpmiddelen gebruiken die voor ons beschikbaar zijn om de beslissing af te dwingen en het toegekende bedrag volledig terug te vorderen van Gazprom,” zei Naftogaz CEO Andrey Kobolyev in een verklaring die op dinsdag werd vrijgegeven.

Naftogaz richtte zich pook op andere Europese activa van Gazprom. Eind mei inventariseerden de Zwitserse rechtbank officieren, in verband met de uitspraak van het arbitragehof van Stockholm, de eigendommen die verbonden waren aan het kantoor van het door Gazprom gecontroleerde Nord Stream AG-project. Het Russische energiebedrijf bevestigde de informatie en benadrukte dat er geen kennisgeving was ontvangen.

Afbeeldingsresultaat voor handelsoorlog tussen Rusland en Europa carton

Volgens de verklaring van Naftogaz grijpen de Zwitserse gerechtsdeurwaarders momenteel Gazprom’s belangen aan in Nord Stream AG en Nord Stream 2 AG.

Zo werkt het dus met economische sancties, dit is wat je noemt een handelsoorlog, die binnenkort ook met de VS gevoerd gaat worden en waarbij de “gewone” burger het kind van de rekeing gaat worden, de kosten (voor levensonderhoud, belastingen etc.) zullen immers stijgen en doorberekend worden aan het volk. Ook George Soros heeft al aangekondigd dat er een nieuwe crisis aan gaat komen, dit is alles met voorbedachte rade. Waarop Jan met de Pet geen invloed op heeft. Eerst zullen ze de bevolking blij maken met “banen-groei” etc. en dan zal het onheil toeslaan!

Bron: RT, Twitter

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *