Propaganda van D’66 over Syrië gaat gewoon door!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor politieke nederlandse propaganda over syrie

Mijn laatste artikel ging er al over, nu vandaag zie je hoe het westen haar propaganda over Syrië verder uitbreidt!

Britse jets bombardeerden vorige maand Syrische troepen in Tanf een artikel uit de Daily Mail on Sunday

Een Brits gevechtsvliegtuig viel vorige maand direct Syrische troepen aan nabij de grens met Irak en Jordanië, waarbij een legerofficier om het leven kwam en zeven anderen gewond raakten, meldde de Daily Mail.

Een  “Typhoon”-straaljager vuurde een 500-pond (226-kilo) bom op de Syrische troepen die tegen ISIS terroristen vochten in de buurt van de al-Tanf-basis, waar Britse en Amerikaanse speciale troepen militanten trainen.

De bomaanslag is de eerste sinds het Britse leger deelnam aan een reeks luchtaanvallen in Syrië in april na een vermeende chemische aanval,  de VS en haar bondgenoten beschuldigde direct de Syrische regering.

Volgens de krant bombardeerde het Verenigd Koninkrijk vorige maand, omdat ze dachten dat Syrische troepen probeerden de al-Tanf-basis te bereiken waar anti-regering “Maghawir al-Thowra-terroristen-Westerse-huurlingen” worden getraind, om zo de Syrische bevolking te vermoorden en haar soldaten.

De VS hebben deze zwaarversterkte basis opgezet in de al-Tanf-woestijn waar de Syrische, Iraakse en Jordaanse grenzen samenkomen.

De VS en haar bondgenoten hebben een 34-mijl (54 kilometer) zone in het gebied gemarkeerd en waarschuwen de Syrische strijdkrachten tegen het naderen van hun eigen grondgebied, wat bezet is door de VS en haar coalitie.

Volgens een Russische militaire expert bij het ministerie van Buitenlandse Zaken traint het Pentagon tientallen terroristen in 19 militaire kampen om Syrië heen. Angela Merkel heeft 100 miljoen gegeven aan Jordanië, zogenaamd voor de vluchtelingen, maar het is eigenlijk bedoeld voor de westerse huurlingen.
De vluchtelingen, leven, net als in Libanon in erbarmelijke armoede en hebben geen scholing en geen geld.

D’66

De kampen om Syrië heen, in Jordanië en Libanon, zijn al in 2011 opericht, omdat de oorlog gepland was door de VS en haar bondgenoten. In de kampen, zo groot als steden, zijn traingslagers voor de mannen, vele hebben zich in het verleden ook aangesloten bij diverse terroristische organisaties, van ISIS tot Al-Queda, geronseld in de kampen!

https://data2.unhcr.org/en/situations/syria?id=176&region=77&country=107

Na 2011, werd er in 2013 een 2e kamp geopend:

Jordanië opent tweede vluchtelingenkamp.Jordanië heeft een tweede kamp voor vluchtelingen uit Syrië geopend. Het ligt in het gebied Muraiyeb al-Fohud, 45 kilometer ten noorden van de hoofdstad Amman. Dat heeft het Jordaanse persbureau Petra woensdag gemeld. De Verenigde Arabische Emiraten hebben de 7,6 miljoen euro betaald die voor de inrichting van het kamp nodig was.

Dan onze liberale D’66, met Petra Stienen in de hoofrol, zij is net als haar collega Rena Netjes een groot liefhebber van het Moslimbroederschap, zij heeft samengewoond met de  Nederlandse bekeerde (moslim) Mauritz Berger, die er een boek over schreef. Hij was in de leer bij Moaz-al-Khatib.

https://freesuriyah.wordpress.com/2012/11/01/50/

Verslag 19 oktober 2012 Dag van de Syrische Hoop. Georganiseerd door:

Het Nederlands Syrisch Comité ( de zogenaamde Oppositie).

Op 19 oktober vond er van de zogenaamde oppositie de dag van de Syrische Hoop plaats in een kerk in Rotterdam. Hieronder een verslag van de middag en avond:

Volgens de aankondiging zou het 2 uur beginnen, dit werd echter 5 uur! Volgens mij omdat er niet genoeg mensen waar op komen dagen. Om 5 uur waren er ongeveer 15 tot 20 mensen aanwezig, waarvan ik en 5 andere mensen (Nederlandse) van de kerk zelf en helpers.

Om 5 uur werd er uiteindelijk begonnen met een Oud (luid) speler en een meisje die het  volkslied via haar mobiele telefoon zong, daar zij de tekst waarschijnlijk niet helemaal kende.


INTERVIEW MET KHALID AL HADJI

Daarna volgde er een interview door iemand  genaamd Ali al-Jabari, een jonge man, die duidelijk in Nederland gestudeerd, had van het Syrische Comité Nederland met een man die zichzelf Khalid al Hadji noemde en een verhaal ging vertellen over zijn reis naar Syrië, afgelopen maand naar wat hij noemde de zogenaamde bevrijde gebieden. De bevrijde gebieden zijn volgens hem de gebieden zijn waar dus gevochten word, Idlib, Homs, Aleppo, Banias, Raqqa, Deir-ezz-zor en Noord-Syrië en de steden Jisr-al-sougur, 
en Ma’an-an-nouman. Volgens Khalid, is hij gewoon via Turkije binnengekomen, maar onder prikkeldraad doorgekropen. Hij heeft bepaalde gebieden bezocht en liet een paar slecht in elkaar gezette filmpjes zien, waar vrouwen hun beklag deden dat hun mannen vermoord zijn omdat zij alleen een olijftak in hun handen hielden en met meest ongeloofwaardige was een interview met een Italiaanse Pater, waar duidelijk de tekst slecht vertaalt werd in het Arabisch, volgens de vertaling staan de Christenen achter het FSA, wat natuurlijk Überhaupt niet waar is en een verhaaltje over de bakermat van de beschrijving.

Volgens heb komen er geen hulpgoederen en ook geen voedsel meer naar de zogenaamde gebieden. Bij de vraag uit het publiek over hoeveel Al-Quada strijders er in het gebied zouden zijn, gaf hij al antwoord 300, wat bij het publiek verbazing teweeg bracht. Want voor en tegenstanders lieten weten dat er minstens 30.000 strijders aanwezig moeten zijn, zij zijn het immers die voor de Syrische bevrijding vechten.

Hij gaf openlijk toe op de vraag of er Jihadisten of Salafisten aanwezig zijn dat inderdaad er zijn HEEL VEEL Salafistische groepen aanwezig in de bevrijde gebieden, volgens hem is dat logisch, onder Bashar zou je extremistisch worden, zij hadden geen goed leven en hadden geen  vrijheid van godsdienst, terwijl je duidelijk de aanwezigheid van een Moskee op het filmpje zag.

Ook gaf hij openlijk toe dat de ALLE GROTE STEDEN, DAMASCUS, HOMS, ALEPPO, LATAKIA in handen zijn van de regering en de rebellen daar verslagen zijn.

Het gesprek werd afgesloten met een vraag voor een donatie voor de burgers in de bevrijde gebieden, dekens zouden al genoeg zijn!

Khalid al Hadji viel onder het programmaonderdeel – Helden van het vreedzaam verzet.

 

Kunstwerk in de kerk van Imranovi Faour

INTERVIEW MET TOM DAAMS.

Daarna een interview met Tom Daams, oorlogsfotograaf, die op eigen houtje naar Aleppo afreisde en zijn foto’s publiceerde in de Volkskrant, ook te gast was in September bij Pauw en Witteman, hieronder een stukje over Tom Daams:

Gefascineerd door oorlogsfotografie besluit de 27-jarige Tom Daams om op eigen initiatief naar Syrië af te reizen. Van tevoren schiet hij eerst foto’s van wat rellen in Europa. Maar dat is alleen om te oefenen. Daams is net terug van zijn eerste echte reis als oorlogsfotograaf. Hij reisde mee met een groep rebellen en raakte bevriend met een sluipschutter. Vanavond doet hij verslag van al zijn ervaringen.

Met wat geld en een camera op zak, vliegt Daams eerst naar Turkije om van daaruit liftend naar Syrië te reizen. In het bijzijn van de rebellen van het Vrije Syrische Leger, weet hij indrukwekkende foto’s te maken van de oorlog in Aleppo. Zijn fotoreportage wordt paginagroot in de Volkskrant afgedrukt.

The Unknown Photographer
Daams noemt zich op zijn website The Unknown Photographer. Hierop schrijft hij: ‘You may call me a fool, having no experience in war.  I call it, reaching out to the people who have given up hope and who need to be given a voice, destiny.’

Bekijk hier foto’s van Tom Daams en lees meer over zijn tweede reis. Daams wil geld bij elkaar zien te krijgen om een kogelvrij vest en een helm te kopen.

Het gesprek bij Pauw en Witteman:

http://pauwenwitteman.vara.nl/Gast-detail.1575.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=27219&cHash=1afe548729fdc492f1eca1b84e5d95ad


 Ali begon een paar vragen te stellen aan Tom, waarom hij toch daarheen gegaan was, eigenlijk niet nodig, Tom moest zich elke verdedigen, het waren eigenlijk geen vragen maar regelrechte beschuldigingen, verder vroeg hij hem of hij van Edward Said gehoord had de beroemde Palestijnse literatuur wetenschapper, die het beroemde boek Oriëntalisme uit 1978, geschreven heeft en daarin het idee hierinschetst Said het oriëntalisme als een invloedrijke, effectieve, Europees-ideologische creatie, waarvan de wortels zelfs tot de oudheid zouden zijn te herleiden. De arme Tom was even helemaal de draad van het verhaal kwijt net als ik trouwens, Ali vroeg hem of hij niet met dit idee naar Aleppo gegaan was, Tom kon alleen maar antwoorden dat hij gewoon met eigen ogen wilde zien hoe het in Aleppo was en er foto’s van wilde maken!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Edward_Said

Ik denk persoonlijk dat Tom Daams niet erg veel heeft kunnen vertellen over zijn 10 daags bezoek in Aleppo, er werden teveel (verkeerde) tegenvragen gesteld.

Na afloop va het interview werd er de mogelijkheid gegeven de kunst van de kunstenaar Imranovi Faour, die zogezegd Syrië ontvlucht was en vanuit Egypte deze kunst maak. Te zien was een afbeelding van een hakenkruis met Assad erop, waarmee duidelijk het regime van Assad bedoelt werd!

Hierna werd er gelegenheid gegeven om aan de maaltijd deel te nemen, die door verschillende leden van het Syrische Comité was klaargemaakt. Er stond in de uitnodiging dat er gevraagd werd een bedrag te donoren die ten goede zou komen aan het rode kruis! Het bedrag was op 10 euro per bord gezet!

Tijdens deze maaltijd werd het wat drukker, maar echt goed bezocht was het niet, ik schat het op maximum 50 mensen!

AVONDPROGRAMMA

INTERVIEW PETRA STIENEN EN MOUAZ AL-KHATIB (IMAM OMJADENMOSKEE DAMASCUS

Het programma werd verplaatst van het bijgebouw van de kerk naar kerk zelf, waar eigenlijk het belangrijkste deel van de bijeenkomst was, het interview van Petra Stienen, Arabiste, oud diplomate, jaren in Syrië gewoond en vaak te gast bij Pauw en Witteman.  Volgens Petra speelt hij een belangrijke rol bij de onderhandelingen tussen het regime en de oppositie. Na zijn zijn detentie in maart j.l., ontvluchtte hij Syrië, nu zegt hij, zet hij zich vanuit Caïro in voor een geweldloze machtsoverdracht.

Petra woonde jarenlang in Syrië, lees Damascus, waar zij Mouaz leerde kennen. Maar persoonlijk denk ik dat zij de kant van de Alawieten en Christenen totaal niet kent, haar ideeën en ervaring zijn alleen in Damascus en met de Soennieten.

Het was een eenzijdig gesprek, waar totaal niet ingegaan werd op de positie van de Alawieten en Christenen, het enige was sommige uit de zaal en kerk konden roepen is dood aan Bashar en weg met de Alawieten. Terwijl Mouaz zogezegd wil spreken over GEWELDLOOS verzet!!. Het gesprek duurde ongeveer 45 minuten en werd in het Engels gevoerd.

In de kerk zaten ongeveer 25 tot hooguit 30 mensen, dus mijn conclusie is dat het niet echt leeft onder de Syriërs in Nederland, die revolutie willen, ga er vanuit dat er van de 30 zo’n 10 Nederlands bij waren. Einde verslag 19 Oktober 2012.

D66 bezoekt vluchtelingenkamp Jordanië

Een land dat nog geen twee keer zo groot is als Nederland, vangt honderdduizenden vluchtelingen op. En dat gaat goed. D66-Tweede Kamerleden Achraf Bouali (BHOS) en Maarten Groothuizen (Justitie, Asiel & Migratie) bezochten samen met D66-Senator Petra Stienen (Immigratie, Asiel en BHOS) Jordanië – één van de nieuwe focuslanden binnen het Nederlandse ontwikkelingsbeleid. Om met eigen ogen te zien hoe ‘vluchtelingenopvang in de regio’ er in de praktijk uitziet, wat er met Nederlands hulpgeld wordt gedaan en of onderwijs in de kampen daadwerkelijk van de grond komt.

Petra Stienen, die erbij was in 2012, de kerk in Rotterdam, ik was er ook, undercover, waar de zogenaamde oppositie (toen een handvol radicalen in een Nederlandse kerk) schilderijen van Assad met hakenkruizen ophingen (in de kerk) en zelf in elkaar geknutselde video’s over Dara’a lieten zien, die totaal “fake” waren, gebruikt werd en wordt door de Nederlandse regering, waaronder ook D’66, waar deze “pseudo” arabiste nu de post ( Petra Stienen) senator (Immigratie, Asiel en BHOS) heeft.

In de Leer bij Moaz Al Khatib

De juiste tekst moet zijn ( boek)  Islam is als een sinaasappel , geschreven door Mauritz Berger in 1999.

De islam is als een sinaasappel, zo legt een moslimgeleerde in Damascus aan Maurits Berger de islam uit. In Damascus gaat hij gedreven door nieuwschierigheid islamitisch recht studeren,  ook de dagelijkse dingen zoals bidden in de Moskee. Hij beschrijft Syrië als een dictatuur onder Hafez al-Assad, President tot 2000, overleden en opgevolgd door Bashar al-Assad.

Het boek geeft een erg eenzijdige verhaal over zijn verblijf in Damascus notabene in de leer bij Moaz al-Khatib, van wie hij de naam veranderd heeft, maar na een klein beetje research werk kom je vanzelf bij Moaz-al-Khatib uit, die destijds Imam was. Het boek is opgedragen aan zijn vriendin Petra, die dus Petra Stienen blijkt te zijn, wordt in het boek genoemd als Arabiste.

De elite blijft propaganda verkondigen, door politiek, NGO’s en kranten!

Bron: https://freesuriyah.wordpress.com/2012/11/01/50/ , https://d66.nl/d66-bezoekt-vluchtelingenkamp-jordanie/

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *