Spectaculair: Spanje uitgeschakeld door gastland Rusland, wonder van Moskou geschied

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

1000*667*http://static.voetbalzone.nl/images/photos/big/ori_640xonbekend/6737138378337.jpg

Gepubliceerd door voetbalblog

Ik schrijf over voetbal omdat ik dat erg leuk vind om te doen, en omdat ik later voetbaljournalist wil worden.

Rusland heeft Spanje uitgeschakeld door na de verlenging de strafschoppen beter te benutten! Na 120 minuten was het nog 1-1 via een vroege eigen goal kwamen de Spanjaarden op 1-0 en spits Artem Dzyuba maakte nog voor de pauze gelijk door een penalty binnen te schieten. Spanje was een stuk beter maar het passte in een ongelooflijk traag tempo en zocht heel weinig de 16 op en het miste de kansen die het kreeg. Zo waren onder andere Iniesta, Azpas, Rodrigo nog dicht bij een goal in de tweede helft en verlenging. Rusland kwam bij die mogelijkheden een paar keer goed wegDe Russen hadden overigens wel duidelijk gekozen voor deze speelstijl door totaal geen druk te zetten en defensief te spelen. Maar verder was het eigenlijk allemaal eindeloos gebrei van de kant van Spanje. Igor Akinfeev werd de held van Rusland door 2 strafschoppen te keren van Koke en Azpas. Voor Rusland scoorden iedereen vanaf de stip.

Prestatie Rusland tot dusver

Al met al is dit een prachtige prestatie voor Rusland, wat een echt team is. Bij Spanje liepen ze zo nu en dan te slapen. Sowieso presteert Rusland uitstekend op dit toernooi en verdient het alle complimenten. Ze versloegen Saudi-Arabië al met 5-0 en Egypte met 3-1. Tegen Uruguay met een half B team werd er 3-0 verloren. Ook is het erg leuk voor het gastland wat hier geld in heeft geïnvesteerd dat ze succes hebben, eindelijk zie je ook de groei van de Russische Premjar Liga terug op een groot internationaal podium. De internationals van Rusland spelen namelijk allemaal in eigen land veel bij Cska Moskou en Spartak Moskou maar ook bij Rubin Kazan en Zenit Sint-Petersburg.

Gerelateerde afbeelding

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *