Rania een Amerikaans-Syrische vrouw in Idlib

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Rania KisarGerelateerde afbeelding

Ik kwam haar naam tegen: Rania Kisar, een, ik kan het niet anders noemen dan een geradicaliseerde vrouw, van Amerikaans-Syrische afkomst, die besloot haar administratieve baan bij de Universiteit van Dallas op te geven en zich aan te sluiten,in 2011 aan bij de zogenaamde oppositie (toen door het westen FSA genoemd, nu Tahrir-as-Sham).

Ze reisde met strijders (jihadisten) naar de frontlinie en hielp ontheemden. Ze organiseerde diensten in oppositiegebieden. Onderweg overleefde ze een luchtaanval , volgens al haar uitlatingen in een interview in de Independent van 2017.

Uiteindelijk vestigde ze zich in Maaret al-Numan, de op een na grootste stad van Idlib. Het is een bolwerken van het “zogenaamde”gematigde Vrije Syrische leger (FSA), de overkoepelende groepering, die gesteund worden door het westen (behalve Nederland die zegt alle hulp te stopppen, althans nog niet aan de witte helmen), de zogenaamde internationaal gesteunde oppositiefracties.  Al vanaf het begin was het duidelijk dat m.n. in Idlib en de omringende dorpen en steden, zoals als Jisr-al-Shugour en Maaret-al-Numan, de tweede stad in Idlib provincie, al-Qaeda hier direct voet aan de grond vatte, door de verderfelijke rol van Turkije, die al in 2011 Al-Queda steunde en dit nog steed doen. Nu woont ze in Istanboel, Turkije, waar ze haar “kantoor” heeft!

Syrië, de burgeroorlog die een terroristische oorlog is

Een plaats genaamd Jisr al-Shugour:

Jisr al-Shughour (ook Jisr ash-Shugur, Arabisch جسر الشغور) is een stad van rond de veertig duizend inwoners in de provincie Idlib, ongeveer twaalf mijl van de ( ong. 30 kilometer)  Turkse grens. Het is bekend om zijn conservatieve soennitische bevolking met een sterke Moslimbroederschap aanwezigheid en is de plaats van een bloedbad in 1980 in dezelfde opstand van het  beroemde Hama bloedbad (onder Hafez al-Assad, Bashar al-assad heeft hier dus niets mee te doen, de Moslimbroeders spelen een fatale rol in Syrië, zij zijn extreem gewelddadig en net als ISIS kunnen zij alleen met geweld bestreden worden, zelfs de meest pacifistische mens moet dit kunnen beamen) staken het  Baath-partij hoofdkwartier in brand, als gevolg daarvan natuurlijk veel slachtoffers. 

In het begin, juni 2011, toen de wreedheden op de schaal van nu nog geen  gemeengoed  waren in de huidige crisis, vond er een bloedbad plaats. 120 veiligheidsleden en een onbekend aantal burgers verloren hun leven. In de nasleep, vluchtten de meeste van de bewoners de stad, naar Aleppo en andere steden in de buurt, en enkele duizenden over de Turkse grens, dit is de oorzaak van de eerste golf van vluchtelingen en de eerste kampen werden (of liever waren al) opgezet voor hen in het buurland Turkije, in een tijd waarin het aantal doden in de crisis werd geschat op ongeveer 1.000 mensen.

Het aantal leden van van veiligheidsdienst en burgerslachtoffers die  gedood werden is  algemeen aanvaard door alle commentatoren, alleen de redenen verschillen. Volgens officiële overheidsbronnen, kwamen terroristische groeperingen in de  stad met behulp van de overheid auto’s en het dragen van de militaire uniformen, filmde zichzelf terwijl zij de veroorzakers waren van de algemene ravage en het opzetten van meerdere hinderlagen. Verkleed als soldaten en veiligheidstroepen, die zij bij de aanval op het hoofdkwartier gestolen hadden.


Volgens de oppositie bronnen, was er inderdaad een muiterij gebeurd en sommige van de slachtoffers waren overlopers neergeschoten door hun collega’s omdat ze weigerden te schieten op vreedzame demonstranten, terwijl anderen werden gedood door een woedende menigte als vergelding voor de aanvallen op burgers.

Als Landis (Landis bron) concludeerde: “Westerse pers en analisten willen niet erkennen dat er gewapende actieve elementen aanwezig waren” . Zij gaven de voorkeur aan een eenvoudig verhaal van goede mensen die vechten slechte mensen die vertellen. Men vraagt ​​zich af waarom alleen dat verhaal niet kon worden verteld zonder ook over de werkelijkheid -. Dat de gewapende elementen, waarvan de agenda niet vreedzaam was, een rol speelde.

Hij beschuldigde ook de westerse druk op met dezelfde motieven, om een bloedbad te voorkomen van de regering en veiligheidstroepen in het begin van juni 2011, in de stad van Jiser al-Shagour – een Moslim Broederschap bolwerk in de buurt van de Turkse grens – waarbij ongeveer 140 leden van de politie en de veiligheidsdiensten werden afgeslacht.

Verder met Kisar, in 2015 lanceerde Kisar haar stichting – SHINE, of het Syrian Humanitarian Institute for National Empowerment.

Zoals tegen de “The Associated Press”vertelde , verliet de Amerikaans-Syrische Kisar haar huis in de Verenigde Staten toen de crisis in Syrië uitbrak. Ze richtte naar haar zeggen een school  op voor volwassenen  in Idlib, wat eigenlijk niet realistisch is, omdat onder Tahrir as-Sham, Al-Queda en ISIS er geen onderwijs aan “meisjes” gegeven mag worden en jongens tot ongeveer groep zeven, waar de nadruk natuurlijk ligt op de Quaran.

SHINE bevindt zich in Maaret al-Numan, de op een na grootste stad van Idlib. Het Vrije Syrische leger was hier aan het bewind tot 2015, daarna nog meer radicale groepen zoals Al-Qaeda, ISIS, maar Tahrir as-sham is de grootste groep.

Toen de terroristen protesteerden tegen het feit dat SHINE klassen aan zowel mannen als vrouwen aanbiedt, besloot ze  lezingen voor mannen op de benedenverdieping te geven en lezingen voor vrouwen boven, naar haar zeggen. Daarna vernietigden luchtaanvallen (natuurlijk van het monster Assad) de bovenverdieping van het  SHINE gebouw, dus konden naar haar zeggen de “meisjes” geen onderwijs meer krijgen! Leuk verhaal!

Rania woont in Istanboel, Turkije en bericht vaak vanuit daar zoals in 2015 in Al-Jazeera, waar ze een leuk verhaal vertelt maar eigenlijk sponorde ze vanaf het begin de “foute”kant in Syrië, de geradicaliseerde kant, bestaande uit allerlei jihadistische groepen!

Later zag ze misschien in dat ze deze fout gemaakt had en dat er dus geen “revolutie”was, maar een oorlog van het westen en de VS!

Ik blijf ook de documentaire uit 2017 delen, daarin wordt precies duidelijk wie en wat de hoofdrolspelers zijn in Idlib, de westerse media die blijft verkondigen dat het “rebellen” zijn en de burgers als menselijk schild gebruiken, letterlijk, zij kunnen geen kant op, naar Turkije?

Dat is dicht, oom Erdo gaat vast de EU dreigen dat er nog “vluchtelingen zullen komen! Het westen heeft deze uitbraak van een zoals ik het noem wereldoorlog, uitgevochten over de hoofden van Syrië veroorzaakt, Rusland, Syrië mogen het oplossen! Nu is er het gigantische probleem Idlib, waar terroristen uit de hele wereld (huurlingen van het westen) zich verzameld hebben en volgens ISIS, al  lang geleden werd aangegeven dat hier de laatste slacht zal plaatsvinden, echter verloor ISIS de controle in 2016 over Dabig.

Maar dat betekent nog niet dat hun ideologie achter deze plaats verdwenen is, het is nu nog in handen van Turkse gesponsorde rebellen en zal pas echt vrij zijn als het onder controle van de Syrische regering terug is en deze waanzinnige ideologie stopt, wat het nooit doet, er zullen altijd geradicaliseerde elementen blijven!

The endgame in Dabiq?

Dabiq-Cover-1-150x212

mccain-with-syrian-rebels

 

https://www.youtube.com/watch?v=aEsqk826Yj4&t=414s

Bron; Women in the world,  Associated Press, Independent, Freesuriay, Youtube

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *