Honderden militanten/jihadisten leggen de wapens neer in Aleppo

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Hundreds of Militants End Fight with Syrian Army in Aleppo City

Militanten hebben zich overgegeven!

Meer dan 700 militanten hebben de wapens neergelegd en zich overgegeven  aan het Syrische leger, in de oostelijke wijken van Aleppo stad ,in de laatste 24 uur, het  Russische Centrum voor vrede en reconciliatie in Syrië, hebben dit bevestigd vandaag.

728 militanten gebruikte de amnestie regeling van de Syrische president Assad , zij verlieten de oostelijke wijken van Aleppo stad in de afgelopen 24 uur. Zij zijn overgebracht naar de door regering gecontroleerde gebieden in het westelijke deel van de stad.

De Russische woorvoerder voegde eraan toe dat het beleg van het leger over terroristen  in de bezette wijken meer militanten heeft gedwongen om het vredesakkoord met Damascus te sluiten.

De Russische woordvoerder zei verder  dat meer dan 13.347 burgers, onder wie 5831 kinderen zijn geëvacueerd uit de oostelijke wijken van Aleppo in de afgelopen 24 uur.

De Russische militairen hebben  7 hectare van het grondgebied van Oost-Aleppo ontmijnd, met inbegrip van een moskee, een school voor voortgezet onderwijs, een basisschool en uitvalswegen.

Hezbollah strijders met “bevrijde”kinderen

Afgelopen zondag,  heeft het  Syrische leger, Liwa Al-Quds, Hezbollah en de burgerdefensie meer overwinningen behaald  in Zuidoost Aleppo en veroverde drie buurten na uren van gevechten waarvan vele militanten het slachtoffers werden en de rest van de terroristen zich overgaf!

De pro-regeringstroepen veroverde de wijk Bab al-Maqam, al-E’ejam ten  zuiden van de Citadel van Aleppo en de strategische wijk al-Salehin.

Ondertussen meldden het leger dat de intensiteit is afgenomen van de aanvallen op militanten  er zijn nog maar 3  districten nog onder invloed van terroristen , hoewel het leger nog niet gestopt is met  operaties.

Het is te verwachten dat Aleppo binnen 24-48 compleet bevrijd is!

 

bron: Fars, R&U

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *