Syrische terrorist die zijn dochter het politiebureau op liet blazen, nu zelf dood

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

jfssyria.jpg

Vorige week stuurde hij zijn dochter van 8 naar het politiebureau in Damascus (Midan), zijn dochtertje van 8 blies zich vervolgens zelf op (afstandbediening gecontroleerd) en verwondde 3 politieagenten, zijzelf werd gedood.

Hoe kan een vader dit doen, denk je al snel. Om dit te begrijpen, moet je de ideologie van de (politieke) Wahabi islam begrijpen. Door alleen al de geschiedenis van Saoedi Arbië te lezen, begrijp je 80% van wat hun doelstelling is in het leven, tel daarbij op armoede en ideologie  dan heb je het hele plaatje.

Een Jabhat Fatah al-Sham (JFS) terrorist  is gedood in Damascus slechts enkele weken nadat hij zijn dochter een politiebureau liet opblazen.

Abu Nimr, ook wel bekend als Abdurrahman Shadad, werd neergeschoten en dodelijk gewond door ‘onbekende militieleden. Waarschijnlijk SAA, Hezbollah, Liwa al-Quds of de bugerwacht.

In twee video’s, vertelt Nimr, een bekend lid van JFS, de onlangs goedgekeurde naam van al-Nusra, of al-Qaeda in Syrië, aan zijn  zijn vrouw om afscheid nemen van de acht jaar oud Fatimah, hun dochter die zichzelf opblies. Al-Nusra, Al-Queda, Daesh worden allemaal gesponsord door Saoedi Arabië, Qatar en Turkije.

Wahabisme:

wahabisme  Is de stroming in de islam die Mohammed ibn Abd al-Wahhaab (17031792) stichtte. Het is een fundamentalistische conservatieve vertakking van het soennisme. De volgelingen heten wahabieten. Vrij veel hedendaagse groeperingen baseren zich op deze stroming.

Een volgeling zal zich zelf nooit wahabiet of wahabi noemen. Of ze benoemen de stroming niet of ze spreken van salafiyyah of ahl al-tawhid, wat zoveel betekent als mensen van de eenheid. Hiermee doelen ze op de eenheid van God. De naam wahabisme is afgeleid van de naam van Mohammed ibn Abd al-Wahhaab en komt uit India. Omdat de term naar een persoon verwijst geldt ze als beledigend voor leden van de stroming.

Het wahabisme overlapt met de madhhab van Ibn Hanbal en wordt soms als onderdeel van deze madhhab gezien of als vijfde madhhab genoemd. Wahabisme wordt vaak gezien als onderdeel van of synoniem voor salafisme, temeer daar ze zichzelf liever als salafiyyah aanduiden. Een deel van de salafisten zijn het echter weer niet eens met het wahabitische Saoedische koningshuis dat als te pro-westers of on-islamitisch wordt gezien.

as in 1962 werd in Saoedi-Arabië de slavernij afgeschaft. Vanaf de jaren 80 kwam de regering onder een toenemende druk te staan van islamitische extremisten die vonden dat zij de regels van de islam niet strikt genoeg naleefde. De aanwezigheid van Amerikaanse troepen tijdens de Golfoorlog op Saoedisch grondgebied leidde tot nog meer draagvlak voor de extremisten. De Saoedische regering kwam hen tegemoet door veel strakkere regelgeving naar islamitisch gebruik. Zo werden bioscopen verboden en kregen religieuze leiders veel meer inspraak op het regeringsbeleid.

De mensenrechtensituatie is nog steeds erg slecht, m.n. vrouwen worden gediscrimineerd, ook wordt er nog steeds illegale slavenhandel bedreven!

Bron: Wilipedia, Daily mail

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *