Opkomst van het nationalisme in de EU te wijten aan gebrek aan democratie

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor nationalisme resultaat van geen democratie

Enkele maanden na de Britse Brexit en de recente overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, waarschuwen de Europese leiders  over een stijging van extreem-rechts over het hele continent Europa (EU). Hun angsten zijn reëel.

Opiniepeilingen wijzen op een nieuwe ingrijpende golf van nationalisme in heel Europa. Sommige analisten geven de schuld aan  het mislukte beleid van  regeringen  in de EU,  de stijgende onveiligheid in heel Europa, die op zijn beurt heeft geleid tot ontberingen voor veel  burgers in de EU, met veel doden te betreuren. Afbeeldingsresultaat voor nationalisme resultaat van geen democratie

Dorpen en platteland sterven uit, in heel Europa, in Spanje kun je dorpen voor 40.000 Euro kopen. In Duitsland verdwijnen hele dorpen. In Nederland gaan banken, supermarkten e.d. al dicht, zodat ouderen moeten verhuizen naar de grote steden, de zorg is namelijk wegbezuinigd. In de grote steden zijn ze niet veilig, Nederland begint namelijk op de VS te lijken, segregatie, armoede, geweld, fundamentalisme in moskeeën, autobranden, moet ik nog door gaan?

Duitsland het land van “het “Wirtschaftwunder”, is kaput, 10% van de bevolking leeft in armoede, Rentner (AOWers) moeten noodgedwongen werken, omdat de Rente (AOW) niet genoeg is.

Dan komt vandaag naar buiten dat veel migranten afgelopen jaar, de bijstand daar hebben opgelicht. Er is al sprake van 3000 gevallen, maar dat is pas 1 stad. Hoe zou je je voelen als gepensioneerde Duitser? Slecht toch? Wat is het alternatief? Juist AfD.

Ook in Nederland, discriminatie van het “witte” volk,  zo voelen mensen dit (blijkt uit diverse programma’s).  Zwarte piet weg, kerst is nu een winterfeest, maar het belangrijkste is nog de zorg, daar zijn zoveel banen weg, echt ongelooflijk, de thuiszorg is weg bezuinigd, schande. De oude mensen in de kou laten staan. Vindt je het gek dat ze naar een pil grijpen, omdat hun leven voltooid is?

Het gebrek aan visie, leiderschap met als enigste uitgangspunt kapitalisme, moet wel kapot gaan. We kunnen niet eeuwig blijven produceren, voor alleen het produceren en ook niet blijven consumeren, omdat het inkomensverschil te groot is en “gewone”gezinnen , niet elk jaar een nieuwe auto, bank of keuken kunnen kopen!

We zijn nu aan de vooravond, of misschien is het wel al niet begonnen, van een revolutie, die niet te stoppen is. De oude structuren werken niet meer. De “oude”politiek is dood en heeft geen antwoordt voor de burger. Daarbij komt het robot tijdperk eraan. 75% van de wereld bevolking zal hierdoor getroffen worden, direct of indirect. De laagopgeleiden, Nederland bestempelt 50% van haar jeugd, die VMBO, MBO doen als zijnde laagopgeleid.

Het komende jaar zal uitwijzen, hoe het gaat lopen in Europa, want toevallig (dus niet), hebben bijna alle EU landen verkiezingen!

Afbeeldingsresultaat voor nationalisme resultaat van geen democratie

 

 

Loading

Posted in EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *