Bron dicht bij de Syrische delegatie: obstakels door Turkije, in de weg voor het bereiken van positieve resultaten

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor Turkije obstakel voor vrede in Syrie

Astana:  Een bron dicht bij de Syrische delegatie in Astana zei dinsdag dat raadplegingen aan de gang zijn, om de obstakels te overwinnen die in de weg zitten voor het bereiken van positieve resultaten. Turkije ligt dwars en saboteert de vredesbesprekingen en oplossingen.

De bron vertelde  dat afgevaardigde op de bijeenkomst, getuigen waren van de koppigheid van de Turken, af te lezen aan uitdrukkingen en statements tijdens de Astana conferentie, een oplossing moet gezocht worden om de vijandelijkheden te overkomen. Het probleem is het staakt-het-vuren, van de terroristische groeperingen, die door Turkije ondersteund worden!

De bron wees erop dat de geplande ontmoeting tussen Rusland, Iran en Turkije in de aanwezigheid van de speciale VN-gezant voor Syrië: Staffan de Mistura, naar  verwachting, de obstakels kunnen opheffen. Daarna er gewerkt kan worden naar een  definitieve akkoord en plan van aanpak  met betrekking tot het-staakt-het-vuren en daarna toezicht op het stoppen van  vijandelijkheden en het toezicht op de uitvoering van deze overeenkomst.

Het informele overleg van de Syrische, Russische en Iraanse delegaties worden voortgezet als er een gemeenschappelijke wil van de desbetreffende delegaties komen met positieve resultaten.

De bron voegde eraan toe dat de Syrische delegatie er vertrouwen in heeft over van het bereiken van een positief resultaat van de Astana conferentie, mits als alle partijen die deelnemen, hun goede wil en vertrouwen tonen.

Turkije, de hoofdsponsor, afgelopen 6 jaar,  van terrorisme in  Syrië,  “lekte” een “statement”, van de diverse terroristische groeperingen (genaamd oppositie), waarin duidelijk werd, dat zij het niet eens zijn met een wapenstistand!

Bron: SANA, ASTANA, Syrische delegatie

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *