Syrische leger is ruim 1000 meter in de buurt van Palmyra

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Syrian Army Deploys Forces 1,000 Meters away from Palmyra Triangle

Het Syrische leger rukt op tegen IS, in het oosten van de provincie Homs en slaagde erin om op slechts 1 km afstand van de Palmyra (Tadmur) driehoek,  ten westen van de oude stad te komen, zeiden bronnen woensdag .

De bron zei dat het leger  hun  bondgenoten  zich bezighouden met een intens gevecht met IS en konden zo een weg  openen, de hoofdweg naar Palmyra, de troepen zijn nu het het strategisch kruispunt in de buurt van de oude stad, tot op  1-km afstand, genaderd .

De bron voegde eraan toe dat het leger IS terug hebben verslagen, van meerdere posities en zijn nu slechts 1.000 meter van het Palmyra kruispunt verwijders, na hun vooruitgang in Hayal en de Kawayeris hoogten.


Een andere bron bevestigde: dat afgelopen dinsdag soldaten van het  leger  IS bestormde ten westen van Palmyra en erin slaagde  om de terroristen van het al-Tar gebergte te verdijven, ook het inzetten van troepen aan de westelijke ingang van de oude stad en daardoor zijn ze slechts 4 km afstand gekomen  van de laatste verdediging bolwerken van de  terroristen ‘ lijn’ rond Palmyra.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) heeft uiteindelijk ook moeten bevestigen dat het leger  4 km van Palmyra is. De SOHR, een zogenaamde mediaoutlet in het VK, Coventry, gerund door een voormalig moslimbroeder, was op de hand van de terroristen, in het Syrische conflict!

Elders in dezelfde provincie, zou het leger er in geslaagd zijn de controle over het  Jazal olieveld en Jahar gasveld te bemachtigen.

Afbeeldingsresultaat voor palmyra

Bron: Fars

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *