Een ramp voor de EU als hun 5000 jihadisten “naar huis” terugkeren, waarschuwt de Syrische vice-premier

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor ISIS coming to Europe

Ongeveer 5000 EU-burgers  vechten in Syrië en Irak onder de gelederen van ISIS en andere jihadistische groeperingen, zegt een hoge Syrische functionaris, die waarschuwt dat het een ramp zal worden voor de Europese veiligheid als deze militanten terug keren naar Europa.

“We hebben up-to-date  statistieken, waaruit blijkt dat ongeveer vijfduizend terroristen  in Syrië  en Irak vechten, die gekomen zijn uit de EU-landen,” vertelde de Syrische onderminister van Buitenlandse Zaken Ayman Susan aan Sputnik afgelopen donderdag.

“Stel je voor dat deze vijfduizend terroristen zullen terugkeren naar Europa … wat ze daar kunnen doen,” waarschuwde ze! “Dit wordt een ramp voor de veiligheid en stabiliteit van de Europese landen en hun bevolking .”

De EU is er zich al jaren van bewust, van de dreiging die uitgaat van de  Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS / ISIL) en de terroristen  die terugkeren uit de strijd zones van het zogenaamde kalifaat van Syrië en Irak.

Afbeeldingsresultaat voor ISIS coming to Europe

Sinds het uitbreken van het Syrische conflict, hebben de Europese landen geprobeerd om dit gevaar te beteugelen en binnenlandse extremisten te stoppen om af te reizen naar de conflictgebieden en druk hebben toegepast op de doorvoer landen,  zoals Turkije. Echter liet Turkije iedereen door en is zelf een aan hanger van de orthodoxe islam. Ook zijn er hele woongebouwen en faciliteiten in zuid-Turkije, Adana, waar terroristen gewoon over straat lopen en openlijk spreken over wat zij gaan doen in Syrië en Irak. Dit is door de Turkije-deal, minder geworden. In de Turkse opvangkampen zitten honderden jihadisten, die wachten tot Turkije de poorten naar Europa opent!

Bijvoorbeeld afgelopen woensdag, heeft Turkije 43 vreemdelingen die naar verluidt probeerde om illegaal de grens met Syrië over te gaan wel gestopt volgens newsagency  Anadolu. In de groep, zaten 23 minderjarigen, uit Europa! Nu houden ze hen af en toe nog tegen, maar als de poorten opengaan, gaan letterlijk de “poorten van de hel” open voor Europa!

Het merendeel van de vreemdelingen die komen om te vechten in Syrië en Irak voor de extremisten worden gelokt door middel van zorgvuldig ontworpen sociale media campagnes en aantrekkelijke financiële voordelen die de terroristen aan hen beloven. De meerderheid van de EU-burgers die vechten in Syrië en Irak zijn afkomstig  van allochtone (excuus het zijn nieuwe Nederlandse) afkomst in landen van de EU die het moeilijk vinden om te assimileren in de Europese samenleving.

De cijfers:

Afbeeldingsresultaat voor ISIS coming to Europe

“Het fenomeen van individuen die reizen voor zogenaamde terroristische doeleinden naar conflictgebieden verhoogt het risico dat de experten, onder de terroristen, in het gebruik van chemische wapens, terugkeren naar de EU.

Hoewel wordt aangenomen dat het aantal buitenlandse strijders afgenomen is, in de loop van de Russische  anti-ISIS campagne, geeft de in de VS gevestigde Soufan Groep, een analytische centrum, aan dat ongeveer 1.800 personen Frankrijk hebben verlaten om te vechten sinds oktober 2015.

Ongeveer 760 strijders reisden naar het slagveld af, uit het Verenigd Koninkrijk en 760 uit Duitsland . Ten minste 470 strijders zijn afkomstig  uit België. Wanneer de bijdrage van andere EU-landen erbij worden geteld, is het totale aantal jihadistische soldaten uit de EU  veel meer dan 5.000.

Het Nederlandse gevestigde International Centre for Counter-Terrorism (ICCT), zei in hun verslag van vorig jaar dat er meer dan 4200 buitenlandse strijders uit EU-lidstaten vechten in Syrië en Irak. De NGO is van mening dat ongeveer 30 procent zijn teruggekeerd naar hun land van herkomst.

In 2015, net na Rusland was begonnen met zijn anti-IS-campagne in Syrië op uitnodiging van Damascus, heeft de Soufan Group berekend dat er 31.000 buitenlanders uit ten minste 86 landen vochten voor de Islamitische Staat en andere gewelddadige extremistische groepen in Syrië en Irak.

Terroristen afkomstig uit Rusland en GOS-landen vormden een significant aantal aan het begin van de Russische veldtocht in Syrië,  de Russische Ministerie van Defensie schatte dat ongeveer op 7.000 buitenlandse terroristen in Syrië, afkomstig uit Rusland en andere voormalige Sovjet-landen.

Het aantal potentiële terugkeerders is sterk afgenomen met meer dan 2.000 sinde eerste 6 maanden van de Russische veldtocht, in samenhang met anti-terroristische operaties van de Syrische militairen op de grond. Het grote gevaar is de ex-jihadisten, of zeggen te zijn in opvangkampen in Turkije!

 

bron: Sputnik, RT

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *