Verslag van journaliste Eva Bartlett, tijdens haar bezoek aan Madaya – Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

Foto: Links Eva, tijdens haar lunch in Madaya

Eva Bartlett is een onafhankelijk journaliste uit Canada, die net als ons activisten/journalisten, vele malen, tijdens de afgelopen oorlog van 7 jaar, Syrië hebben bezocht. Sinds een paar dagen is Eva terug in Syrië en reist door het hele land, om verslag te doen en de opinie van burgers weer te geven.

Haar bezoek aan Madaya, is controversieel. Immers werd er in de westerse media en politiek gesproken over een belegering en het uithongeren van burgers door de regering van President Assad, wat alweer de zoveelste leugen is van de EU, VS en vooral de media die een verderfelijke rol gespeeld hebben en leugen na leugen geschreven hebben, hier haar verslag:

Na uren in Madaya te hebben doorgebracht – sprekend met bewoners die een ander verhaal hebben dan in de “reguliere media en politiek” over de “hongersnood” lieten zij mij  de vele gevangenissen zien, die de terroristen gebruikte om de burgers uit Madaya op te sluiten, totdat hun terroristische sheikhs hun lot, inclusief moord bezegelde. Bij het het zien van het “hoofdkantoor c.q. resident van de terroristen, in de prachtige villa’s in deze heuvelachtige, alles in beslag genomen, draait je maag om.  In het huis van de Mukthar (burgemeester) van Madaya, in een schaduwrijke hut op zijn eigendom, met een fantastische achtergrond, praat ik er verder erover door en beleef met deze getraumatiseerde burgers het Ramadan feest.

De mensen die ik ontmoette zijn vriendelijk, genereus en leefden goed in Madaya, zeiden ze, voordat de terroristen kwamen. Het land van de Mukthar produceert bijna alles wat we voor een lunch nodig hebben, van heerlijke geharde aubergines met chili en walnoten tot olijven, groenten, fruit en zelfs geitenkaas die zijn familie royaal aanbood.

FB_IMG_1497388122449.jpg wordt weergegeven

Er zijn veel foto’s en video’s die vandaag de dag nog trauma  en ongeloof oproepen,  het punt is dat Madaya en haar platteland, zoals  andere gebieden in Syrië,   door terroristen bezet waren en  vele burgers vermoord hebben, deze burgers willen nu in vrede leven.  Deze broze vrede is tot stand gekomen door het verzoeningsproces, ingeleid door de regering van President Assad en het uitschakelen   van de terroristen.  De terroristen die door het Westen “gematigde rebellen” genoemd werden en worden.

In Homs, Aleppo, Al-Waer, Madaya overal het zelfde verhaal, het waren terroristen geen “gematigde rebellen”, het waren ijskoude moordenaars, die de Syrische bevolking met hun uit het westen verkregen wapen uitroeide … dit zijn maar een aantal steden die Eva gezien heeft de laatste dagen, waar de vrede is hersteld en die vrede is alleen te danken aan de inspanningen van de Syrische regering en de hulp van ook de Russische regering, die betrokken was bij de verzoening, Het uit de weg ruimen van ” booby traps” en mijnen. Bommen, granaten in huizen en straten wanneer terroristen een gebied verlaten, laten zij hun wapentuig achter!


Als ik de naam Zabadani hoor, dan zijn de eerste gedachten die in mijn hoofd opkomen, al-Nusra en andere terroristische groepen. Wat voor Madaya gold, is ook van toepassing  voor Zabadani, voor de westerse media en politiek. Wat ik geleerd heb deze dagen, is dat deze regio’s de favoriete zomerdag uitstapjes voor Syriërs zijn, om uit de hitte van Damascus te vluchten en in de heuvels waar de lucht koeler is te genieten van restaurants, die er nog steeds in overvloed zijn. Madaya, Zabadani en naburige gebieden waren een plaats van toerisme, voordat Syrië op de meest sadistische wijze werd bestreden door de EU/VS, Saoedi-Arabië, Qatar, Jordanië, al deze landen zijn schuldig direct of indirect aan misdaden tegen de menselijkheid.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *