Zuid-Syrië voorlopige wapenstilstand afgekondigd voor Astana

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Syrië zegt dat het militaire operaties in het zuiden  heeft opgeschort, ook in de provincie Quneitra, waar het Israëlische regime het Syrische leger diverse malen heeft aangevallen!

Het Syrische  Leger heeft het nieuws bekendgemaakt in een verklaring door de staatstelevisie en voegt eraan toe dat het staakt-het-vuren afgelopen zondag (0900 uur GMT) in werking is getreden en zal eindigen aanstaande donderdag.

Het leger-commando zei verder dat de maatregel is genomen om “verzoeningsinspanningen” te ondersteunen.

Vorige week hebben de gewapende oppositie, rebellen of liever gezegd terroristen een aanval gelanceerd tegen de regeringshoofdstad in de Golan hoogte: Baath-stad, die de zuidelijke en westelijke rand van de stad ingenomen hebben, ondersteund door troepen van het Israëlische leger. Een tegenaanval  die door het Syrische regerings- leger werd gelanceerd, drongen de gewapende militanten tot terugtrekking uit de meeste van hun nieuwe veroverde gebieden.

Op 17 juni verklaarde het leger ook een tweedaagse staakt-het-vuren, die alleen gelde voor de gevechten in de zuidwestelijke stad Dara’a, hoofdstad van de provincie met dezelfde naam, langs de grens met Israël. De wapenstilstand is nu uitgebreid naar heel Zuid-Syrië.

VERKLARING:


Het 
Syrisch leger verklaart een 2-daags staakt-het-vuren in Dara’a.
Afbeeldingsresultaat voor staakt het vuren voor astana in syrie

Tijdens het staakt-het-vuren zullen er gesprekken, in de Kazachse hoofdstad Astana, plaatsvinden. Deze worden hervat, nadat afgelopen mei,  Rusland, met steun van Turkije en de Islamitische Republiek Iran, een overeenkomst getroffen hadden om  veilige zones in de voornaamste door de jihadisten bezette gebieden van Syrië te vestigen.

Het plan, dat op 5 mei 2017, om middernacht van kracht werd, vroeg ​​om de staking van de vijandelijkheden tussen de militante groepen en het Syrische leger.

Het omvatte de noordwestelijke Syrische provincie Idlib, de noordoostelijke gebieden van de westelijke kust provincie Latakia, westelijke gebieden van de provincie Aleppo en noordelijke gebieden van de provincie Hama.

De overeenkomst gelde ook voor Rastan en de Talbiseh-enclave in de provincie Homs, het district van oost-Ghouta in deel van het platteland van Damascus , evenals het door jihadisten gecontroleerde zuidelijke deel van het land langs de grens met Jordanië.

Bron: Astana, Presstv

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *