Syrische delegatie in Genève, voortzetting vredesproces?

 

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

 

Vandaag beginnen in de Zwitserse stad Genève opnieuw de vredesonderhandelingen tussen de Syrische regering en de zogenaamde oppositie onder auspiciën van de Verenigde Naties.

Sinds begin 2016 zijn er al vier onderhandelingsrondes georganiseerd in Genève door de speciale VN-gezant voor Syrië Staffan de Mistura. De laatste gesprekken eindigden op 4 maart met de aanvaarding van een “duidelijke agenda” van de westerse landen en de VS.

De zogenaamde oppositie blijft ondertussen het vertrek van  president Bashar al-Assad eisen, maar dat weigert Damascus. Maar de Syrische regering wil over terrorisme spreken en een machtswisseling is niet niet aan de orde.

Natuurlijk blijft het westen spreken over oppositie, we weten en de westerse regeringen weten dat er alleen een “terroristische oppositie” is. Als deze al “gematigd zou zijn, hadden zij niet de wapens in de hand genomen en het Syrische volk in grote getale vermoord.

Maar dit toegeven zou gezichtsverlies betekenen en ook de “schaduw regering of deep state” in problemen brengen.

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *