DONEER EN STEUN ONS WERK
DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33
Journaliste Fragkiska Megaloudi, de enige Griekse burger tot nu toe bekend, woonde in 2 jaar in Pyongyang, Noord-Korea, heeft met de Griekse Anastasios Papapostolou gesproken over het dagelijks leven in het afgelegen land, over de DPRK en zijn leider Kim Jong-un.
Fragkiska Megaloudi woonde en werkte in Noord-Korea, haar man was vertegenwoordiger van de Verenigde Naties tussen 2012 en 2014.
In een exclusief interview met de Griekse Reporter zegt ze dat het beeld van het land dat in de westerse media wordt uitgebeeld als “evil” niet overeenkomt en de propaganda m.n. van de westerse kant schomelijk overdreven is, natuurlijk is er ook propaganda van de kant van Noord-Korea op haar eigen bevoling en het westen. Zij ziet Noord-Korea’s nucleaire programma, als defensieve redenen in een kat en muis spel met het Westen.
Megaloudi, die verschillende analyses en rapporten over de humanitaire situatie en het dagelijkse leven in Noord-Korea heeft gepubliceerd, geeft toe dat ze bezorgd was toen ze voor het eerst in 2012 door Pyongyang reed.
Na deze eerste indruk veranderde haar houding; een stoere uitziende ambtenaar pakte haar zoonje op en begon met hem te spelen en dansen en het ijs was gebroken.
‘Ik dacht toen, misschien is het hier niet zo slecht als ik dacht’, zei Megaloudi.
Zij roemt de vriendelijkheid die het Noord-Koreaanse volk aan haar en haar familie toonden.
“Als buitenlander had ik veel aandacht”. Mensen vroegen over de plaats waar ik vandaan kwam, de landen die ik bezocht had, wat er bekend is over Noord-Korea in het buitenland. Het zijn erg trotse mensen en ze begrijpen dat ze in een uniek land leven. Ze weten dat ze in een constante staat van oorlog leven en gestraft worden door het Westen.”
Megaloudi, die in 2016 een boek schreef getiteld “In het land van de Kims”. Zegt in haar boek, dat “gewone mensen” niet praten niet over de politiek, ze praten alleen over problemen die ze in het dagelijks leven tegenkomen vermeld ze verder.
De opvattingen van de Westerse media die een gemilitariseerde samenleving uitbeelden, is niet juist, maar mensen in Noord-Korea spreken nooit over oorlog en politiek. “In 2013 was het populairste programma op televisie een documentaire over de Portugese voetbalster Christiano Ronaldo.
Megaloudi zegt dat de sancties die door de internationale gemeenschap zijn opgelegd, het land niet hebben veranderd. In plaats daarvan hebben ze de economie en de gewone mensen pijn gedaan. Zoals altijd gebeurd met economische santies.
“Het Westen moet met Noord-Korea een dialoog voeren. Alleen dit zal het land openen “.
De Griekse journalist beweert dat Noord-Korea geen bedreiging voor Amerika is.
Het nucleair programma is een middel om het land een betere onderhandelingspositie te geven met het westen. ‘Ik denk niet dat er een oorlog zal komen, tenzij er een incident is’. (Dat is nu het gevaar in 2017 met Trump!)
Gevraagd over de leider Kim Jong-un van Noord-Korea zegt ze dat het verkeerd is dat het Westen hem als een gek uitbeeldt. “Hij heeft een plan en hij is in overeenstemming met zijn plan, hij streeft naar het nucleaire pad om zijn land een sterkere positie te geven.”
“Hij wil immers niet zoals Libië’s Gaddafi of Irak’s Saddam eindigen”, zei Megaloudi.
Bekijk het volledige interview:
Bron: http://greece.greekreporter.com/2017/10/14/exclusive-the-greek-who-lived-in-north-korea-tells-her-story/