Nieuwe Duitse wet maakt de onafhankelijke journalistiek monddood – de waarheid zal verborgen blijven

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Een nieuwe Duitse wet die staatscensuur op sociale media platforms introduceerde, is op 1 oktober 2017 van kracht gegaan. De nieuwe wet vereist sociale media platforms, zoals Facebook, Twitter en YouTube, om hun gebruikers namens de Duitse staat censureren. Sociale media bedrijven zijn verplicht om binnen  24 uur na ontvangst van een gebruikers klacht alle online “strafbare” feiten te verwijderen of te blokkeren, zoals laster, of belediging, ongeacht of de inhoud juist is of niet. Social media bedrijven krijgen zeven dagen voor ingewikkelder zaken. Als zij dat niet doen, kan de Duitse regering ze tot 50 miljoen euro beboeten voor de naleving van de wet.

Deze staatscensuur maakt de vrijheid van meningsuiting onderhevig aan de willekeurige beslissingen van bedrijfsondernemingen die waarschijnlijk meer censureren dan absoluut noodzakelijk is, in plaats van een boete te riskeren. Wanneer werknemers van sociale media bedrijven worden aangesteld als de  gedachtepolitie van de staat en de macht hebben om de vorm van de huidige politieke en culturele discussie te vormen door te beslissen wat juist is en wat “slecht: wordt de waarheid begraven! Dit is het begin van een politiestaat, met “Stasi”methoden!

Inmiddels heeft de rechtbank in München al een Duitse journalist, Michael Stürzenberger, tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld om zijn Facebook-pagina. Daar zette hij  een historische foto op van de Grote Mufti van Jeruzalem, Haj Amin al-Husseini,  handen schuddend met een senior Nazi ambtenaar uit Berlijn in 1941. De aanklager beschuldigde Stürzenberger van “haat naar islam  en “een denigrerende ant-islam houding” door de foto te publiceren. De rechtbank bevond Stürzenberger schuldig aan “verspreiding van  propaganda van anti-constitutionele organisaties”. Terwijl de wederzijdse bewondering die ooit tussen al-Husseini en de Duitse nazi’s bestaat, een onbetwist historisch feit is, is nu als geschiedenis, door de Duitse rechter  herschreven. Stürzenberger gaat in hoger beroep!

Duitsland heeft geen geheim gemaakt van zijn wens om zijn nieuwe wet voor heel de EU te laten gelden, een soortgelijke gedragscode voor sociale media moet er in de hele EU komen volgens hen. De EU-justitiecommissaris, Vera Jourova, heeft onlangs gezegd dat ze in de toekomst bereid zou zijn om te wet te implementeren indien de gedragscode de gewenste resultaten oplevert. Ze zei echter dat de vrijwillige code “relatief goed” werkte, met Facebook dat 66,5% van haatdragende schendingen verwijderd heeft, volgens een onderzoek gebasserd van december 2016 tot mei  dit jaar. Twitter heeft 37,4% verwijderd en YouTube  66% van de meldingen van gebruikers.

Hoewel de EU, het EU-parlement, onbetwistbaar bezorgd zijn over de online “haat en scheld campagnes op social media”, waren ze wel zo hypocriet om de “zogenaamde” ​​veroordeelde Arabische “terrorist”, Leila Khaled, van het populaire front voor de bevrijding van Palestina (PFLP) te ontvangen op een EU conferentie over “De rol van vrouwen in de Palestijnse  strijd” afgelopen september. (De EU, de VS, Canada en Australië beschouwen de  PFLP allemaal als een terroristische organisatie). De conferentie was georganiseerd door onder andere de Spaanse delegatie van Izquierda Unida (United Left) als onderdeel van het blok Europees-Links / Noord-Groen links in het Europees Parlement.

Concluderend kan je zeggen, dat Duitsland totaal doorgeslagen is op het vlak van censuur, het moet zijn verleden laten rusten, Nazi en NS tijd “war Einmahl”we leven nu in een andere gepolariseerde wereld, verbieden vertrekt en bevestigd de opinie dat er geen meningsvrijheid meer is. Ook moeten ze aan “Stasi”tijd denken, daar was meningsvrijheid niet existent!

Bron: Sott Nett, EU

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *