Anne Frank aandacht voorafgaand bij ieder Serie A duel

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

ci

Dit is Paulo Di Canio

lazio roma

Door: Shadie Mahmoud

https://www.facebook.com/shadie.mahmoud.56

Naar aanleiding van anti joodse incidenten in de afgelopen jaren met de kern van Lazio Roma ,wordt er deze week voorafgaand aan ieder Serie A duel een passage uit het dagboek van Anne Frank voorgelezen. Zo ook bij de wedstrijd van Lazio Roma vanavond op bezoek bij Bologna.

Lazio is van oorsprong een club van fascist Benito Mussolini. Ook in 2013 raakte de club in opspraak na een zogenaamde fascistische groet van Paulo Di Canio bij het juichen van een goal bij Borussia Monchengladbach uit. Paulo Di Canio vierde met een fascistische groet de overwinning op As Roma en noemde zichzelf de aanhanger van het Italiaanse fascisme.

De harde kern Irriducibilli ( de onoverwinnelijke) werd gevreesd door het bestuur. Een aantal van deze Supporters is lid van de extreem rechtse partij ”Forza nuova”. Lazio Roma is de meest rechts extremistische club volgens de NOS.

Misschien komt deze Jodenhaat wellicht door het feit dat Israël Palestina al 70 jaar lang bezet en Palestijnse kinderen in de gevangenis gooit voor het gooien van een steen als ze zich hiertegen proberen te verzetten. Dat is misschien wat ze willen aankaarten deze Lazio fans.  Daarom vind ik dat de joden niet zo schijnheilig moeten doen en naar hun zelf moeten kijken. Ik vind deze actie net zo walgelijk als die van de Lazio fans aangezien het te openbare pro joodse acties zijn en provocerend kan zijn voor anderen mensen bijvoorbeeld Palestijnen van wie een familielid in de gevangenis kan zitten bij Israël om het gooien van een steen. De spelers en fans hoeven dit niet te pikken en te doen, niet iedereen is joods.

bron

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *