De club van Vladimir Putin slechts 1 keer kampioen in de laatste 5 jaar

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

zenit davai

 

By: Shadie: https://www.facebook.com/shadie.mahmoud.56?fref=ts

Zenit Sint-Petersburg werd in de laatste 5 seizoenen slechts 1 keer kampioen dat was in het seizoen 2014/2015. Hoe komt dat terwijl Zenit de meeste financiële mogelijkheden heeft in Rusland?

Zenit de club waar Vladimir Putin supporter van is. Putin is namelijk afkomstig uit Sint-Petersburg. Zenit heeft verreweg het meeste geld van alle Russische clubs doordat het Russische gasbedrijf Gazprom maar liefst 70 % van de club bezit. Maar het lukt Zenit dus slechts 1 keer in 5 jaar om kampioen te worden in eigen land.

In 2012 werden Hulk en Axel Witsel naar Rusland gehaald voor elk 40 miljoen van Porto en Benfica. Beide konden naar clubs als Chelsea, Manchester United en Real Madrid opmerkelijk dus dat ze voor Zenit kozen dat terwijl ze niet extreem veel verdienden met 6,5 voor Hulk en 5 voor Witsel. Na 2 keer tweede te zijn geworden haalde Zenit ook nog een topverdediger erbij dat was Ezequiel Garay die van Benfica overkwam voor slechts 6 miljoen. Garay koos opmerkelijk genoeg voor Zenit terwijl hij naar clubs als Juventus, Manchester United en Bayern München kon. Zenit werd slechts 1 keer kampioen dat was dus in het seizoen 2014/2015. Zenit eindigde steeds als tweede of derde. Zenit had in de afgelopen 5 jaar steeds het beste team in Rusland. Met spelers in de afgelopen jaren als Danny, Rondon, Denisov, Shirokov, Anyukov, Smolnikov, Shatov, Dzyuba, Lodygin, Giuliano, Neto, Javi Garcia, Leon Ansaldi en Kokorin.

Inmiddels zijn er veel spelers vertrokken zo zijn Hulk en Garay al anderhalf jaar weg uit Rusland. Witsel is pas een jaar weg. Hulk en Witsel spelen nu in China. Hulk scoorde 74 keer en gaf 60 assists in 174 wedstrijden voor Zenit. Garay staat onder contract bij Valencia. Tegenwoordig probeert Zenit het met meerdere spelers die de potentie hebben om de top te halen met liefst 5 Argentijnen Leandro Paredes, Matias Kranevitter, Sebastian Driussi, Emmanuel Mammana en Emiliano Rigoni werden gehaald. Ook werd naaste concurrent Rostov kaalgeplukt. Zo zijn Miha Mevlja, Cristian Noboa, Denis Terentjev, Alexander Erokhin en Dmitry Poloz allen nieuw van Rostov gekomen deze zomer. Met Roberto Mancini haalde Zenit de opvolger van de ontslagen Mircae Lucescu binnen. Zenit staat momenteel tweede met 3 punten achterstand op Lokomotiv Moskou.

bron: https://voetbalblogcom.wordpress.com/

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *