Help wij zijn nu Kremlin Trollen !

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor help we zijn kremlin trollen cartoon

 

Iedereen heeft het journaal afgelopen 14 november gezien? Daarin wordt uitvoerig ingegaan op de zogenaamde “nep” berichten, geïnspireerd door natuurlijk de Russen en dat de kersverse minister van binnenlandse zaken Ollogren (d’66 die partij die ooit voor het referendum was, Hans van Mierlo draait zich om in zijn graf), het wel even aan zal pakken, een gesprek met Google, Facebook en Twitter. We worden Kremlin trollen genoemd, ik moest direct aan die leuke film denken, kennen jullie die nog? The Gremlins!! Als je het snel uitspreekt Kremlins and Gremlins, beide zijn trollen, maar leuk zijn ze nietwaar?!

Haar voorbeeld was dat er een “nep” website circuleerde die leek op de website van de 2e kamer! Het voorbeeld zelf mogen we niet zien natuurlijk!

Verder kon ze niet uitvoerig ingaan op de vraag wie er dan precies achter zou zitten, Whizzkids in St. Petersburg, of misschien de inlichtingendiensten (FSB)?

Maar de zogenaamde “kwaliteitskrant:  NRC (velen beschouwen deze krant als de lange arm van de AIVD en de politiek) wist het haarfijn uit te leggen in onderstaand artikel, met naam en toenaam, toevallig ken ik alle personen die genoemd worden en als zij betaald worden door het Kremlin, moeten ze wel superrijk zijn. Net als, ik wordt niet per definitie genoemd, maar ben de “Assad-aanhanger”, die nauw samenwerkt men hen. Dat klopt helemaal, wij zijn wat je noemt de alternatieve media, die niet gehoord mag worden, omdat we misschien te veel weten, de waarheid in bepaalde zaken zeggen en worden afgedaan als brengers van “nep”nieuws, staatsgevaarlijk en ondermijning van de democratie (welke democratie dat ook mag zijn, want die is er allang niet meer in de EU). Helaas worden we niet betaald door het Kremlin, zij bij het NRC wel door hun leden en waarschijnlijk de politiek, nu er een noodfonds komt, alweer van d’66 voor “arme”journalisten! https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/14/pro-russische-activisten-proberen-in-nederland-de-publieke-opinie-te-bespelen-14008383-a1581044  

Deel 2, 3 en 4  over de Rusland saga (ja er zijn delen over ons geschreven, toe maar, na jaren genegeerd te zijn, wordt het te heet onder hun voeten) vindt je onderaan dit artikel.

Beschuldigd zijn we voor het sponsoren van twee dictatoren nota bene, die de VS en EU niet lieten winnen in Syrië, daarom werd eerst Assad beschuldigd en daarna Rusland, die op verzoek van de soevereine Syrische regering heeft meegeholpen IS en andere terroristische groeperingen te verslaan, dezelfde EU en VS die het nu op een akkoord gegooid hebben om ongeveer 3500 IS strijders met gezin uit Raqqa te laten ontsnappen, enkele reis Europa?

Afbeeldingsresultaat voor IS escape from raqqa green busses

IS strijders op weg naar Europa, via Turkije Foto: CBS nieuws

Hier een bericht over nieuwe liberale minister van binnenlandse zaken en vice-premier, voormalig loco-burgemeester van Amsterdam:

Ollongren maakt het zich lastiger

Vanwege haar dubbele nationaliteit kreeg ze van Geert Wilders een motie van wantrouwen aan haar broek, maar die actie van de PVV-leider werd nauwelijks serieus genomen. Voor het debat dat donderdag plaatsheeft, hoeft ze niet echt te vrezen. Maar Ollongren heeft het zich wel lastiger gemaakt, nadat ze eerder deze week een brief naar de Tweede Kamer stuurde die nogal wat vragen oproept. Die gaat over de digitale dreigingen van onder meer Russische inlichtingendiensten.

De brief is vooral een pleidooi voor de invoering van de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv), ook wel  ‘sleepwet’ genoemd. Die moet inlichtingendiensten ruimere bevoegdheden geven om digitale data van burgers te onderscheppen. In maart 2018 wordt daar een raadgevend referendum over gehouden.

De uitslag daarvan zal niet verhinderen dat die nieuwe wet er komt.  Ook het D66 van Ollongren is voor  invoering en hecht weinig waarde aan de uitkomst van de volksraadpleging, voorheen toch een kroonjuweel van de partij.

Toe maar 95 miljoen wordt er uitgeven aan veilgheid, kunnen wij Kremlin-trollen alleen maar dromen!

Bron:

Deel 1: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/13/cdaer-omtzigt-stopt-voorlopig-als-mh17-woordvoerder-14007104-a1581042

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/15/trollen-strijden-om-politiek-gelijk-14015652-a1581191

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/11/14/kabinet-rusland-probeert-politiek-en-publieke-opinie-te-beinvloeden-14014543-a1581090

http://www.elsevierweekblad.nl/uncategorized/achtergrond/2017/11/kajsa-ollongren-invloedrijk-adviseur-die-wilde-beslissen-559773/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=nieuwsbrief&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_16nov17

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *