De VS en Georges Soros beinvloeden de verkiezingen in Hongarije

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

Gerelateerde afbeelding

In heel Budapest wordt gewaarschuwd over de invloed van George Soros

Na mijn laatste artikel: https://freesuriyah.eu/?p=1159, probeert Soros, samen met de VS, de verkiezingen in Hongarije te beinvloeden, blijkt uit een artikel op: abouthungary, een blog van de Hongaarse overheid.

Het Bureau voor Democratie, Mensenrechten en Arbeid van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft, volgens haar eigen aankondiging, 700.000 USD (ongeveer 200 miljoen HUF) gereserveerd om  de “plattelandsmedia lees lokale media)  in Hongarije te financieren en om journalisten te helpen opleiden en toe te rusten ter verdediging van de onafhankelijke media. “Het programma,” Ondersteuning van objectieve media in Hongarije, “biedt technische en financiële bijstand, verhoogde lokale en internationale bekendheid, kleine subsidies en andere hulpmiddelen.

“Verbazingwekkend en heel ongewoon”, zei de minister van Buitenlandse Zaken en handel Péter Szijjártó, die de Amerikaanse chargé d’affaires na de bekendmaking  op het matje riep! “Wat is dit, het is inmenging in de verkiezingscampagne en in de interne politieke processen van Hongarije! Welk kantoor in Washington kan de mediabedrijven in een Hongaarse regio beoordelen en welke soort uitgebalanceerde service willen ze aanbieden? “, Vroeg de minister zich af.

Verbazingwekkend inderdaad en teleurstellend van een “zogenaamde” bondgenoot. De Amerikaanse overheid die haar eigen, kostbare publieke middelen aanboort om in de media van een geallieerde democratische staat te investeren voor de uitdrukkelijke doelstelling om onafhankelijke media te verdedigen. In welk zogenaamde “bondgnoten” landen , vroeg de minister van Buitenlandse Zaken aan de Amerikaanse chargé d’affaires, financiert de Amerikaanse overheid nog meer van soortgelijke activiteiten?

Aanwijzingen zijn er nu, dat er een duidelijke inmenging in de binnenlandse zaken van bondgenoot is, heeft de media in de VS niet genoeg eigen problemen?  Kritiek op “corporate-ownership” van media tycoons, commerciële relaties en mainstream media bias, de Harvey Weinstein zaak? – zijn nu het nieuws van MSM media dag in dag uit in de VS, terwijl de belangrijke zaken zoals geopolitiek en armoede verzwegen worden.  Dat terzijde en denk eens aan wat het Amerikaanse ministerie van Justitie met de Russisch media deed.

Twee media bedrijven in Rusland, RT en Sputnik, kregen te horen dat ze zich moesten registreren onder de Foreign Agents Registration Act, een van de strengste regels die de VS  aan buitenlandse media oplegt bij het inmengen van binnenlandse kwesties. De Amerikaanse regering was van mening dat de media zich aan de Russische regering zou hebben gebonden, zodat zij zich als buitenlandse agenten moeten registreren.

De timing van de aankondiging van het State Department is ook een beetje ongelukkig. Transparency International – een door George Soros gefinancierde organisatie – heeft onlangs ook een opleidingsprogramma aangekondigd voor journalisten met een financiële bedrag van ongeveer de helft van wat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vastgelegd. De mentoren van het programma zijn afkomstig van media die door Soros gelieerde organisaties al hebben geïnvesteerd in of gerelateerd zijn aan oppositiepartijen. Er is duidelijk een politieke smaak voor het door Soros gefinancierde Media-programma van Transparency International.

Het was de tweede keer in ongeveer een maand dat de chargé d’affaires, David Kostelancik, werd opgeroepen door het ministerie van Buitenlandse Zaken van Hongarije. Vorige maand kreeg hij een telefoontje naar aanleiding van zijn publieke uitlatingen over zijn zorgen over onafhankelijke media, opmerkingen die hij naast een standbeeld  van een journalistieke figuur onder het communistische tijdperk in Hongarije maakte,  in het hoofdkantoor van een journalistenvereniging die nauw verbonden was met het voormalige communistische apparaat.

We kunnen een gesprek hebben over het levendige medialandschap in Hongarije, over de oriëntatie van het grootste tv-kanaal, de grootste online nieuwssites, de grootste kranten en de balans tussen radiozenders en weekbladen. We zouden dat gesprek kunnen voeren – en de koppige feiten zouden voor sommigen misschien een beetje ongemakkelijk zijn op het ministerie van Buitenlandse Zaken – maar waar het hier om gaat is fundamenteler, het zijn de vragen die minister Szijjártó vroeg:

“Is dit niet inmenging in de verkiezingscampagne en in de interne politieke processen van Hongarije?”

Bron: http://abouthungary.hu/

Soros koopt Brussel (EU)

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *