Duitsland terug naar de DDR – STASI

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor stasi in 2017 cartoon

Na veel andere landen in de EU (waaronder het ondemocratische Nederland, waar het kabinet de mogelijkheid blokkeert om een referendum te houden over het afschaffen van het raadgevend referendum. Dat is wat je noemt een dictatuur! Even in laten werken! Is het nu de beurt aan Duitsland, een referendum wordt sowieso nooit gehouden hier, dus maar gelijk over naar “zwaardere” middelen!

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken wil geheime toegang tot computers, telefoons en zelfs Volkswagens, volgens een mediaverslag. Critici hebben zijn plan afgedaan als een “Orwelliaanse nachtmerrie”.
De minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere is van plan om tijdens een conferentie over binnenlandse ministeries in Leipzig, volgende week te debatteren over “de wettelijke plicht voor derden om geheime surveillance toe te staan”. Het voorstel zou de bevoegdheden van de staat om zijn burgers te bespioneren “drastisch uitbreiden”, aldus het Redaktions Netzwerk Deutschland (RND) -rapport. Dat zijn STASI praktijken!

Als de wet in werking gaat treden, zou het voorstel van de Maiziere de Duitse beveiligingsdiensten toestaan ​​om elk apparaat dat op internet is aangesloten te bespioneren. Techbedrijven zouden de staat moeten verplichten toegang te verlenen tot alle digitale consumentenapparaten, waaronder privétablets, computers en zelfs televisies en auto’s.

Volgens de media is de Duitse minister van Binnenlandse Zaken van mening dat dergelijke wetgeving noodzakelijk is omdat de opkomst van encryptie en andere beveiligingssystemen de verzameling en bewaking van digitale informatie heeft belemmerd.

Het plan om “spionnen” van de staat uit te breiden heeft de wenkbrauwen doen oprijzen in een land dat  levende herinnering heeft aan de meedogenloze, alles doordringende bewaking in de geschiedenis – van zowel de nazi-Gestapo als de Oost-Duitse STASI.

“De plannen van de minister van Binnenlandse Zaken klinken als een Orwelliaanse nachtmerrie”. Binnenkort zullen alle flats in Duitsland worden uitgerust met apparaten die potentiële afluisterapparatuur zijn, “vertelde” Konstantin von Notz, fractievoorzitter van de Groene Partij, aan Der Spiegel.

Ondanks verzet  beschikt Duitsland al over uitgebreide en soms niet-openbaar gemaakte toezichtbevoegdheden.

Het Amerikaanse National Security Agency (NSA)bespiedt niet alleen Duitse burgers, maar herbergt ook de belangrijkste Europese datacenters van het bureau, onthulde Der Spiegel  in 2014.

Zelfs gecodeerde Duitse gegevens zijn niet veilig: in juni heeft Duitsland een controversiële wet aangenomen die het vermogen van de staat vergroot om gecodeerd materiaal te controleren dat wordt verzonden via berichtenservices zoals WhatsApp en Skype.

1984 wordt waarheid en  het oude STASI verleden weer in werking gezet!

bron: Der Spiegel, RND

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *