Engeland uit de EU nu naar het ICC in den Haag?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gerelateerde afbeelding

 

Is dit de straf van de EU? Engeland is net klaar met de onderhandelingen of het ICC (International Criminal Court) in den Haag, roept op, om Engelse soldaten, die in Irak vochten te berechten, wegens misdaden aan  bevolking en gevangenen!

Britse militairen zouden oorlogsmisdaden tegen gevangen hebben begaan tijdens het conflict in Irak tussen 2004 en 2008, het Internationaal Strafhof (ICC) hoofdaanklager, Fatou Bensouda, heeft dit gezegd.

Het in Den Haag gevestigde Internationaal Strafhof heeft een verslag gepresenteerd  (74-pagina’s) met een voorlopige onderzoek tijdens de jaarlijkse vergadering  afgelopen  maandag in New York.

Bensouda zei dat ze zich schuldig gemaakt hebben aan misdaden “tegen personen in hun hechtenis.

Tijdens de ICC vorige vooronderzoek naar soortgelijke beschuldigingen terug in 2006, heeft het Hof zei dat er een “redelijke basis om te geloven deed misdrijven die onder de rechtsmacht van het Hof was gepleegd, namelijk opzettelijke moord en onmenselijke behandeling.” Het Hof heeft besloten niet te nemen actie vanwege het “beperkte aantal” beschuldigingen van ernstige misdrijven.

 

Haar kantoor overweegt nu het onderzoek uit 2014 te heropenen het eerste onderzoek van de situatie in Irak, de toenmalige procureur-generaal Dominic Grieve zei dat de Britse regering  de schuld “volledig verwerpt” .

Het Irak Historic Team  (IHA), gecreëerd door het Britse Ministerie van Defensie in 2010, zei in januari van vorig jaar dat er moorden en martelingen gepleegd zijn door Britse troepen in Irak.

Beschuldigingen komen temidden van wijdverspreide oproepen tot oud-premier Tony Blair te vervolgen voor zijn rol in de Britse interventie in de invasie van Irak in 2003.

De Iraakse president Saddam Hussein vermoord en veroordeeld had volgens het VK en VS massavernietingswapens (WMD). Wat een flagrante leugen was, bleek naderhand.

Gerelateerde afbeelding

 

Bron: RT, The Daily

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *