Het duivelse plan Trump – een oorlogsverklaring aan Palestina

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

White House senior adviser Jared Kushner, speaks with Haim Saban, about the Trump administration's approach to the Middle East region at the Saban Forum in Washington, DC (Brookings Institute Twitter)

Waarom roept Trump opeens Al-Quds of zoals de Joden en het westen het noemen Jeruzalem tot hoofdstad van de staat Israël uit?

Daar zijn diverse redenen voor, o.a. de verkiezingsbelofte, zoals vele zeggen, maar het plan gaat dieper, hoezo zat het in zijn verkiezingscampagne? Alleen om de (Zionisten) Christenen (een groot deel van kiezers) tevreden te stellen? Dat is slechts een onderdeel van het plan, het werkelijke plan moet gezocht worden bij zijn schoonzoon Jared Kushner, de protegé van Benjamin Nethanyahu en diens beider vriend: Haim Saban.

Haim Saban

Egyptisch-Amerikaanse televisieproducent en mediamagnaat van Joodse komaf.Samen met Shuki Levy was hij eigenaar van televisieproductiebedrijf Saban Entertainment , bekend van wereldhits als Mighty Morphin Power RangersBeetleBorgs en Dragon Ball Z. Ook was hij deels eigenaar van de wereldwijde reeks Fox Kids-zenders. Tegenwoordig is hij eigenaar van Saban Capital Group.

Biografie

Haim Saban werd geboren in Alexandrië. Vanwege de Suezcrisis verhuisde hij in 1956 samen met veel andere Joden naar Israël. In 1966 begon hij zijn carrière als bassist en manager bij de band The Lions of Judah. Dave Watts van de Britse band The Tornados was ook lid van deze band.

Na in 1975 bijna failliet te zijn gegaan, verhuisde Saban naar Parijs. Van daaruit verhuisde hij in 1983 naar Los Angeles. In de Verenigde Staten begon hij zijn televisiecarrière. In 1988 richtte hij Saban Entertainment op. Tevens begon hij zijn samenwerking met Shuki Levy. Samen werden ze aanvankelijk beroemd als componisten van titelmuziek en soundtracks voor kinderprogramma’s, al was Levy in werkelijkheid de componist en Saban zijn manager. Behalve voor hun eigen producties, werkten ze ook mee aan series van andere bedrijven zoals Inspector Gadget, The Mysterious Cities Of GoldM.A.S.K.DinosaucersDragon QuestHe-Man and the Masters of the UniverseShe-Ra en Jayce and the Wheeled Warriors. In de jaren 90 kreeg Saban wereldwijd succes met de serie Power Rangers.

In 2001 werd Fox Family Worldwide Inc, waar ook Saban Entertainment onder viel, verkocht aan The Walt Disney Company. Saban hield zelf aan de verkoop 1,6 miljard dollar over, de grootste transfer ooit tussen een bedrijf en een individu. Na de verkoop bleef Saban wel actief in de film- en televisiewereld met zijn maatschappij Saban Capital Group.

Sinds de jaren 90 zet Saban zich onder andere in voor Israël. In 2017 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

De VS zakenman en miljardair Haim Saban (dubbel paspoort Israelisch) heeft in Washington een forum georganiseerd waar Donald Trump’s schoonzoon en senior adviseur Jared Kushner een toespraak hield.

Dit is de eerste openbare verschijning van Kushner sinds Michael Flynn schuldig pleitte  tegenover  de FBI over  de “Russiagate” door toe te geven dat hij gesproken heeft met de voormalige Russische ambassadeur in de VS, Sergey Kislyak.

Later bleek dat Flynn tijdens die gesprekken tevergeefs lobbyde bij Rusland namens Israël, met de vraag of Ruslands inmiddels overleden ambassadeur bij de V.S., Vitaly Churkin (veel Russische ambassadeurs en hoogwaardigheidsbekleders zijn afgelopen tijd onder mystrieuze omstanigheden gestorven), een stemming wilde uitstellen of zou  blokkeren over Resolutie 2334 bij de VN Veiligheidsraad.

Resolutie 2334 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties:

De resolutie behelst dat de Israëlische kolonisatie van de Palestijnse gebieden moet stoppen. Doordat de Verenigde Staten zich van stemming onthielden kon de resolutie worden aangenomen. Rusland heeft destijds voor de resolutie gestemd, ondanks de druk van de VS.

In de resolutie wordt Israël opgeroepen om de nederzettingen op Palestijns gebied te stoppen. Dit omdat de Israëlische nederzettingen in strijd zijn met internationaal recht en omdat verdere kolonisatie van Palestijnse gebieden een belemmering vormen voor vrede tussen Israël en de Palestijnen.

Reacties

In reactie op het aannemen van VN-resolutie tegen de bouw van nederzettingen op Palestijns grondgebied stopte Israël op 24 december 2016 zijn bijdrage aan vijf instellingen van de Verenigde Naties. Een dag later riep de Israëlische premier Netanyahu de Amerikaanse ambassadeur in Israël op het matje vanwege de aangenomen VN-resolutie.

Volgens de aankomende Amerikaanse president Donald Trump ging deze VN-resolutie het vredesproces bemoeilijken.

Er wordt min of meer geloofd dat Jared Kushner Flynn vroeg om voor Israël te lobbyen.

Tijdens de introductie van Kushner, bij het Forum richtte Saban  zich tot Kushner en zei:

U bent de laatste dagen in het nieuws geweest, om het maar zacht uit te drukken, maar u bent in het nieuws geweest over een probleem waarvoor ik u persoonlijk wil bedanken, omdat u en uw team stappen hebben ondernomen om te proberen de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties ervan te overtuigen niet mee te doen, resulterende in een onthouding van de VS, tegen een 50 jaar oude traditie om de Palestijnen te beschermen, al  kunnen sommige mensen kritiek leveren op (u) … voor zover ik weet is daar niets illegaals aan , maar ik denk dat deze menigte en ikzelf je willen bedanken de inspanning, dus heel erg bedankt. ”

Sabans woorden, die op geen enkel moment werden tegengesproken door een kalme en blijkbaar blije Kushner, tonen de “klucht” van het huidige “Russiagate-schandaal”, dat in werkelijkheid een “Israelgate-schandaal” is.

In het afgelopen jaar hebben de Verenigde Staten zich beziggehouden met een collectieve hysterie over Amerikaanse burgers die ‘samenspannen met een buitenlandse macht’, Rusland. Nu is die macht blootgelegd als Israël, in plaats van Rusland.

De volgende video zijn gesprekken tijdens het forum:

America First and the Middle-East

 




Bron: Youtube, Wikipedia, Mintpress

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *