‘Sultan” Erdogan alweer in het nauw gedreven!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gerelateerde afbeelding

Ja het is bar en boos met Sultan Erdogan, eerst vriendjes met de EU en NATO, daarna in het nauw gedreven door het Koerden probleem, want volgens de regels van de EU en NATO mag je natuurlijk geen Koerden uitmoorden, Assad’s  soldaten, Ghadaffi aanhangers en Houti’s in Jemen natuurlijk wel, dat is geen probleem, dan kijk je gewoon de andere kant op en blijf je flink Saoedi Arabië steunen, voor wie wil weten hoe het echt in elkaar zit, de smerige oorlog in Syrië, waar Sultan Erdogan flink aan mee heeft gedaan en nog doet, lees het volgende artikel, voordat je dit artikel verder leest!

http://www.uitpers.be/artikel/2016/09/25/erdogan-en-navo-bondgenoten-van-is/

Een voormalige senior terrorismebestrijdingambtenaar in Turkije heeft uit de biecht geklapt. Hij vertelt dat Turkije en de NAVO de Islamitische Staat (IS, ook ISIS en Daesh genoemd) gesponsord hebben als geopolitiek instrument, om de regionale invloed van Turkije uit te breiden en om mogelijk te maken dat president Recep Tayyip Erdogan zijn politieke tegenstanders kon uitschakelen.

Ahmet Sait Yayla (foto) – was hoofd van de “Counter-Terrorism and Operations Division”  van de Turkse nationale politie tussen 2010 en 2012, voordat hij hoofd werd van de afdeling Openbare Orde en Criminaliteitspreventie tot 2014. Eerder had hij in de Counter-Terrorism and Operations Division gewerkt als een “mid-level manager” voordat hij hoofd werd van de politie in Ankara en Sanliurfa.

In interviews met het blad “Insurge intelligence”, onthulde Yayla dat hij er persoonlijk getuige van was geweest dat de Turkse staat IS sponsort. Dit leidde hem ertoe om af te treden. Hij besloot klokkenluider te worden, speciaal na het autoritaire optreden van Erdogan, na de mislukte militaire staatsgreep afgelopen juli 2015. Dit is de eerste keer dat de voormalige terrorismebestrijdingchef onthult wat hij weet over de steun van de Turkse regering aan de islamitische terreurgroepen.

ISIS Defectors: Inside Stories of the Terrorist Caliphate

Yayla, heeft een boek gepubliceerd: ISIS Defectors: Inside Stories of the Terrorist Caliphate.  Coauteur is professor Anne Speckhard, een NAVO- en Pentagon-consultant gespecialiseerd in de psychologie van radicalisering.

“Turkije is een ondersteuner van de Islamitische Staat en andere jihadistische groeperingen,” zei Yayla. “Ik weet  dit ten eerste, als voormalig hoofd van de Turkse nationale politie. Wat ik daar heb meegemaakt, is de reden waarom ik uiteindelijk weggegaan ben bij de politie. En ten tweede, als gevolg van de voormalige ISIS-terroristen die ik heb geïnterviewd als onderdeel van mijn onderzoek naar het jihadistische fenomeen. Velen van hen zeggen dat ISIS de steun heeft van de officiële Turkse regering “.

Dat was tot 2015, daarna is het uit de hand gelopen met de NATO, omdat in het nauw gedreven door diezelfde NATO/EU, om de Koerden met rust te laten en hen een eigen staat te geven. Ook liep de ruzie met Duitsland hoog op door  Jan Böhmermann,  die een satirisch gedicht voorlas over Erdogan.  De rechtbank van Hamburg heeft in februari 2017 beslist dat tv-komiek Jan Böhmermann  bepaalde passages uit zijn hekeldicht ‘Smaadkritiek’ niet meer mocht voordragen. De rechtbank ging daarmee gedeeltelijk in op een klacht van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die vindt dat het gedicht beledigend was!




Toen door een leuke verkiezingsstunt van toemalig en huidig premier Rutte van Nederland, is hij nog meer gekwetst. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu zou in het weekend, voor de verkiezingen in Nederland, naar Nederland vliegen om een bijeenkomst bij te wonen voor het te houden referendum in Turkije, die Erdogan meer macht zou geven. Nederlandse functionarissen weigerden hem landingsrechten toe te kennen en dwongen hem zich om te draaien en terug te vliegen. Onmiddellijk daarna arresteerden de Nederlanders ook de Turkse minister van Gezinszaken, die illegaal in Rotterdam zou zijn binnen gekomen en schopten haar het land uit. Turkije waarschuwde eerder dat er gevolgen zouden zijn als de heer Cavusoglu niet mocht landen en  Erodogan viel zijn Nederlandse tegenhangers aan en noemde hen “fascisten” en “nazi-overblijfselen.” Hij ging zelfs een tirade voeren tegen de Duitse bondskanselier Merkel voor ‘het ondersteunen van terrorisme omdat de grote Koerdische gemeenschap in het land zich regelmatig mag verzamelen ter ondersteuning van hun politieke agenda’.

EU-Turkey Tensions: ‘Fascism’ vs ‘Islamism’? Mijn INTERVIEW op SPUTNIK RADIO – TRENDSTORM RADIO

https://sputniknews.com/analysis/201703171051681296-turkey-netherlands-erdogan-europe/ 

Daarna is de boel geëscaleerd met Rusland, toen Turkije een gevechtsvliegtuig van de Russische luchtmacht in Syrië naar beneden schoot!

De relatie tussen Rusland en Turkije werd verbroken, toerisme en handel lagen op een dieptepunt.

Toen kwam er een doorbraak, afgelopen maanden werd bekend dat Rusland en Turkije een overeenkomst hebben gesloten over de levering van Russische S-400 luchtdoelraketten aan Turkije. Met de deal, waaraan beide landen meer dan een jaar hebben gewerkt, is omgerekend 2,1 miljard euro gemoeid.

De deal was omstreden omdat Turkije lid is van de NAVO. Daarnaast is het Russische materieel niet te integreren in de wapenarchitectuur van de NAVO. De twee landen en het bondgenootschap wilden  geen commentaar geven op de wapendeal. Overgelopen dus naar het Russische kamp, maar was dat echt zo? Of was het hem (Erdogan) alleen te doen om de wapens en misschien ook om rustig zijn gang te kunnen gaan in eigen land. Waar zo ongeveer alle “seculiere” journalisten, intelectuelen en politici zijn opgepakt, onder het mom van aanhanger te zijn van de “Gülen – beweging “, wat totaal idioot is want Gülen staat voor een meer orthodoxe Islamitische stroming, terwijl de journalisten die opgepakt zijn seculier en vaak extreem-linkse ideeën erop na houden. Rusland staat bekend om zijn politiek, in scherp contrast met west-europese en Amerikaanse politiek, zich niet in de binnenlandse politiek van een soeverein land in te mengen. In Syrïe is nooit  “intern” ingegrepen, alleen militaire hulp geboden tegen de bestrijding van terrorisme, op verzoek van President Assad en zijn regering!

Dan komen we bij het heikele punt Syrië en de regering van President Assad. 

Het is algemeen bekend dat Erdogan en Assad lijnrecht tegenover elkaar staan. Erdogan is een grote fan en sponsor van het “Kalifaat en de Moslim Broederschap”, terwijl Assad een soevereine staat nastreeft, altijd wordt afgegeven op zijn Alawieten geloof , maar geloof is volgens de regering van President Assad voor een ieder zelf en de staat moet soeverein zijn!

Dat zie je ook terug in zijn politiek het afgelopen decennia, alle geloven leefden in harmonie met elkaar samen en de staat is en was soeverein. Tot in 2011 Europa en de VS een “zogenaamde revolutie” in gang zette. Ze steunden en doen dit nog de meest extreme terroristisch (gebaseerd op een Jihadi – Salafistische) groepen, die direct de oorlog verklaarde aan President Assad, de Syrische regering en bovenal aan de burgers van Syrië, die ondanks deze zware beproeving trouw bleven aan hun idealen van een “vrij en soeverein” Syrië.

Dit is  de regeringsverklaring van de Syrische regering

Syrië heeft woensdag de president van het Turkse regime Erdogan verantwoordelijk gehouden voor de vele  Syrische doden,  zijn agressie en de illegale aanwezigheid  van de Turkse troepen op Syrische grondgebied geeft een beeld  van de steun van Turkije aan het takfiri-terrorisme, zei een officiële bron van het  Ministerie van Buitenlandse zaken.

Nogmaals misleidt Erdogan de publieke opinie met zijn politieke ommezwaai in een wanhopige poging om zichzelf te vrijwaren van misdaden begaan tegen het Syrische volk door onbeperkte steun te verlenen aan de terroristische groeperingen in Syrië zo ook DAESH (ISIS), die voor de hele wereld duidelijk is geworden, voegde het ministerie eraan toe.

Verder zei de woordvoerder van het ministerie dat Erdogan, Turkije in een grote gevangenis heeft veranderd en de  media, intellectuelen en iedereen die tegen zijn destructieve beleid in Syrië is, gemuilkorfd heeft, geloofwaardigheid ontbeert zijn politiek en handelen en veroorzaakt spanning en verwarring die door zijn onhandige beleid wordt veroorzaakt.

Het ministerie concludeerde dat Erdogan’s paranoia en illusies uit het verleden (een groot Ottomaans rijk) hem doen vergeten dat dit oude (Turkse) imperium verdwenen is en dat de vrije mensen van de wereld de keuze hebben om hun nationale beslissingen zelf te nemen en hun soevereiniteit te verdedigen en Syrië zal Erdogan niet toestaan zich in te mengen in hun zaken.!

 

Bron: Freesuriyah, Sputnik, Trenonline Radio, de Wereldvanmorgen

 

 

 

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *