Boekarest

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië met 2,6 miljoen inwoners. Boekarest ligt in het zuidoosten van Roemenië niet zover van de Zwarte zee. In het centrum van Boekarest zijn er genoeg winkelmogelijkheden met pleinen als Piata Unirii en Piata Romana. Met onder andere het winkelcentrum Breshka.

Park Herastrau

Het park Herastrau bestaat al sinds 1936 en is zo genoemd vanwege het Herastrau meer wat er ligt. In dit stadspark vind je verschillende hoofden van bekende mensen zowel nationaal als internationaal onder andere Victor Hugo en Ludwig Beethoven. In het park vind je ook een speeltuin, snackbar ( bij de ingang) en het meer. Het park heeft een oppervlakte van 1,1 km2 waarvan 0,7 km het meer is. Het park ligt aan de Kiseleffweg vlakbij de Arc de Triumf.

boek    beethoven

hugo.jpg      herastraumeer

Parlementspaleis van Nicolae Ceausescu

In 1984 begon de bouw van het paleis die ruim 350000 m2 groot is. De aanleiding ervoor was: in 1977 werd het centrum van Boekarest getroffen door een Aardbeving. Een hele woonwijk, Stadion en kloosters moesten voor de bouw wijken. Op het Pentagon na is dit het grootste paleis van de wereld. Het gebouw is 270 bij 240 meter. Het gebouw is op de poort na geheel van Roemeense bouwmaterialen gemaakt. De gehele marmerproductie van Roemenië was voor het paleis bestemd. Het paleis bevat 1100 kamers en hij en zijn vrouw hadden elk een grote trap.

De tweede en laatste Communistische staatshoofd  van Roemenië regeerde in de van 1967 tot 1989. Het volk kwam in 1989 in opstand en eiste het aftreden van Chausescu. Chausescu probeerde te vluchten maar hij en zijn vrouw werden opgepakt en geëxecuteerd. Rondleidingen met info hierover kun je in het parlementsgebouw zelf boeken bij de kassa.

 

Openluchtmuseum

In het openluchtmuseum vind je diverse molens, huisjes, kerken en boerderijen daarin kun je zien hoe de Roemeense boeren/boerinnen leefden op het platteland. Dit was erg belangrijk voor de Roemeense geschiedenis, want de meerderheid leefden toen op het platteland. Het museum is genomineerd tot museum van het jaar. Het ligt aan de Kiseleffweg naast Park Herastrau.

Afbeeldingsresultaat voor boekarest openluchtmuseumGerelateerde afbeelding

Arc de Triumf 

De Arc de Triumf werd in 1936 gebouwd en is 27 meter hoog. Het staat symbool toen Roemenië onafhankelijk werd in 1878. In 1922 was er al een maar die werd vervangen door de huidige. De Arc de Triumf ligt voor de ingang van het Park Herastrau aan de Kiseleffweg.

    

Park Carol 1

Dit park is genoemd naar Koning Carol 1. Het park ligt in het zuidelijke deel van het centrum van Boekarest. In het park vind je er een groot Mausoleum dit is ter ere gebouwd aan de Militairen die hebben gevochten in de tijd van het Communisme. In het park vind ook grote beelden van beroemde Roemeense beeldhouwers als Dmitrie Paciurea en Frederic Storck.

 

 

Bron: https://voetbalblogcom.wordpress.com/2018/01/29/boekarest/

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *