Lavrov: VS bereidt de Europese strijdkrachten voor op het gebruik van tactische kernwapens tegen Rusland

rusland

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor russia is preparing for a nuclear war with the US and europe  Gerelateerde afbeelding

GENÈVE, het Amerikaanse leger bereidt de strijdkrachten van Europese landen voor op het gebruik van tactische kernwapens tegen Rusland.

Dit werd op woensdag gezegd door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov tijdens de Ontwapeningsconferentie.

De VS en haar partner NAVO doen er alles aan om “Nucleaire ontwapening” te voorkomen om de Amerikaanse niet-strategische kernwapens in Europa, te houden, door het destabiliseren deze “ontwapening” zien we in de praktijk van “joint nucleaire missies”uitgevoerd aan de grenzen van Rusland, door de NAVO landen . “In het kader van deze missies, een grove schending van het non-proliferatieverdrag, zijn de NAVO-leden  betrokken bij de planning van het gebruik van de Amerikaanse niet-strategische kernwapens en het gebruik ervan. Het moge duidelijk zijn dat op deze manier het Amerikaanse leger voorbereidingen  treffen om de strijdkrachten van de Europese landen te gebruiken met kernwapens tegen Rusland, “- benadrukte Lavron – minister van Buitenlandse Zaken, van Rusland.

“Rusland heeft tactische kernwapens, niet om te gebruiken tegen Europese landen maar om te testen en de beschikbare munitie op de centrale databases zijn opgeslagen op  nationaal grondgebied, – zei de  minister -. In deze omstandigheden, de beschikbaarheid van kant-en-klare tactische Amerikaanse kernwapens in Europa is er opnieuw een koude oorlog, en een duidelijk agressieve positie van de VS en EU. ”

“Ik hoop dat de Europese burgers” nee “kunnen zeggen tegen de inzet van deze massavernietigingswapens op hun grondgebied, die behoren aan het enigste land, namelijk de VS die het al heeft gebruikt tegen de bevolking van Hiroshima en Nagasaki,” zei Lavrov.

Amerikaanse nucleaire strategie

Rusland maakt zich zorgen over een belangrijke verandering in de Amerikaanse aanpak in hun hernieuwde nucleaire strategie, zei de minister. “Ondanks de indrukwekkende prestaties in het kader van de Russisch-Amerikaanse verdrag [over maatregelen voor de verdere vermindering en beperking van strategische aanvalswapens], moet er ernstige rekening mee gehouden worden met een aanval van Washington door haar Europese partners de NAVO – zei hij. Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken,  geldt in het bijzonder de “eenzijdige terugtrekking” van de VS en haar bondegenoten, in wezen het omzeilen van de procedures voorzien in het niet-aanvals-verdrag.

“De bezorgdheid en een significante verandering in de Amerikaanse aanpak in het kader van de hernieuwde nucleaire strategie om het aantal kernwapens te verhogen, onder meer door de ontwikkeling en implementatie van een laag vermogen,  leidt tot laag drempligiheid voor het gebruik van kernwapens” – zei Lavrov.

In 2016, schreef ik al een artikel over de angst van Rusland en het uit de hand lopen van deze wapenwedloop.

Afbeeldingsresultaat voor wie drukt het er het eerst op de knop freesuriyah

http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2016/09/06/de-angst-van-poetin–wie-drukt-er-als-eerste-op-de-knop

Over het verbod op biologische wapens

Ook, zei hij, blokkeert de VS de ontwikkeling  om toezicht te houden op de implementatie van het verdrag inzake het verbod op biologische wapens. “We moeten niet vergeten dat de dreiging van biologische wapens hun dodelijke blootstelling, het doden van conventionele wapens overtreffen, – zei hij -.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken vestigde verder de aandacht op het feit dat helaas, de Amerikanen “de voorkeur geven aan deze impasse en blijven proberen, door middel van het opleggen van bilaterale, die niet vallen onder het NAVO verdrag , overeenkomsten met verschillende andere landen te creëren, onder toezicht van de VS’s biologische veiligheid, die kunnen worden gemanipuleerd.”

Preventie van een wapenwedloop in de ruimte

Volgens Lavrov staat Moskou voor de preventie van een wapenwedloop in de ruimte en is klaar om dit probleem met alle geïnteresseerde partijen te bespreken. “Eén van onze prioriteit – het voorkomen van een wapenwedloop in de ruimte, – zei de Russische minister, erop wijzend dat het vooruitzicht van de militarisering van het heelal/ruimte alarmerend is, niet alleen voor de Russische Federatie.

 

Bron: Tass, RT, Dewereldvanmorgen

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *