Israël bewapent minstens zeven rebellengroepen in Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor the occupation of the Golan heights cartoon

De illegale Israëlische bezetting van de Syrische Golan-hoogvlakte duurt nu al meer dan 50 jaar. Dit  territorium, een deel van Zuid-Syrië, werd veroverd door de Israëlische bezettingstroepen in de 6 daagse oorlog van 1967.

De meerderheid van de Syrische bevolking in het gebied werd vervolgens ofwel verdreven, of vluchtte in veiligheid naar Syrië of andere omringende landen. Israël verwoestte hun huizen, gebouwen en hele dorpen om er Joodse nederzettingen te bouwen.

In 1981, in strijd met de afgesproken verdragen en resoluties vastgelegd bij Verenigde Naties en het internationale recht, annexeerde Israël de Golanhoogte. Deze bezetting – zelfs niet erkend door de bondgenoten van Israël – was bedoeld om de de facto de controle van Israël over het bezette Syrische grondgebied te verstevigen. Bovendien heeft Israël de afgelopen jaren de bezetting gebruikt  tijdens de langdurige en bloedige oorlog in Syrië,  om haar controle over de Golan uit te breiden.

Israël heeft, zonder veel ophef in westerse MSM, maar dat is niet verwondelijk, een bufferzone in het zuiden van Syrië aangelegd, die zich uitstrekt langs de hele Golan hoogte. Israël werkt met lokale groepen, zij noemen die rebellen, ik zou ze liever terroristische organisaties of milities noemen, om de grenzen van de zogenaamde bufferzone vast te leggen.

Afgelopen zomer werd bekend dat Israël één van de rebellengroep ” de grensstrijdkrachten zoals zij die noemen” tussen de Golan en de rest van Syrië steunde voor tienduizenden dollars. In de voorgaande jaren had Israël al support gegeven aan Al-Qaeda-gelinkte groepen in het zuiden van Syrië . Deze steun nam de vorm aan “van de behandeling van gewonde strijders in Israëlische ziekenhuizen” , voordat ze teruggestuurd werden naar Syrië om het leger van Assad te bestrijden.

Afbeeldingsresultaat voor netanyahu bezoekt terroristen in zuid SYrie

Het laatste nieuws is dat Israël’s bewapening van terroristen in Syrië lijkt te escaleren. Een rapport van de Israëlische krant Haaretz, in Tel Aviv, stelde week week vast in een artikel, dat Israël nu “tenminste” zeven rebellengroepen bewapent in de Golan hoogte , die “wapens en munitie uit Israël krijgen, samen met geld om nog meer wapens te kopen”.

De betrokken groepen rapporteren allemaal een recente toename van de Israëlische hulp. Dit valt samen met van verschillende andere landen en staten, waaronder Jordanië en de VS, die hun bewapeningsoperaties in Syrië opschalen. meldde Haaretz.

1500 buitenlandse officieren geven leiding aan de terroristen in al-Ghouta om Assad uit te schakelen

Afbeeldingsresultaat voor badia al sham commondacentrumBadia Al-Sham: SAA and allied forces captured Abandoned battalion where is 11 km northwest of Zaza junction pictures

Het Israëlische doel lijkt hier tweeledig te zijn. Allereerst is het om de strijdkrachten van Iran en Hezbollah – de bondgenoten van de Syrische regering – weg te houden van de grenslijn van de Golan hoogte. De snelste manier om dit te doen is om ervoor te zorgen dat er een  gewapende oppositie groep in dat gebied is.

Ten tweede is het Israëlische wapenproliferatieprogramma bedoeld om zijn officiële strategische doelstelling in de regio te bevorderen; om “beide zijden te laten bloeden” en om de oorlog zo lang mogelijk te verlengen. Het verzwakken van Syrië en haar bondgenoten, Libanon Hezbollah en Iran, is een belangrijk doel voor Israël en haar bondgenoten, de Verenigde Staten en de EU/NAVO. Nog belangrijker is het doel ervoor te zorgen dat de oorlog voortduurt.

Dit alles komt bovenop het ultieme Israëlische doel om de maximale hoeveelheid land die het kan krijgen te bezetten en annexeren, te behouden en te beheersen. De bufferzone die Israël  probeert uit te breiden tot  40 kilometer verder in Syrië wordt voorafgegaan door “zogenaamde frontgroepen” die zich voordoen als zogenaamde “niet-gouvernementele” hulporganisaties. Daarnaa volgen de huurlingen zoals Al-Queda en vele andere groepen die op de loonlijst van Israël, de VS en de EU staan.

Deze “nep-groepen” van de “zogenaamde hulporganisaties”, gesteund door Israël in het zuiden van Syrië – heeft als enigste doel de uitbreiding van de bezetting van de Golan hoogte – vormen één front. In werkelijkheid is het de manier om de Israëlische proxy-oorlog -controle in de hele regio uit te breiden.

Dit alles komt goed van pas voor de strategie naar Libanon toe. Tussen 1982 en 2000 bezette Israël illegaal het zuiden van Libanon. Na de invasie van 1982 – die reikte tot naar Beiroet – trok Israël zich terug naar een “bufferzone” in Zuid-Libanon. In plaats van het bezetten van de zone met Israëlische soldaten, werd veel van het werk afgehandeld door Libanese proxy-troepen (pro-Falangisten, Maronieten). Deze “marionet”bewapende groepen onderdrukten de bevolking namens Israël. Dit leidde al snel tot gewapend verzet tegen de Israëlische bezetting en het was in deze periode dat Hezbollah werd geboren.

Dit scenario is een opstapje voor de komende oorlog met Hezbollah en Libanon.

Israël ondersteund o.a.: een onderdeel van de Islamic State (IS), Jaysh Khalid ibn al-Walid en onderdelen van Al-Queda, die zij gematigde rebellen noemen.

 

Bron: https://www.haaretz.com/middle-east-news/syria/with-eye-on-iran-israel-increases-military-support-for-syrian-rebels-1.5826348

 

Gerelateerde afbeelding

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *